10 tips til hvordan du bruger dit glattejern

Kan du ikke leve uden dit glattejern? Når man først har prøvet det glatte, smarte og glansfulde look er det svært at undvære det og gå tilbage til ikke at bruge et glattejern til at style håret. Det betyder som udgangspunkt intet hvilket glattejern du bruger. Hvad enten ens glattejern er med keramiske, metal eller ION-plader vil næsten alle typer glattejern ødelægge håret ved et overforbrug eller forkert brug. Varmen fra glattejernet får håret til at tørre ud og håret vil med tiden blive skadet i spidserne.

10 tips til hvordan du bruger dit glattejern

🥇Dagens tilbud på glattejern

"Babyliss Hot Straightening Brush er en skøn og let anvendelig glattebørste der giver et blødt, skinnende og naturligt resultat. Børstehovedet er udstyret med 3 forskellige slags pigge. De..."

249 kr.
499 kr.

10 tips til hvordan du bruger dit glattejern!

Her er 10 tips til hvordan du beskytter håret bedst muligt ved brug af et glattejern, og hvordan du og dit glattejern kan arbejde sammen om et fælles mål – nemlig et flot og glansfuldt hår.

  1. Sørg for at glattejernet altid er rent. Selve glattejernet holder længere og det vil kunne give dig et flottere hår da det varmer jævnt over hele varmelegemet. Så hvis du har brugt glattejernet efter der er tilført et stylingprodukt såsom mousse eller et varmebeskyttende hårprodukt er det en god idé at rense det efter brug for at undgå produkt rester på pladerne.
  2. Brug altid et varmebeskyttende hårprodukt for at undgå krus i håret før håret føntørres. ”Sealed ends” produkter kan lukke spidserne og derved lukke krus ude af håret i op til 79 % af tilfældene. Brug et ”sealed ends” produkt efter håret er føntørret.
  3. Øvelse gør mester. Det samme er gældende når man skal bruge et glattejern. Ingen er perfekt til alting første gang. Kører man glattejernet for hurtigt igennem håret bliver håret ikke glat, kører man det for langsomt igennem håret er der chance for at man brænder hårstråene. Det tager tid at finde den fart og varme som passer bedst til ens eget hår.
  4. Start fra hårrødderne og arbejd dig mod spidserne. Del håret op i sektioner og start helt ved hovedbunden og kører helt ud til spidserne. Så får du et flot og glat hår fra rod til spids.
  5. Undgå at bruge stylingprodukter i håret før du er færdig med at glatte håret med dit glattejern. Dog kan varmebeskyttende hårprodukter være en god beskyttelse af håret under selve glatningen. Husk dog at rense pladerne efter glatningen hvis du har tilført et hårprodukt.
  6. Del håret op i små sektioner. Jo mindre sektioner du vælger at glatte af gangen jo flottere bliver resultatet. Hvis du tager en større sektion af hår er det begrænset hvor stor en effekt varmen har i hele sektionen. Logisk nok skal varmen igennem alle hårstråene hvis glattejernet skal have sin effekt. Så jo mindre sektioner, des glattere hår.
  7. Brug samme tryk under hele glatningen. Tag din sektion af hår og læg glattejernet ved hårrødderne og hold samme tryk om glattejernet fra rod til spids. For at opnå et ensartet look i hele håret skal der køres med samme hastighed fra hårrodden til hårspidserne.
  8. Brug en bredkammet børste til at rede håret efter glatningen hvis du ønsker volumen eller blot en anden frisure end det lange og glatte look man får ved at bruge et glattejern.
  9. Brug et letvægts serum til at give yderligere glans og en antikrus effekt. En hårspray med glans kan også bruges hvis man ønsker ekstrem glansfuldt hår! Efter håret er glattet skal der kun bruges en lille smule stylingprodukt uanset om man vælger en hårspray eller et serum.
  10. Efter hver gang du har brugt dit glattejern skal det renses. Lad det køle ned og rens derefter pladernes overflade med et stykke stof så de er rene og klar til brug næste gang.
Bedøm denne artikel
155 stemmer, gennemsnit 3.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. september 2009.