Bedste Hårtrimmer: Frisøren guider til valg af hårtrimmer

En hårtrimmer er et essentielt redskab når vi taler grooming af skæg og/eller håret. Vi frisører bruger den mange, mange gange i løbet af en dag med kunder i frisørsalonen. Private har også efterhånden fået øjnene op for det effektive redskab i hjemmet. Hårtrimmeren bliver i dag brugt til både grooming mellem turene til frisøren og af mænd til studsning af skægget.

Bedste Hårtrimmer: Frisøren guider til valg af hårtrimmer

🥇Dagens tilbud på hårtrimmer

"Wella Xpert Chrome HS 71 Hårtrimmer bliver brugt hos de bedste professionelle saloner. Den giver professionel klippekomfort, og sikrer samtidig præcision og styrke."

1899 kr.
4200 kr.

En hårtrimmer er et essentielt redskab når vi taler grooming af skæg og/eller håret. Vi frisører bruger den mange, mange gange i løbet af en dag med kunder i frisørsalonen. Private har også efterhånden fået øjnene op for det effektive redskab i hjemmet. Hårtrimmeren bliver idag brugt til både grooming mellem turene til frisøren og af mænd til studsning af skægget.

Hårtrimmeren er meget populær

Ser man på markedet for hårtrimmere kan det være svært at gennemskue hvilke mærker og modeller man bør overveje. Det dansk emarked er fyldt alverdens varianter der mer’ eller mindre alle lover guld og grønne skove i en eller anden retning. Jeg kan derfor udmærket godt forstå mine kunder i salonen der spørger til hvilken hårtrimmer de skal vælge.

At finde den bedste hårtrimmer afhænger af ønsker og behov, men ofte vil tommelfingerreglen om at pris og kvalitet gøre sig gældende. Det er en god tommelfingerregel i den her niche. Jeg vil vove den påstand, at en hårtrimmer ikke bare er en hårtrimmer, men derimod et værktøj der definerer ens identitet gennem en lækker frisure eller grooming. Det bør man ikke gå på kompromis - med hvis du spørger mig.

Vi har her på Hair blog fundet og samlet alle hårtrimmere fra danske netbutikker. Overblikket du opnår her på siden spænder derfor utroligt bredt og kan opfylde alle behov i retning af bl.a. funktion og pris.

Hvorfor vælge ud fra hårtrimmer test resultater?

Der findes et hav af hårtrimmer test resultater derude. Nogen har rent faktisk haft produkt i hånden hvor andre blot tager udgangspunkt i andre tests. I sidste ende handler det nok om kildekritik. Hvem er afsender på ‘testen’ og er denne troværdig.

En hårtrimmer der har haft et godt resultat i en test er selvfølgelig en man bør tage med i sine overvejelser når beslutningen skal tages. En model der har klaret sig godt vil formentlig kunne give tryghed og garanti for, at maskinen fungerer optimalt og man i sidste ende ikke ender ud med følelses af at man burde have taget et andet valg.

Jeg vil derfor altid anbefale, at man vælger ud fra en god hårtrimmer test der oprinder fra en valid kilde.

Den bedste hårtrimmer i test er måske ikke den bedste hårtrimmer for dig

At vælge hårtrimmer afhænger af mange faktorer. Bl.a. muligheden for indstilling af klippelængde, opladning, rensning og mange, mange andre faktorer. Det er derfor ikke selvsagt, at den bedste hårtrimmer i test er det rigtige valg for dig. Måske den slet ikke lever op til netop dine krav til den bedste model.

Skal jeg så helt glemme testresultaterne når jeg skal vælge hårtrimningsmaskine? Ja og nej. Man bør selvfølgelig altid tage udgangspunkt i al’ den viden man kan skrabe til sig og dermed have det bedste udgangspunkt, men man bør ikke stole blindt på en test og dermed en hårtrimmer testvinder da den måske slet ikke er noget for dig. Jeg ville holde øje med andre forbrugeres udtalelser på de enkelte modeller inden kortet svinges.

Bedste hverdagstrimmer

Philips QC5580 er alsidig, vedligeholdelsesfri, udstyret med en kraftig batteri-motor der er 1:1 genopladelig og man opnår gang på gang en ensartet trimning af håret. Den har i øvrigt et roterende hoved, som ligeså er med til at skabe de gode resutater. Jeg vil vove den påstand, at det er en bedste hverdagstrimmer.

Njord hårtrimmer er lige så et stort hit.

Hvordan finder jeg den bedste hårtrimmer?

