5 årsager til at du kan opleve hårtab

Cf
Din guide
Camilla, frisør
5 årsager til at du kan opleve hårtab
Forebyg og bekæmp for tidlig hårtab med de rigtige hårprodukter! Ingen ønsker at vågne og opdage, at man ligger og bader i hårstrå på hovedpuden. 99% af mænd der taber deres hår, mister det grundet genetiske årsager. Det ses dog også ofte at ens forældre har alt deres hår - dette til trods for, at man selv kan lide af hårtab. Hårtab, forsaget af genetiske årsager, er ikke altid lige nemt at gennemskue da hårtabet kan springe generationer over.

Hårtab kan opstå fordi...

#1 - Hårfarvning. Hårfarvning er yderst skadeligt for håret og bør derfor, som udgangspunkt, undgås. Hvis du ikke kan undvære at få genopfrisket håret er det en god idé at holde minium 6-8 ugers pause imellem opfriskningerne af farven. Husk at det kun er det udvoksede hår, som skal farves på ny. Det allerede farvede hår er i forvejen skrøbeligt og i risikozonen. #2 - Ofte brugt af varmeredskaber. Er du storforbruger af glattejern, krøllejern, føntørrer osv. er det vigtigt at håret beskyttes inden disse varmeredskaber bruges. Begræns brugen af varmeredskaber til et par gange om ugen. #3 - Opsætning af håret. Umiddelbart vil opsætning af håret kun påvirke hårstråene ved at knække dem, men på længere sigt kan det medføre hårtab. Lad håret ånde et par gange om ugen, uden at det er sat op. Opsæt håret med måde og ikke hver dag. #4 - Søvn. Sørg for at få sovet nok i løbet af ugen. De personer, som ikke sover nok, har øget chance for at opleve hårtab. Så et godt råd kan være at gå tidligt i seng og få en god nats søvn. #5 - Rygning og alkohol. Endnu en faktor, som kan være medvirkende til og fremprovokere hårtab er rygning og alkohol. Drop de dårlige vaner og lev livet sundt!  
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 18. december 2014.