5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt misforståelse, at hårmousse udelukkende er til styling af krøllet hår. Du kan bruge det frisuretæmmende hårprodukt i både kort-, mellem- og langt hår, og alt derimellem. Her i artiklen hvor jeg vil runde de gode egenskaber ved dette stylingprodukt, læs med!

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

🥇Dagens tilbud på hårmousse

"American Crew Fiber Grooming Foam er en super let hårskum som giver volumen til håret. Hårskummet har et let til medium hold og via den lette formel, kan du nemt re-style dit hår dagen lang...."

74 kr.
245 kr.

Mousse til håret er mere end styling af krøller

Som kort berørt i introen, kobler de fleste hårmousse sammen med krøller i håret. Det er i og for sig korrekt, men netop mousse til håret er så meget mere end blot styling af krøllede lokker.

Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det er et skønt stylingprodukt til og gøre de krøllede lokker spændstige, bløde og holdbare. Jeg vil nedenfor give dig et par idéer til hvorfor du bør bruge hårmousse i håret.

1. Tilfør håret fugt med hårmousse

Vidste du, at vores hår består af 10-13% vand? Af samme årsag er det derfor vigtigt at vi holder fugtbalancen i orden. Dette kan f.eks. gøres med et hårprodukt; hårmousse!

Man bør derfor vælge mindst et hårpleje- eller stylingprodukt til sit pleje- eller stylingkit på badeværelset. Om det er din shampoo, balsam, krøllecreme eller hårmousse bør gøre det ud for et, men i den her artikel holder vi fokus på den fugtgivende hårmousse.

Du bør gå efter hårprodukter der indeholder f.eks. arganolie eller solsikkekerneolie. Ser du på ingredienslisten vil de ofte stå anført under flotte navne som:

 • Argania
 • Spinosa
 • Helianthus Annuus
 • Panthenol
 • Indeholder din mousse en eller flere af ovenstående ingredienser tilfører den fugt til håret. Det er dog også ofte et godt selling point; så mon ikke, at det også står skrevet på emballagen - det plejer det!

  2. Skaber volumen i håret med mousse

  Mangler du volumen i håret og er ønsket et flot voluminøst look? Så bør du overveje hårmousse! Med den lette skum er det muligt at forvandle en flad frisure til et flot fyldigt look - fra hårrødderne til spidserne. En god hårmousse tilført i fugtigt hår og en kort føntørring kan gøre underværker i de fleste hårpragte. Selv i glat, og fladt hår!

  Hårmousse skaber volumen i håret, og det er ikke spor svært:

  1. Ryst flasken godt, tryk en god klat hårskum ud i din håndflade
  2. Bruger du en hårmousse med fibre i bør du køre håndfladerne mod hinanden for at aktivere fibrene i produktet
  3. Arbejd moussen ind i håret, der hvor du ønsker og skabe volumen, fra hårrødderne og ud i spidserne
  4. Afslut evt. med en føntørring, og en god hårspray

  Det er ikke spor svært og skabe volumen i håret med mousse - nu kan du også det!

  3. Lad hårmousse give håret struktur

  Endnu en god årsag til og anvende hårmousse er, at man kan skabe liv og spil i et typisk fint, skandinavisk hår der fra tid til anden fra naturens side kan mangle lidt liv og spil.

  Hårmousse giver håret struktur hvis det anvendes efter en hårvask i fugtigt hår. Det er bl.a. fibrene i produktet der kan løfte og give håret struktur- så det enkelte hårstrå defineres og fremstår mere tydeligere.

  4. Skab hold i håret

  Har du et meget glat hår, hvor håropsætninger og anden hårstyling falder ud kort efter styling? Så kan hårmousse være svaret.

  Hårmousse giver håret hold hvis det arbejdes ind i et håndklædetørt hår og på den måde afstiver lokkerne.

  Du kan preppe håret med en hårmousse, evt. varmebeskyttende, inden du laver krøller med glattejern eller krøllejern. Afslut evt. med en letvægts hårspray. Resultatet vil være flotte defineres krøller der holder dagen lang

  5. Hårmousse tilfører håret pleje

  Med hårmousse kan du style håret samtidig med at du tilfører det pleje. Hvis du skal ud og købe en mousse kan du se efter dem der indeholder olier.

  Afrunding

  Der er ingen tvivl om, at hårmousse er et alsidigt stylingprodukt, som kan opfylde de fleste ønsker man kan have til et hårplejeprodukt. Så hvad enten du måtte ønske og tilføre lokkerne fugt, skabe volumen i håret, give hårpragten struktur, lidt ekstra hold eller formidabel pleje - så er mousse til håret løsningen!

  Man kan få den bedste hårmousse online til gode priser. Det er tilmed de professionelle stylingprodukter, som man kender det fra frisøren.

  Skal jeg kort fremhæve det, som jeg selv bemærker ved en hårmousse, er det fibrene. Jo flere fibre, desto mere hold og struktur får du i dit hår. Man bør dog vælge hårmousse ud fra ens hårtype, da en mousse med mange fibre vil tynge et fyldigt hår.

  Bedøm denne artikel
  48 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
  Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 12. januar 2021. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 15. september 2020.