Anmeldelse af EGO Professional føntørrer

Anmeldelse af EGO Professional føntørrer

Anmeldelse af EGO Professional føntørrer

Beskrivelse fra producenten: ”Alter ego. Don’t just make an entrance, blow them away. No less than 8 heat and speed settings make this ergonomic dryer the ultimate in efficiency and usability. The generous 10 foot swivel cord and strong but light design gives you real freedom while its powerful 2000 watt motor puts you in complete control. The dryer is packed with HW2 technology to improve hair quality and manageability in next to no time.”

EGO Profesional Alter Ego Føntørrer 2000W"

EGO Professional Alter Ego føntørrer er en ny føntørrer på markedet, som skiller sig betragteligt ud fra mængden. Føntørren har knust tourmalin, altså knust krystal, smeltet ind i samtlige motordele. Til forskel fra andre føntørrer hvor tourmalin er smurt på i et tyndt lag, som selvfølgelig vil blive slidt af ved brug.

Vurdering

Jeg bruger stortset min nuværende føntørrer alle morgener, undtagen dem hvor jeg møder sent eller har helt fri – her får håret lov til at lufttørre. Til at glatte håret plejer jeg normalt at bruge et glattejern og til at skabe lidt fylde afslutter jeg med en hårspray. Jeg vil teste føntørren i både at tørre håret og i at glatte det, da den eftersigende skulle være ideel til det sidste formål.

Min første tanke, da jeg så kassen for Ego Professional Alter Ego Føntørrer var ’ghd glattejern’. Til dato er GHD stortset det eneste firma, som har kælet ekstremt meget for indpakningen af deres glattejern – men nu har EGO Professional gjort det samme! Det giver et eksklusivt look, som sætter mine forventninger højt til føntørrens kvalitet og dens funktionaliteter.

Det hvide omslag slides til side og en dyb rød, skiftende til sort, kasse kommer til syne og låget løftes. Føntørren ligger fint sammen med et fønnæb og har samme dybe røde, skiftende til sort, farve.

EGO Professional Alter Ego Føntørrer er forholdsvis let og ligger godt i hånden. Ledningen er lang og kan sagtens nå fra stikkontakten til mig foran spejlet.

Sådan gør du

Håret blev vasket med min volumengivende shampoo, balsam og hårkur – præcis som jeg plejer. Det første jeg bemærkede, da jeg tændte for føntørren, var at den ikke larmede nær så meget som min gamle. Dog blæser den heller ikke nær så kraftigt, men dette var jeg forberedt på, da den burde tørre håret på en ’anden måde’. Føntørren ligger godt i hånden og det er nemt at nå de forskellige indstillinger, som er placeret forholdsvis intuitivt og dermed hurtigt læres at kende.

Normalt afsætter jeg 15-20 minutter af min tid om morgenen til at føntørre håret. Men med EGO Føn tog det altså kun ca. 6 minutter før at håret var tørt og klar til hårspray.

Egentligt utroligt og tankevækkende at jeg kan spare 14 minutter hver morgen. Et sjovt regnestykke er, at det på 1 år vil give mig omkring 3,5 dag mere til alt muligt andet, eller måske blot et par ’snooze tryk’ mere på vækkeuret..!

Sådan glatter du håret

Som nævnt længere oppe i min anmeldelse af EGO Føn, plejer jeg ikke at bruge føntørrer til at glatte håret, men derimod mit glattejern. Så der er 2 nye aspekter i det her. Første glatning med føntørrer og første glatning af håret med EGO Føn.

Jeg har en god rundbørste, som jeg valgte at teste min føntørre-glatning af håret med. Udgangspunktet for min føntørre-glatning er et let fugtigt hår.

Føntørren blev tændt og rundbørsten placeret på ’indersiden’ af håret og EGO Føn ’udenpå’. I én synkron bevægelse trak jeg begge ud fra hovedbund til spids og vupti – glat og faktisk også relativt glansfuldt!

Samlet vurdering

Jeg er yderst overrasket over at der kan være så stor en forskel på en ’almindelig føntørrer’ også denne! Alene det at jeg kan gå fra en tørretid på 15-20 minutter, til en på ca. 6 minutter, er nok til at overbevise mig om at dette er den ultimative føntørrer på markedet! Jeg kan varmt anbefale EGO Føn og når niecen skal konfirmeres senere på året, kender jeg allerede gaven til hende.

  • Flot letvægts design, som ligger godt i hånden
  • Kraftig motor på 2000 W
  • Mange muligheder for indstilling af temperatur og hastighed
  • Koldknap, som ikke ’hænger’
  • Aftageligt filter bagpå, som gør den nem at rengøre
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 25. februar 2015.

Du vil måske også læse om...

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...
Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Når de første solstråler dukker op bag de mørke skyer fra vinteren er det vigtigt at finde den bedste solcreme. Men...
Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

af Rikke, skribent & makeup artist
Bedste økologisk hudpleje Der findes efterhånden meget forskelligt økologisk hudpleje på markedet. Du...
Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

af Katja, skribent & frisør
Bedste rejsehårtørrer Det kan være svært at finde plads til den almindelige hårtørrer i kufferten...