Alkohol i hårprodukter. Guide til hvilke typer du bør holde øje med!

En frisør vil formentlig ofte opleve, at få stillet en hel del spørgsmål til hårprodukterne der forhandles i salonen. Omdrejningspunktet er ofte ingredienser såsom parabener og alkohol. Effekt, duft og mange andre faktorer er helt fejet af banen – når først den bevidste forbruger kaster sig over ingredienslisterne på de forskellige hårprodukter.

Alkohol i hårprodukter. Guide til hvilke typer du bør holde øje med!

Parabener og alkohol i hårprodukter

Nu til dags vil den almene forbruger have et meget godt kendskab til parabener og effekten heraf. Derimod er alkohol, som er en ingrediens man vil finde i stort set alle hårprodukter i dag, en svær fætter – som de fleste fejler på. De fleste tror fejlagtigt, at alkohol er en slem ingrediens, som vi for alt i verden bør undgå... Hvad tror du?!

Alkohol varianter og hvilke der er indeholdt i hårprodukter

Alkohol er en overordnet betegnelse for en familie af kemikalier. Der findes mange forskellige varianter af "alkohol kemikalier”. Du  kender formentlig bedst Ethanol. Ethanol er i 99% af tilfældene en ingrediens i f.eks. hårspray. Det er også Ethanol alkohol, som bruges i den lækre drink man bestiller en lørdag aften i baren.

Et andet alkohol kemikalie, som du formentlig også har hørt om. er Isopropul. Isopropul har også navnet "rengørings alkohol".

Bottom of line. De forskellige former for alkohol har meget forskellige funktioner og mange gode egenskaber. De forskellige alkohol varianter anvendes i diverse dagligdags produkter. Af produkter vi anvender i hverdagen kan bl.a. hårprodukter nævnes. Der findes tusindvis af forskellige alkohol varianter, nogle er flydende og andre faste. Nogen vil du nødigt drikke, mens andre kan sætte gang i en fest…

Alkohol i hårprodukter kan være en god ting

Det siger sig selv, at man ikke skal hælde en flaske vodka i håret i håb om, at håret bliver sundere, stærkere og smukkere at se på. Mange typer af alkohol kan ligefrem være sunde for håret, hvor andre blot vil udtørre og ødelægge det. Alkohol varianter, som hurtigt fordamper er som hovedregel ikke sunde for håret. Så undgå kombinationen af barbersprit og hår. Ethanol, som sætter festen i gang, er et af disse typer alkohol, som du ikke bør 'forkæle' lokkerne med.

Hårprodukter indeholdende alkohol er ofte plejende, fugtgivende og blødgørende. Sagt med andre ord indeholder er hårprodukter ofte ”gode alkohol” varianter. Nedenfor får du 3 alkohol varianter, som oftest ses i stylingprodukter såsom voks til håret.

  • Cetearyl alkohol er en naturligt afledt alkohol variant. Cetearyl alkohol finder man ofte i hårprodukter såsom balsam og cremede vokse. Denne variant af alkohol tilfører hårproduktet en cremet konsistens, som i sidste ende gør det nemt at fordele produktet i håret. Cetearyl alkohol gør håret nemmere at udrede eftersom det virker som et glidemiddel.
  • Cetyl alkohol er en af de før omtalte gode alkohol varianter. Cetyl alkohol er naturligt afledt fra kokos og palme olier. Varianten af alkohol er ikke udtørrende for hårstråene, men derimod blødgørende.
  • Stearyl alkohol er endnu en af de gode alkohol varianter. Stearyl alkohol er hvid og fast i sin form, men vandopløselig. Stearyl alkohol anvendes i shampoo og balsam grundet sin blødgørende effekt i lokkerne.

Jeg håber nu, at du er blevet lidt klogere på de forskellige typer af alkohol i hårprodukter.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 26. januar 2015.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...