Mason Pearson Børster: Læs frisørens guide til de bedste Mason Pearson hårbørster

Mason Pearson Børster: Læs frisørens guide til de bedste Mason Pearson hårbørster

🥇Dagens tilbud på mason pearson

"Mason Pearson BN3Den næstmindste størrelse i sortimentet. Børstetråene er lavet af vildsvinehår og nylon, og er derfor velegnet til normalt og kraftigt hår.Hårstårene stimulerer..."

849 kr.
1295 kr.

Mason Pearson hårbørster

Mason Pearson er et af de brands, man bare skal kende, hvis man er interesseret i hårstyling. Den familieejede, britiske virksomhed byder nemlig på nogle af branchens absolut bedste hårbørster. Modsat mange andre beauty mærker, så har Mason Pearson valgt at specialisere sig i ét produkt; hårbørster. Netop deres eksklusive børster vil have vores fulde opmærksomhed i denne guide.

Betyder dit hår meget for dig, og vil du derfor gerne give det den bedste pleje, så vil det foruden køb af hårplejeprodukter være hensigtsmæssigt at købe en ordentlig hårbørste. Dette hjælper vi dig med.

Hvem er Mason Pearson?

Mason Pearson er ikke kun navnet på grundlæggeren, men også navnet på brandet, der står bag de eksklusive hårbørster. Både virksomheden og produkterne har gennemgået en spændende udvikling siden 1885, men der er stadig nogle ting, der holder ved. Selvom der er gået lang over 130 år, så drives virksomheden stadig af Pearson familien, der forsyner adskillige markeder med lækre børster til hårpleje. Fremstillingsmetoden er stort set også den samme.

Hvorfor købe en hårbørste fra Mason Pearson?

Mason Pearson hårbørster er ikke tilegnet dig, der vægter prisen højere end kvaliteten og funktionaliteten. De særlige børster hører nemlig til blandt de dyreste på markedet. Der er dog op til flere logiske grunde til, at børsterne er dyrere end gennemsnittet. Forklaret i punktform, så skal du købe en eksklusiv hårbørste af følgende grunde:

 • Håndlavet
 • Mange størrelser (noget for alle)
 • Forsynet med vildsvinehår i høj kvalitet
 • Plejer håret under gennemredning
 • Giver blid hovedbundsmassage

Især de sidste to nævnte fordele er værd at fremhæve. Mason Pearson børsterne skiller sig nemlig markant ud fra andre ved at give dit hår og hovedbund pleje under gennemredning. Du kan ved at bruge en sådan børste derved se frem til at få sundt og silkeblødt hår.

Ved køb af en Mason Pearson børste medfølger der en rensebørste, som du med fordel kan anvende med henblik på at forlænge børstens levetid. Ved korrekt rengøring og pleje vil du kunne bruge din hårbørste i adskillige år.

Hvilken hårbørste størrelse skal jeg vælge?

Første step på vejen mod at vælge den rette børste fra den britiske virksomhed er at finde den ideelle størrelse.

Hårbørsterne fra Mason Pearson findes foreløbigt i 4 forskellige størrelser. Disse størrelser går under betegnelserne large, medium, handy og pocket. Størrelsen defineres ud fra antallet af ringe. Du kan finde frem til størrelsen på en given børste ved at kigge på tallet i produktnavnet. De 4 størrelser fordeler sig på følgende tal:

 • Large = 1 (8 ringe)
 • Medium = 2 (7 ringe)
 • Handy = 3 (6 ringe)
 • Pocket = 4 (5 ringe)

* Eksempel: Mason Pearson Small Extra Hair Brush Pure Bristle B2 – produktet er i størrelse medium og har derfor 7 ringe af børster.

Materialer

Mason Pearson er kendt for at udvikle og fremstille hårbørster med vildsvinehår. Det er dog ikke alle børsterne, der består af 100 % vildsvinehår. Nogle af børsterne består af en kombination af nylon og vildsvinehår, mens helt andre består af 100 % nylon. Denne faktor kan også aflæses ud fra produktnavnet. Mason Pearson bruger nemlig følgende forkortelser til deres hårbørster:

 • B = vildsvinehår
 • N = nylon
 • BN = vildsvinehår og nylon

Det er en smagssag, om man er til ren vildsvinehår eller nylon – eller måske en kombination af de to materialer.

* Eksempel: Mason Pearson Pocket Hair Brush Bristle & Nylon BN4 – produktet består af en kombination af vildsvinehår og nylon.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge det ene eller andet, så vil vi gerne komme med nogle input til, hvilke materialer der egner sig bedst til dit hår. Der findes nemlig nogle tommelfingerregler, der kan anvendes. Disse præsenterer vi dig for nedenfor.

 • 100 % vildsvinehår = egnet til dig med normalt og let udredeligt hår
 • Vildsvinehår og nylon = egnet til dig med tykt og let filtret hår
 • 100 % nylon – egnet til dig med meget filtret hår

En vigtig note her til sidst; en Mason Pearson hårbørste af ren nylon yder ingen reel pleje af håret.

Hvad koster en hårbørste fra Mason Pearson?

Mason Pearson børster er set med økonomiske briller ikke de mest lettilgængelige hårbørster. Deres billigste børster koster omkring 600 kroner, mens de mest eksklusive er prissat til omkring 1.500 kroner. Sammenlignet med andre børster, betaler du en meget høj pris, men du får så også et produkt, der både kvalitets- og betjening mæssigt slår de fleste hårbørster med flere længder.

Rækker din økonomi ikke til en hårbørste fra eksklusive Mason Pearson, så kan du gennemsøge butikkerne og online forretningerne for tilbud. Man finder f.eks. jævnligt gode tilbud online på disse kvalitets børster med besparelser på omkring 10 %.

Mason Peason kamme er også yderst populære

Bedøm denne artikel
137 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 17. april 2020.