Man bør huske på, at den bedste hårtrimmer for vennen, veninden, frisøren, forældrene osv. måske ikke er den bedste for dig. Når det er sagt; så vil kriterierne til hvordan man finder den bedste hårtrimmer være forholdsvis identiske. Der er en række egenskaber man bør være opmærksom på:

 • Motor
 • Type af skær
 • Længdeindstillinger
 • Brugervenlighed og betjening
 • Rengøring

Hårtrimmer motor

At vælge hårtrimmer ud fra dens størrelse på motoren kan måske være lidt for simplificeret og ikke et parameter der kan stå alene. Dog forholder det sig selvfølgelig sådan, at jo kraftigere motor, desto mere motorkraft.

Der findes en række forskellige hårtrimmer motorer hvor de hver især har deres fordele og ulemper. Man bør dog huske på, at det I sidste ende ‘blot’ er det en række blade der bevæges frem og tilbage eller måske roterer. Af motorer findes der magnetisk motor, roterende motor og drejende motor.

En magnetisk motor er kraftfuld og drives af strøm. Hastigheden på bladene kan dermed justeres efter behov. En ulempe ved denne motortype er, at den ofte bliver hurtigere slidt end andre motor og så larmer den en del mere.

Med en roterende motor får man en hårtrimmer hvor der er balance i kraft og fart på bladene. Det gør den overordnet set til en stabil, nem og yderst brugbar klipper der kan matche de flestes ønsker og behov.

Den drejende motor ser man oftest i en professionel hårtrimmer, som oftest foretrækkes hos frisører og barberer. Årsagen hertil skal findes i dens funktion. Til trods for en kraftig motor er farten på bladene ofte langsommere. Det gør den derfor ekstra god til et tykt og vådt hår.

Hårtrimmer skær

Ligesom med barberbladene på en almindelig barberskraber, så er det vigtigt, at man kender til både fordele og ulemper ved de forskellige hårtrimmer skær. Er der to eller tre rækker, hvad er de lavet af osv.

Typen af hårtrimmer skær man oftest stifter bekendtskab med er varianten i rustfrit stål. Blade i rustfri stål er oplagt til dig der ønsker en næsten vedligeholdelsesfri hårtrimmer. Skær i stål vil holde sig skarpere i længere tid.

En anden variant af barberblade er dem i titanium. De anses oftest som værende toppen af poppen når det kommer til hårtrimmer skær. Dog vil man hurtig opleve at dette kriterie får prisen godt derop af. Jeg vil til hver en tid anbefale titanium til professionelt brug, men qua prisen ville jeg anbefale rustfrit stål til private der skal bruges en hverdagstrimmer.

Hårtrimmere med keramiske skær er også en mulighed. En fordel ved keramiske skær er, at de ikke overopheder ved længerevarende brug. De bliver dog hurtigt slidt ned og er dyre at udskifte.

Længdeindstillinger

Muligheden for indstilling af klippelængde er afgjort en faktor man bør være opmærksom på inden man svinger kortet og køber den model man tænkte var den bedste hårtrimmer.

Går du meget op i hårlængde og måske helt ned til mindste detalje og millimeter bør muligheden for indstilling af klippelængde være en topprioritet. Se evt. nærmere på en Philips hårtrimmer - de har ofte mulighed for op til hele 400 indstillinger når det kommer til klippelængde.

Brugervenlighed

En god tommelfingerregel når det kommer til valg af hårtrimmere vil være, at jo lettere en model, desto nemmere er den at bruge. Ulempen ved en let hårtrimmer er dog ofte, at den kan virke mindre robust end dem med mere tyngde. En let trimmer er ofte lavet i plastmateriale og med et mindre batteri hvorimod en tungere model er lavet i et metal og med et kraftigere batteri.

Hårtrimmer rengrøing

I dag har de fleste modeller en tolerance over for vand og kan derfor tåle at blive skyllet under hanen efter brug. Der findes dog fortsat hårtrimmere der ikke kan skylles under hanen, men skal rengøres med en mindre børste. Man bør helt bestemt være opmærksom på hvor ofte den skal rengøres og hvor meget rengøring den skal bruge.

Hårtrimmer, skægtrimmer eller multitrimmer

 • Hårtrimmer til hår
 • Skægtrimmer til skæg
 • Multitrimmer til hår og skæg

Man kunne næsten tro at det igen var en ‘kært barn har mange navne’-situation, men den er god nok. Der er forskel på de forskellige typer. Du kan med fordel overveje hvilken type af hår (eller måske flere) du primært skal trimme.

