Arganolie som hårkur – Giver et sundt og flot hår

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Arganolie som hårkur – Giver et sundt og flot hår
Arganolie har mange gode egenskaber, og olien kan anvendes til en lang række af forskellige formål, hvilket du kan læse mere om her. Ud over at være super effektiv til hudpleje og hårpleje, kan arganolie også med fordel anvendes som hårkur. Enten ren arganolie eller arganolie sammen med andre ingredienser. Begge dele virker, hvis det gøres korrekt. Og begge dele giver et sundt, stærkt, glansfuldt og smukt hår. Men hvordan anvender man lige arganolien som en effektiv hårkur, og hvorfor overhovedet bruge tid på en hårkur? Det spørgsmål er der mange, som stiller. For de føler, at deres hår er sundt og godt, og det kan det skam også sagtens være, men hvis hårets tilstand er i den nederste del af sundt hår, ville det måske være smart, at bruge 20-60 min om ugen, og dermed få det helt i top. Man kan sammenligne håret med en bil. Hvis du ikke fylder benzin på bilen, kan bilens motor på et eller andet tidspunkt ikke køre mere, eller også er den nødt til at køre på begrænset fart. Sådan er det også medhåret, dog stopper håret ikke med at gro eller at blive plejet, men det kan ske med en væsentlig reduceret effekt. Kroppen producerer selv vitaminer og essentielle fedtsyrer, hvilket er hårets benzin. Jo flere vitaminer og fedtsyrer håret har til rådighed, des sundere, stærkere og flottere vil det være, men dog til en vis grænse, da håret ikke kan absorbere uanede mængder. Derfor er det nødvendigt, at du løbende plejer og booster dit hår, hvilket en hårmaske eller hårkur er god til. Der giver du håret et koncentreret, men sundt boost af vitaminer, mineraler og fedtsyrer, hvilket i sidste ende munder ud i, at du får et flottere, stærkere og mere glansfuldt hår af.

Sådan anvender du arganolie som hårkur

Som sagt kan arganolie anvendes ren eller den kan blandes op med andre naturlige ingredienser. Søger du efter sådanne opskrifter, kan du finde en masse forskellige opskrifter på hjemmelavet hårkur her. Herunder gennemgår vi, hvordan du anvender den rene olie, som en sund og nærende hårkur. Du kan benytte denne metode, både ved tørt eller fugtigt hår efter f.eks et bad. Dog er olie og vand ikke bedste venner, hvorfor du opnår den bedste effekt, når håret er tørt. Når du plejer dit hår med ren arganolie, er det vigtigt, at du ikke kommer for meget olie i håret, da det giver den fedtede effekt, og håret kan kun absorbere små mængder olie af gangen. Når du laver en hårkur, er det lige modsat, dog må dit hår ikke drukne i olie. Men der må heller ikke mangle olie! Du kan benytte denne hårkur inden sengetid, hvor du f.eks har den i håret i et par timer, eller du kan sove med den natten over. Du skal bruge:
  • 100% ren arganolie f.eks fra Cosmos Co
  • En badehætte, en plasticpose eller et håndklæde
Sådan gør du:
  1. Pump 3-5 gange arganolie ud i hånden. Fordel olien mellem begge håndflader, hvorefter du begynder at massere den ind i håret.
  2. Gentag dette indtil alt dit hår er blevet smurt ind i arganolie. Håret skal ikke drukne i olie, men det må gerne have fået så meget olie, at det virker fedtet.
  3. Sæt en badehætte, en plasticpose eller bind et håndklæde rundt om håret.
  4. Lad olien sidde i i minimum 2 timer, gerne natten over.
  5. Vask forsigtigt olien ud af håret med en mild shampoo og lunkent vand.
  6. Din hårkur er hermed ovre, og dit hår vil føles blødt, lækkert og have en fantastisk glans.
  7. Gentag hårkuren en til to gange om ugen alt efter behov.
Som du kan læse af ovenstående guide, er det nemt at lave en hårkur. Det kræver blot, at du tager dig tid til at forkæle dig selv. Resultatet af en hårkur taler i hvert fald for sig selv! Til en hjemmelavet hårkur kan du bruge en masse varer, som de fleste allerede har i køkkenet. Ingredienser som æg, honning, yoghurt, avocado, arganolie, olivenolie, jojoba olie, øl, citron, grønt ler, kamillete, mayonnaise, jordbær, banan mm er blandt de ingredienser, som faktisk kan give dit hår nyt liv. Det er blot et spørgsmål om, at ingredienserne bliver blandet korrekt sammen, så de komplimenterer hinanden, og derved plejer håret bedst muligt. Du kan også vælge den ”nemme” løsning, hvor du køber en færdigt hårkur produkt i f.eks Matas. Men her skal du regne med, at du let kommer af med 200-500 kr for en bøtte, hvori der typisk er nok til 5-10 behandlinger. Og det mest skræmmende er næsten, at de hjemmelavede hårkure er mere effektive, og de er i mange tilfælde også meget mere skånsomme og blide ved dit hår, frem for de færdiglavede fra en masse større brands.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 30. oktober 2014.