7 tips til en god hårpleje

Cf
Din guide
Camilla, frisør
7 tips til en god hårpleje
Der findes utroligt mange gode og nyttige tips og tricks når det kommer til hårpleje. Jeg har dog et par helt generelle råd, som jeg selv benytter mig af i hverdagen. De er nemme, at indføre i dagligdagen og kan gøre en stor forskel på hårets helbred.

Syv gode tips til god hårpleje

  1. Red og børst aldrig håret når det er vådt. Du vil med garanti opleve, at håret knækker hvis du gør dette. Håret er mest skrøbeligt når det er vådt og du bør derfor passe ekstra godt på lokkerne når du kommer ud af badet.
  2. Specielt til pigerne - Sov aldrig med håret sat stramt op i en hestehale eller en knold. Det er selvfølgelig en god idé ikke, at sove ovenpå lokkerne da det vil forsage knækkede hårstrå, men undgå for alt i verden at sætte det stramt op.
  3. Ønsker du, at fremhæve naturlige krøller eller skabe lidt bevægelse i håret kan du med fordel flette håret let når det er vådt. Lad håret tørre naturligt eller føntør det. Løsn herefter fletningerne og se hvordan håret får flotte bølger. Når du skaber krøller på denne måde slipper du for, at anvende glattejern eller krøllejern til samme manøvre.
  4. Giv håret en pause engang imellem. Når håret sidder perfekt føler man sig godt tilpas, men går du derhjemme eller skal du ikke afsted til det helt store arrangement kan du gøre håret en stor tjeneste. Lad håret få en pause og undgå hårprodukter, opsætninger og varmeredskaber.
  5. Lad håret lufttørre så ofte som muligt. Føntørring er hurtigt og smart, men varmen skader håret på sigt.
  6. Afslut altid hårvasken med et koldt skyl. Det kolde vand sikrer glansfulde lokker.
  7. Anvend om muligt styling produkter, som er vandopløselige. Herunder kan bl.a. ID voks nævnes, som en af de stylingserier der satser på vandopløselige hårprodukter.
Ønsker du lidt tips til hvordan du kan spise dig til et flot og sundt hår kan du læse denne artikel.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 03. februar 2015.