En hårtrimmer kan nok fint overlappe en skægtrimmer i mindre grad og vice versa. Der er dog en årsag til hvorfor man har tre forskellige varianter. Sidstnævnte model; en multitrimmer tager dig dog hele vejen rundt.

Skægtrimmer

En skægtrimmer er, som navnet antyder, til dig der specifikt har behov for og kunne trimme dit skæg og i mindre grad behov for at barbere hårpragten.

Nogen skægtrimmere mulighed trimning af håret, men det er bestemt ikke alle. Ved du allerede på forhånd, at dit primære behov er trimning af skæg - så bør du gå på jagt efter en decideret skægtrimmer-model.

Hårtrimmer

I de flestes optik dækker betegnelsen hårtrimmer over en del forskellige typer af trimmere. Flere vil da også komme til at forveksle en hårtrimmer med en multitrimmer netop fordi at mange af egenskaberne er de samme. Man bør derfor huske på, at en hårtrimmer primært er til trimning af håret og ikke f.eks. skægget.

Det er ikke en selvfølgelig at ens hårtrimmer er ideel til trimning af uønsket hårvækst på kroppen - dette bør man også være opmærksom på inden man køber.

Ser man en hårtrimmer, som værende en ‘hårklipper’ - der primært skal anvendes til trimning af håret? I så fald kan man jo med fordel vælge en specifik hårtrimmer-model og dermed spare turen til frisøren.

Jeg vil altid anbefale at man vælger en hårtrimmer af høj kvalitet hvis det er en erstatning for turen til frisøren. Den skal kunne lave clean cuts på hårstråene og være kraftig.

Multitrimmer

Som navnet kunne antyde er en multitrimmer det ideelle køb for dig der gerne vil kunne fjerne hår overalt på kroppen og i ansigtet. De populære multrimmere kommer ofte med en del tilbehør samt udskiftelige hoveder der muliggør skiftet mellem skæg- og hårtrimmer.

Med en multitrimmer kan man derfor også ofte barbere både hår, øjenbryn, skæg, uønsket kropsbehåring samt fjerne hår i næse og ører. Investerer man i denne type trimmer kan man med fordel brug lidt tid på at sætte sig ind i funktionerne. Skal man på ferie bør man se sig ind i hvilke behov man har her - så man ikke ender ud med at få overvægt på flyet pga. af alt tilbehøret til hårtrimmeren ;-)

Sådan får du mest muligt ud af din hårtrimmer

Har du erhvervet dig en ny trimmer handler det om, at få så meget ud af den som overhovedet muligt. Nedenfor har jeg samlet et par nemme tips til bl.a. vedligeholdelse af trimmeren.

Rengøring af hårtrimmer skær

De fleste laver fejlen. Efter du har læst den her sektion vil forhåbentligt ikke længere gøre det…

Efter endte trimning af skæg eller hår vil størstedelen tage maskinen under hanen og herefter lægge den på plads igen. Med tiden vil der sætte sig hår mellem skærene hvorfor dens effekt helt naturligt vil aftage da modstanden øges. Man bør derfor under alle omstændigheder fra tid til anden rengøre den med en lille børste. Du vil opleve en bedre trimning.

Justering af hårtrimmer skær

Med tiden vil skærene på en hårtrimmer have behov for justering grundet almindelig slid og brug. Man kan derfor med fordel justere sine skær et par gange om rådet. Det er forholdsvis simpelt at tjekke om det er et behov eller ej.

 1. Kig langs siden af skærene
 2. Se om tænder er lige, præcise og uden slag

Skæret skal være snorlige og alle tænder på trimmeren lige lange. Det det ikke tilfældet vil du ikke opnå den perfekte trimning. Oftest kan man løftet skæret en lille smule med en skruetrækker, rengøre og slippe taget igen. Hvis ikke det er muligt bør man se sig om efter et nyt skær. De sælges oftest løse. Spørg evt. der hvor du har købt hårtrimmeren om de kan være behjælpelige med reservedele.

Hårklipningstilbehør du må eje!

Det danske ordsprog der klinger; ‘aldrig gå ned på udstyr’ og oftest anvendes af mænd der har købt lidt for flittigt ind til en nyopstået hobby kommer nu til sin ret. Hårtrimningsprodukter kommer ofte med en god bunke tilbehør, men man bør sikre sig, at det vigtigste følger med. Jeg har fundet tre ting jeg synes er vigtige:

Opbevaring- og rejsekasse

En korrekt opbevaring - hvor ens hårtrimmer ikke stødes unødvendigt og skærene ikke bliver udsat for slag og stød, er vigtig!/p>

Det er derfor i min optik vigtigt at der medfølger en god kasse der beskytter og sikrer ens hårtrimmer. De fleste hårtrimmere har i dag en medfølgende opbevaringskasse, men det ville jeg lægge vægt på.

