15 sekunders rutine til en frisk hud

CS
Din guide
Christoffer Steenbeck
15 sekunders rutine til en frisk hud

De fleste mænd ønsker en hudpleje-rutine, som er hurtig og effektiv. Jeg har derfor i dette indlæg fokuseret på, at det skal nemt, hurtigt og ja… effektivt, som bare pokker! Afsæt 15 sekunder af din morgenrutine, følg min guide og få en frisk hud.

Start ud med frisk hud

Det handler i sidste ende om rutine, rækkefølge og selvfølgelig de rigtige hudplejeprodukter.

#1 Vask huden

Start altid ud med en vask af ansigtet. Du bør vaske ansigtet morgen og aften – uden undtagelser. Du hjælper dermed huden af med dagens støv, snavs og ’forurening’ af huden. Vasker du ikke ansigtet? Så kan du risikere, at porerne stopper til og efterfølgende udvikler sig til uren hud.

Brug et mildt sæbeprodukt, der ikke udtørrer huden.

#2 Skrub huden

Skrub eller eksfoliér (same same) huden et par gange om ugen. Dette behøver ikke være en del af din rutine hver morgen. Med en god eksfoliering af huden fjerner du det øverste lag af døde hudceller, der ligger som et gråt slør over huden, og det booster ligeså hudens mekanismer til at bringe fugt og ilt op til overfladen.

#3 Fugt huden

Gør det til en tommelfingerregel, at hver gang du har vasket ansigtet med sæbe; så skal der en klat ansigtscreme i ansigtet. Huden skal have lidt hjælp til at opretholde dens naturlige fugtbalance – efter en vask. ’Efter en vask’ fordi, at ens hud ideelt set, selv burde kunne producere nok sebum/fedt til vedligeholdelse af hudens fugtniveau, men det er ikke altid tilfældet når vi stripper den for dens naturlige beskyttende fedt hver morgen. Med en god fugtet hud ser du blot friskere og ikke mindst sundere ud.

Nye hudplejeprodukter? Se hvilken hudpleje jeg anbefaler, og selv bruger.

#4 Beskyt huden

Fugt er ikke alene nok, men et godt stykke af vejen til en sundere hud. Skinner solen udenfor bør du også beskytte huden mod dens stråler. Der findes et hav af cremer hvori der er en ’indbygget’ SPF / solfaktor. Har din yndlingscreme ikke solfaktor kan du blande den op med en solcreme oven på.

#5 Bekæmp træthedstegn

Presser du dig selv hårdt i hverdagen, kan det ofte ses på ens hud. Mørke rander under øjnene, tørre pletter, mathed og urenheder er tegn på, at man bør gøre en aktiv indsats mod disse træthedstegn. Invester i en god øjencreme eller maske og du er godt udrustet til bekæmpelse af problemerne.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 22. december 2019.