Bedste BB Cream: Læs makeupartistens guide til valg af BB Cream

Bedste BB Cream: Læs makeupartistens guide til valg af BB Cream

🥇Dagens tilbud på bb cream

"Shiseido Sports BB Cream SPF50+ Medium er et helt genialt produkt til dig, som ønsker en fejlfri hud under sport, samtidig med at den er beskyttet imod solens stråler og får tilført en masse..."

259 kr.
380 kr.

En bb cream er det oplagte valg til dig der ønsker et naturligt look, men har et ønske om, måske tilmed et behov for, at dække urenheder, rødme, let udslæt m.m. Jeg anvender selv produktet i min hverdag samt på mine kunder når de skal styles qua mit arbejde som makeup artist.

I korte træk er en BB cream en plejende makeup creme der indeholder en smule farve der kan hjælpe med at dække mindre ‘skønhedsfejl’ på huden. At finde den bedste BB Cream afhænger ikke mindst af dine ønsker til udtryk, men også afgjort behovet. Der findes varianter med mange forskellige farvedybder og nuancer.

Det smarte ved en BB Cream er at man får to produkter i et. En plejende makeup creme samt en dækkende effekt. Man vil typisk opleve at denne type produkter indeholder lidt mere farve end den traditionelle dagcreme, men alligevel en del mindre end en klassisk foundation. Det her er altså den perfekte mellemvej mellem en dagcreme og foundation.

 • BB Cream har mere farve end en dagcreme
 • BB Cream har mindre farve end en foundation

Jeg vil i den her artikel belyse fordelene ved at inkludere en BB Cream i din daglige makeup rutine. Jeg vil samtidig komme ind på hvordan du anvender en BBC ream og ikke mindst give dig afklaring af hvad forskellen er på BB Cream og cc cream. Slutteligt vil jeg forsøge og guide dig til valg af den bedste BB Cream.

4 årsager til at anvende BB Cream i dagligdagen

 1. Med BB Cream opnår man optimal daglig pleje af huden
 2. Produktet har effekt og virkning som dagcreme, primer, foundation og solfaktor - fire produkter i et
 3. Man kan opnå et naturligt look på trods af urenheder, rødme o.l. på huden
 4. Giver din hud et mere ensartet udtryk

Sådan bruger du BB Cream

Før man beslutter sig for om en BB Cream er ‘nok’ eller om man ligeså skal finde sin foundation, pudder og måske primer frem må man tage udgangspunkt i ‘dagens ansigt’. Vi kender det nok alle. Den ene dag står huden snorlige, ren og lækker. Den næste dag kan man vågne op med en bums på kinden og en rødme der ikke lige skal med ud af døren.

Jeg har gennem tiden set mange ansigter og hvad der var den bedste BB Cream for en kunde var måske ikke for den næste. Jeg starter derfor altid selv ud med at se på hvad jeg kalder ‘dagens ansigt’ og herfra finde den makeup frem jeg påtænker at anvende.

Om man udelukkende går med sin BB Cream eller måske kombinerer den med foundation, pudder, primer o.l. vil i alle tilfælde give et fint resultat. Jeg har dog selv altid fokus på, at man kun skal anvende den nødvendige makeup. Jeg elsker også et naturligt look der måske lige er piftet lidt op, men ikke for meget.

Man kan sagtens anvende og inkludere BB cremen som en del af sin daglige rutine. Som altid inden man tager et ‘ekstra lag på huden’ er det vigtigt og rense ansigtet førend cremen smøres. Dette for og undgå at gamle makeuprester, snavs m.m. masseres ind i huden og dermed øger risikoen for uønskede urenheder i ansigtet.

Du bør derfor først bruge din BB Cream efter din daglige morgenrutine. Ønsker du at toppe af med anden makeup bør du anvende BB cream som det ‘nederste lag’ og tilføje foundation ovenpå dette lag.

Hvad er forskellen på BB Cream og CC Cream?

BB Cream har en relativ tynd konsistens og fungerer lidt som en farvet dagcreme. Den giver ikke en voldsom farve, men kun lige præcis nok til at den dækker for de små uønskede urenheder og ujævnheder i huden. Herudover bearbejder BB Cream uren hud og tilstoppede porer frem for at bidrage til yderligere problemer. Dette grundet cremens lettere opbygning og ingredienser som salicylsyre.

CC Cream giver noget mere farve og er derfor velegnet til dem der virkelig oplever problemer med sin hud. Det kan være et ønske om at dække rødme, store farveforskelle, pigmentfejl, triste hudtoner m.m. CC Cream er en mere dækkende creme sammenlignet med BB Cream. Dog er CC Cream knap så tyk som en foundation.

Skal jeg vælge BB Cream eller CC Cream?

De fleste vil opleve at BB Cream er ‘nok’ til hverdagsbrug og lader CC Cream ligge i makeuptasken til særlige begivenheder (eller hvis alt er galt!). Jeg vil mene at man skal vælge creme ud fra ‘dagens ansigt’ og se på facts førend man tager beslutningen om hvorvidt man skal gå med, i det her tilfælde, BB Cream eller CC Cream.

Om man skal vælge BB eller CC Cream afhænger af din huds Nivea af ujævnheder på dagen.

Oplever du mindre ujævnheder hist og her, måske lidt rødmen, vil en BB Cream formentlig kunne være det rigtige valg og dække det fint. Oplever du derimod rødme, mange ujævnheder m.m. kan du vælge CC cremen i stedet. CC Cream indeholder også ofte farvekorrigerende ingredienser der kan gå ind og ‘neutralisere’ hudens toner og skabe et mere smooth udtryk.

Øvelse gør mester og jeg synes man skal prøve sig frem. Når alt kommer til alt bør man huske på, at jo mere vi lukker huden inde des mindre luft får den. Mindre luft og mere indelukkethed fører (ofte) til en acceleration i ujævnheder, rødme osv. Jeg vil derfor ikke anbefale at man går den lette vej og går med CC Ceam frem for BB Cream. CC Cream lukker huden mere inde og det kan accelerere uønskede fremtoninger i huden.

Tak fordi at du læste med!

FAQ - ofte stillede spørgsmål om BB Cream

BB Cream lægges ligesom foundation. Man kan påføre den farvede dagcreme med en finger, en svamp eller med en børste.

 • Påfør BB Cream i små pletter på hage, under øjnene, på næsetippen, på panden og eventuelt halsen
 • Udjævn herefter cremen med din finger, en svamp eller med en børste

BB Cream - den farvede dagcreme - er med tiden blev en del af mange personers daglige makup-look og rutiner. BB Cream sikrer et naturligt look med en lækker glød samt ren og ensartet hud.

BB Cream er en farvet dagcreme med (ofte) plejende egenskaber og makeup effekt. Formålet med BB Cream er at man kan dække uønskede ujævnheder i huden.

Forskellen på BB Cream og CC Cream er primært konsistens og farvedybde.

 • BB Cream er tyndere i konsistensen end CC Cream
 • Med BB Cream undgår man tilstoppede hudporer og uren hud (CC Cream dækker mere af for huden)
 • CC Cream (Color Control Cream) er meget dækkende og god til at minimere rødme, triste hudtoner m.m.
 • CC Cream indeholder kraftigere pigment end BB Cream og dækker derfor mere
Bedøm denne artikel
72 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 12. april 2020.