Bedste Hårbørste: Læs frisørens guide til valg af hårbørste

Der findes et hav af forskellige hårbørster og kammer, som alle kan noget forskelligt. Valget af den bedste hårbørste kan afhænge af personlige præferencer, funktion, ønske til styling af lokkerne eller måske ens hårtype. Det kan være svært og finde ud af hvilken hårbørste man skal vælge. At vælge den bedste (og rigtige) hårbørste er alfa og omega for gode hårdage! Jeg guider dig her i artiklen til valg af den bedste hårbørste!

Bedste Hårbørste: Læs frisørens guide til valg af hårbørste

🥇Dagens tilbud på hårbørste

"The Wet Brush Epic Professional Extension Brush"

85 kr.
199 kr.

Den bedste hårbørste gir’ dig gode hårdage!

Vi har nok alle et indre ønske om, at vi udelukkende har gode hårdage med lækre lokker der fremstår sunde og glansfulde. Vi bruger i dag mange, mange penge på diverse hår- og hudplejeprodukter, men glemmer måske at en god hårbørste også er et absolut must-have. Det kan måske virke som mange når man ser et prisskilt på de bedste hårbørster der ligger på et par hundrede kroner.

Et par hundrede kroner for den bedste hårbørste der giver dig flere gode hårdage? Det er vel det hele værd i sidste ende. Det synes jeg ihvertfald. Det er ligeså denne tilgang jeg giver videre til mine kunder i salonen.

At vælge den rigtige og bruge den bedste hårbørste til netop ens hårtype er alfa og omega. Det er både for din egen skyld, men afgjort også for dit hår.

Forskellige typer af hårbørster

Vidste du, at en hårbørste ikke blot er en hårbørste? Man kan få hårbørster der er runde, flade, firkantede, brede og i mange, mange flere fancy udformninger. Hver og en har sin berettigelse.

Jeg vil her i min hårbørste guide forsøge at komme omkring de forskellige typer man kan risikere at støde på derude.

Jeg vil samtidig fremhæve et par hårbørste mærker der er toppen af poppen. Jeg kan da godt allerede nu løfte sløret for, at både GHD og Mason Pearson er nogle af de hårbørste mærker du vil kunne læse mere om nedenfor.

At vælge den bedste hårbørste til netop dit hår kan gøre forskellen på lokkernes velvære.

Udvalget af hårbørste rer stort. Here you go. Min guide til de forskellige hårbørste typer.

Pudebørster

En pudebørste har en blød og eftergivende flade hvorpå ‘piggene’ sidder. På hver pig sidder der er en rund plast bold som afslutning.

 • God til fint og tyndt hår pga. den eftergivende effekt
 • Velegnet til mellem- og langt hår da den masserer hovedbunden og glatter håret.

Pudebørste

Varmluftsbørster

En varmluftsbørste er nok ikke en af de varianter af hårbørster, som kommer først til dine tanker. De fleste vil nok stille spørgsmålstegn ved hvad en varmluftsbørste overhovedet er for en størrelse.

Det er faktisk en genial hårbørste - omend noget overset. Idéen bag hårbørsten er, at den har en ‘indbygget føntørrer’ der varmer kernen let op og blæser varm luft ud mellem piggene. Man kan dermed skabe krøller i håret blot med sin hårbørste da varmen vil forme dem. Husk at lade krøllerne køle af inden du hiver mere i dem.

 • God til at lave krøller i håret helt uden krøllejern
Varmluftsbørster

Pladebørster

En pladebørste er en flad og (ekstra) bred hårbørste. Man plejer typisk at anbefale pladebørster til dem med langt hår. Med sådan en i sortimentet kan man glatte håret helt uden at tilføre håret volumen og dermed holde det fladt og glat. På den gode måde selvfølgelig.

Hører man til dem (inkl. jeg selv), som godt kan lide massagen piggene på hårbørster giver til hovedbunden vil du elske en pladebørste. Med sin ekstra brede form får man bare lige lidt mere massage. Jeg kan næsten finde på og rede håret uden det egentligt er et behov.

 • God til langt hår, som man ønsker fladt og glat
Pladebørste

Rundbørster

En rundbørste er den bedste hårbørste til dig, som ønsker at skabe volumen og fylde i håret på en nem og hurtig måde når du alligevel står med føntørren.

