Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

Krøller et helt fantastiske. Perfekte krøller giver selvtillid af dimensioner! Der er dog ingen tvivl om, at vedligeholdelse, pleje og styling heraf kan være noget af en opgave. Der vil nok altid være dage hvor krøllerne måske ikke spiller et hundrede procent, men så er der plads til forbedring - og det er netop derfor, at du bør læse mine syv tips herunder.

Velplejede perfekte krøller kan slå benene væk under enhver! Er du en af de heldige der er beriget med naturlige krøller? Så er jeg faktisk helt sikker på, at netop dit hår vil blive lykkelig for mine tips nedenfor. Læs med!

Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

1. Highlights i krøllet hår fremhæver formen

At have sin naturlige farve er selvfølgelig altid bedst eftersom enhver farvning vil påvirke hårets vitalitet og sundhed. Det er nok ikke noget nyt. Men. Har du et ønske om at skifte hårfarve eller måske pifte krøllerne lidt op med en ny vil jeg foreslå dig at overveje highlights i lokkerne.

Lyse striber i håret fremmer krøllernes fremtræden og booster dit farvespil i håret. Jeg vil til hver en tid anbefale dig og gå til en frisør der har forstand på netop highlights til krøller da man for alt i verden ikke skal ende med striber…

2. Krøllet hår elsker fugt!

Alle krøller, uanset oprindelse - elsker fugt. Store mængder af fugt - og pleje. En god shampoo, balsam og hårkur der er beregnet til krøller er et musthave i badet!

  • Jeg er måske lidt uortodoks på den her, men jeg bruger stort set altid hårkur og balsam - og i den rækkefølge. Jeg har en teori om, at hårkuren trækker længere ind i krøllerne hvis jeg bruger den før min balsam. Prøv det - det virker for mig.
  • I frisørsalonen anbefaler jeg kunderne i stolen og bruge hårkur og balsam i spidserne. Jeg har dog fra tid til anden selv eksperimenteret med og bruge plejeprodukterne i hele håret. Prøv det - det virker for mig.
  • Jeg vasker krøllerne med shampoo, så hårkur og slutteligt med balsam. Jeg gør mig ikke voldsomt umage med og vaske al’ balsam ud da jeg har en teori om, at det der måtte være ‘tilbage’ blot kan agere lidt leave-in plejeprodukt.

Om jeg vil anbefale ovenstående tre punkter til kunder i frisørsalonen? Måske - nu er de ihvertfald online her på Hair blog. Man kan jo altid blive klogere - ovenstående er hvad der virker for mig lige nu :-) Jeg lover og opdatere artiklen her hvis det skulle ændre sig.

3. Husk frisøren

De fleste ‘glemmer frisøren’ da de frygter og skulle have klippet for meget af spidserne. Man bør dog anskue det hele lidt i omvendt rækkefølge. Får man ikke klippet spidserne i tide - kan og vil de måske blot spalte endnu længere op. Det resulterer så i, at den næste tur til frisøren betyder endnu større afklip. Jeg vil derfor altid anbefale at man husker sin frisør da det modsatte kan betyde at der skal klippes endnu mere af når man så endelig kommer afsted.

4. Føntør håret med en diffuser

For nogen kan ordet diffuser måske være helt nyt og for andre blot et “nå ja, den har jeg da”, men husker du så og bruge den?

Det vigtigste redskab for os med krøller der vil føntørre lokkerne - en diffuser. En diffuser fordeler varmen og skaber lidt cirkulation under brug af en føntørrer. Selv i fitnesscenteret springer jeg tørringen over fremfor og tørre det uden diffuser.

Jeg krammer i stedet krøllerne med den bedste krøllecreme i mit sortiment af stylingprodukter. I øjeblikket bruger jeg en Amplifier fra Tigi. Føntørring med diffuser er dog ikke spor svært:

  • Vend hovedet nedad lad din hårtørrer pege “op” på krøllerne.
  • Stop føntørring af krøllerne førend de bliver knastørre. Hold dem håndklædetørre for og undgå unødvendig slid og skade på hårstråene.

Det er vigtig og finde den bedste føntørrer der kan matche ens ønsker og behov. Jeg er utrolig glad for min GHD føntørrer.

5. Stylingprodukter til krøller er ALT

Jeg har gennem tiden afprøvet et af af forskellige styling- og plejeprodukter specielt egnet til krøller. Nogen med større succes end andre. I stedet for og udpege enkelte produkter får du her min liste over produkttyperne jeg ikke selv kan undvære:

  • Krøllespray: Piftes i hele den håndklædetørre manke
  • Krøllecreme: Jeg krammer produktet ind i krøllerne og skaber dermed formen på krøllerne. Man kan også med stor succes sno krøllen om fingeren og dermed skabe lidt ekstra form på krøllen. Des strammere der rulles des mindre vil den blive. krøllecreme kan bruges i både håndklædetørt og tørt hår.
  • Hårspray: Jeg sprayer hårspray ved rødderne for og skabe volumen helt nede fra. Dette tip kan selvfølgelig også bruges til dem uden krøller i håret.

6. Vi vil (måske) altid det modsatte?

I min tid som frisør har jeg af flere omgange oplevet kunden med krøller der ønskede glat hår og kunder med glat hår der ønskede krøller. Jeg har blot fortalt opmuntret begge ‘partier’ med viden om hvordan krøller kan blive glatte og hvordan glat hår kan få krøller. Det er jo ikke spor svært.

I bund og grund handler det blot om og have et godt glattejern eller krøllejern. Uanset hvilken vej du måtte gå vil du opleve omverdenens reaktion. At gå fra krøller til glat og vice versa er en stor omvæltning i dit look. Jeg er sikker på at det ville blive en succes!

7. Hårvask af krøllerne

Krøller eller ej - man bør minimere sin hårvask til det minimale. Det er ikke et nyt tip, men dog fortsat meget aktuelt. Det gælder også for dig med krøller.

Jeg selv vasker krøllerne max fire gange om ugen. Det er måske nok nærmere tre gange. Føler jeg behov for ekstra opfriskning af krøllerne plejer jeg og vaske det med vand og tilføre en leave-in conditioner efterfølgende. Et andet godt tip er tørshampoo - så slipper man helt for vand…

Når du så et par gange om ugen vasker krøllerne bør du vælge shampoo og balsam til krøller. Der findes mange forskellige mærker derude. Jeg selv har været glad for idHairs krølleserie.

Bedøm denne artikel
121 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 12. januar 2021. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 10. juni 2020.
K
Din guide