Altid en god hårdag

Altid en god hårdag
Der findes et utal af måder til hvordan, at du kan få ødelagt håret og dermed opleve en typisk dårlig hårdag. Har du oplevet at håret er skiftet fra blond til grønt, permanenten er ikke vedvarende eller er den seneste klipning hos frisøren bare helt hen i vejret?! Perfektionist eller uheldig, du bestemmer, men en dårlig hårdag er noget møg! Det at få en ny, flot og smart frisure kan gøre de mest fantastiske ting ved en persons selvtillid. Omvendt kan den forkerte klipning og frisure få selv den mest selvtilfredse person, helt ned i kuldkælderen. Uanset årsagen til at du ikke er tilfreds med dit hår, findes der selvfølgelig en løsning på det. Er klipningen forkert gælder det bare om at sætte håret rigtigt. Er farven i håret forsvundet eller blevet kedelig kan du opfriske den med en Revlon farvebombe. Er glatningen med dit glattejern ikke gået præcis, som du ønskede det, lader du blot håret køle af og starter forfra. Uanset årsagen er der en løsning. Du får her et par af dem…

+1 Hjælp! Farven er forsvundet og er blevet kedelig!

Er farven og glansen forsvundet fra din farvning er der håb forude. Hvis håret er underfarvet er det formentligt fordi at håret er blevet vasket for hurtigt hos frisøren efter farvebehandlingen. Hvis du har fået den ’forkerte’ hårfarve er håret formentligt overfarvet. Dog er det nemmere at slippe fra et overfarvet hår end et underfarvet hår. Du kan nemlig bruge et farvefjernings produkt til at mindske farven i håret. Spørg eventuelt i salonen, hvor du fik farvet håret, om de skulle have et farvefjernings produkt. Det bedste vil dog altid være blot at vente et par uger og få farvet håret på ny. Fik du farvet håret for få uger siden og oplever du nu at farven i håret har mistet sin glans, glød og dybde kan du genopfriske den. Vask håret grundigt med en Revlon farvebombe og se hvordan du kan genopfriske farven i håret.

+2 Hjælp! Frisøren har klippet mit hår helt forkert!

Er du kommet i den uheldige situation at frisøren har klippet dit hår helt forkert eller er du bare ikke glad for frisuren, så prøv for guds skyld ikke selv at klippe håret til. Ofte er frisøren, man er blevet klippet af, interesseret i at man er en glad kunde når man går fra salonen. Så gå tilbage til salonen og forsøg at forklare frisøren hvordan du havde forestillet dig at frisuren skulle være. Det er trods alt vigtigt for den enkelte salon og frisør at du er glad for din klipning og stolt bærer den. Er du tilfreds med klipningen er der trods alt større chance for at du fortæller vidt og bredt om både salonen og frisøren du besøgte. Hvis du ikke har tiltro til din egen frisør eller ikke mener at personen evner at rette op på sit forsøg kan du besøge en anden salon. De vil helt sikkert være interesseret i en ny kunde, så bed dem give dig et forslag til, hvordan de vil kunne ret op på den tidligere frisørs fejl. Husk nu at det ikke er muligt at klippe hår tilbage, men kun klippe mere af. Men hvis alt går galt kan du altid redde håret med hair extensions.

+3 Hjælp! Mit afblegede hår har fået et grønt skær!

Der kan være mange grunde til at man vælger at afblege håret. Vidste du forresten at man kan skabe ’kunstig’ volumen og fylde i håret ved at afblege håret? Ved at afblege håret åbnes skællaget i hårstråene og dermed er diameteren på det enkelte hårstrå øget væsentligt og der er nu skabt ekstra volumen i håret. Afbleget hår er ekstra sårbart og har nemt ved at tage imod udefra kommende påvirkninger. Den mest almindelige årsag til at man kan opleve et grønt skær i håret er hvis man har badet meget i klorvand. Kloren i vandet angriber hårstråene. Du kan forebygge det grønne skær i håret, hvis du bader i klorvand, blot ved at fugte håret inden du går i klorvand. På denne måde vil hårstråene ikke fugtes af klorvandet, men af postevandet. Er dette ikke nok kan du tilføre en leave-in balsam i håret og derefter tage en badehætte på. Bemærk at ikke alle bademestre er glade for balsam i poolen eller svømmehallen. Det at afbleget hår har en tendens til at få et grønt skær er helt almindelig og har du de rigtige midler imod grønt skær i håret, er det intet problem at fjerne det igen. Til behandling af grønt skær i håret er det mest almindelige en lilla shampoo, som også bliver kaldt silver shampoo. Denne shampoo er ekstremt lilla. Den lilla farve går ind i det enkelte hårstrå og ophæver det grønne skær.

+4 Hjælp! Mine permanenter holder ikke!

Er din permanentbehandling ikke gået som den skulle bør du vente 3 dage inden du forsøger på ny. Håret skal have mulighed for at restituere sig inden du ’angriber’ det med en ny permanentbehandling. Hvis håret er blevet overpermanentet kan det være en god idé at bruge en reparerende og dybdegående hårkur fra hårrod til spids. Lad hårkuren virke i minimum 15 minutter inden den skylles ud igen.
Bedøm denne artikel
154 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 25. februar 2015.
C
Din guide