 1. Løft håret op med rundbørsten
 2. Sigt efter hårbørsten med føntørren og blæs ‘ind under håret’
 3. Vupti! Du har nu fået et lækre naturlige bølger i håret

Der findes rundbørster i mange forskellige størrelser. Jo større diameter på rundbørsten du vælger des større bølger kan du skabe i håret.

 • God til at skabe bevægelse i håret
Rundbørste

Stylingbørster

Denne type af hårbørster udglatter og former håret. En stylingbørste har ofte 6-8 rækker af pigge. Den er ideel til et mellem- og langt hår. Med en stylingbørste i sortimentet kan du let og hurtigt tæmme et tykt hår og ustyrligt hår, skabe krøller samt tilføre volumen i tyndt hår kun ved hjælp af hårbørste og en føntørrer.

 • God til at få styr på tykt og ustyrligt hår
 • Velegnet til at skabe krøller og bevægelse i håret
 • Muliggør en voluminøs styling i selv fint hår
Stylingbørste

Fønbørste, Sasoon børste

Denne type af hårbørster har den unikke funktion, at de udover at rede håret også fremmer tørretiden af fugtige lokker. Selvsamme hårbørste kan anvendes til at skabe volumen og struktur til håret. Den minder meget om en normal stylingbørste, men den har blot huller ved siden af hver række med pigge. Denne type hårbørste findes også i en rund model, en med ion teknologi samt i en keramisk udgave.

Hullerne i fønbørsten lader den varme luft fra føntørren blæse igennem og dermed påvirke hårstråene på begge sider.

 • God til at skabe volumen og struktur i håret
 • Speeder tørretiden op grundet en let gennemstrømning af varm luft fra føntørren
Fønbørste, Sasoon børste

Hårbørster med varmeabsorberende kerne

Denne type hårbørster har en form for varmelegeme i midten der absorberer varmen fra føntørren og dermed virker den som et glattejern. Børsten er ideel til at skabe et glat og lige hår. Dog skal du passe på at børste ikke bliver for varm under føntørring.

Man kan eventuelt lægge ud med at føntørre direkte på kernen af hårbørsten og dermed starte ud med en let varm kerne.

 • Godt alternativ til glatning af håret uden et glattejern
Hårbørste med varmeabsorberende kerne.

Den bedste hårbørste? Det skal du være opmærksom på

 • Piggene på hårbørster laves af mange forskellige materialer. Alle har hver deres fordele og ulemper - dermed også deres egne vidt forskellige egenskaber
 • Hårbørster med vildsvinehår er toppen af poppen hvis man ønsker en skånsom styling af håret. Vildsvinehår er ekstra bløde og er specielt gode til skrøbeligt hår. Hårene tilfører håret en skinnende effekt og mikses ofte med pigge i nylon for at give en bedre kontrol.
 • Hårbørster med nylonpigge kan give vidt forskellige resultater alt efter om piggene er hårde eller bløde. Allt efter spændstigheden på piggene vil du opleve forskellige udfordringer og muligheder.
 • Hårbørster med hår fra hulepindsvin er sjældne, men de forekommer. De er ligesom hårbørster med vildsvinehår ofte kombineret med nylonpigge. Man ser dem også med et twist af vildsvinehår. Hårbørster lavet med hår fra hulepindsvin er ekstra gode til en skånsom gennemredning af både tykt og fint hår.
 • Hårbørster af metal vil jeg på ingen måde anbefale. Metal er et stift materiale der ikke giver efter for hårstråene og dine bevægelser. Man kan bruge en hårbørster af metal til hairextensions.

Hårbørster af metal er no go!!

Hårbørster- og kamme af metal hører kun til i Grease. Piggene på hårbørsten er stive og følger ikke dine bevægelser i hårstråene når lokkerne styles.

Mason Pearson hårbørster er det eksklusive valg

Når vi taler om hårbørster af højeste kvalitet kan man ikke komme udenom Mason Pearson. De har specialiseret sig i netop hårbørster! De skaber en lang række af forskellige hårbørster til forskellige formål og behov. De koster lidt (red. meget) mere, men de er alle pengene værd.

HH Simonsen hårbørster til ethvert behov

GHD hårbørster til dig der elsker ghd

Bedøm denne artikel
75 stemmer, gennemsnit 3.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. februar 2020.