Børste til rengøring

Dette punkt matcher ligeså ønske og behov ovenfor; korrekt opbevaring og vedligeholdelse. Det handler i bund og grund om, at man altid holder sin trimmer i topform. Fulgte der ikke en rengøringsbørste med da du købte din hårtrimmer bør du overveje at anskaffe dig en. Det er kritisk vedligeholdelse af ens maskine.

Det kan være fristende og anvende en børnetandbørste til rengøring, men det bør man holde sig fra. Hårene kan skade hårtrimmeren. I længden kan en god børste spare dig penge OG give dig en masse gode hårdage.

En god frisørsaks

Det er oplagt og køre hårtrimmeren gennem håret og komme videre i teksten hurtigst muligt. Men - i sidste ende vil en frisure udelukkende fremkommet med en hårtrimmer have behov for en studsning. Det kan derfor være en god ide at investere i en god frisørsaks - enten online eller i en butik.

Sådan vedligeholder du en hårtrimmer

Rengøring af ens hårtrimmer er alfa og omega når det kommer til vedligeholdelse. Det er utroligt vigtigt at vedligeholde sin trimmer. Vedligeholder man ikke sin hårtrimmer vil man ikke opnå et optimalt resultatet ved brug.

Først og fremmest bør man vaske og rengøre den efter brug. Hver gang! Dette for at fjerne hår fra maskinen. Ved at huske en vask og rengøring efter brug bevarer du en god hygiejne og du vil altid have en lækker ren hårtrimmer næste dag./p>

At smøre sin trimmers skær med olie beregnet til formålet kan være med til og opretholde en god skarphed på skærene. Gode skarpe skær sikrer en god og præcis trimning der forlænger både maskinens og skærenes levetid. Man vil edda også forhindre skærene i at ruste. Vær’ opmærksom på, at enkelte producenter af hårtrimmere foreskriver daglig brug af olie på skærene. Det gør din frisør formentlig.

Det er nok de færreste der efterhånden læser den manual der følger med, men når det kommer til hårtrimmere (og anden elektronik) vil det måske være fornuftigt nok lige at skimme dem.

Hvordan klipper man med en hårtrimmer

Før trimning af hårtrimmeren påbegyndes derhjemme bør man være opmærksom på trimmerens længdeindstilling. Man kan selvfølgelig ikke halvvejs skifte længde; så gi’ meget kvalificeret bud inden du tager første kørsel i håret - og fortsæt så med denne indstilling gennem hele håret. Det vokser jo ud igen hvis de lige blev kort nok.

 1. Start altid ud i nakken med hovedet bøjet en lille smule fremover. Start fra bunden af nakken og arbejd dig op i mod den tykkeste del af hovedet. Du skal ikke tage toppen af hovedet endnu; så stop lige ved ‘gryde-stregen’.
 2. Kør gerne over det samme område af flere omgange og eventuelt forskellige vinkler. Så er du ihvertfald sikker på at have fået det hele med.
 3. Gå herefter i gang med siderne. Klip rundt om ørerne og op til nogenlunde samme højde, som du gjorde i nakken lige før. Op til ‘gryde-stregen’.
 4. Bøj forsigtigt ørene og brug kanten af hårtrimmeren til at få bug med håret lige foran, over og bag ved ørerne.
 5. Sæt herefter et længere afstandsstykke på hårtrimmeren og kør nu fra fronten og bagover. Gentag samme kørsel af flere omgange, forsigtigt.
 6. Du kan med fordel anvende en kam med en længdeindstilling mellem dine valgte indstillinger. Det fjerner synlige overgange i håret fra den ene længde til den anden.

Vær’ opmærksom på, at du ikke behøver at trimme og/eller klippe al håret hver gang trimmeren findes frem. Fordelen ved netop ‘klipning’ med en trimmer er at det kan foregå derhjemme og du helt selv bestemmer hvor ofte og hvor meget.

Billig hårtrimmer

Er du på udkig efter en billig hårtrimmer og skal den gerne være ekstra billig? I så fald bør du se nærmere på vores kategori med hårtrimmere og her sortere dem efter pris og besparelse.

Hvilken type af hårtrimmer du vælger er selvfølgelig i sidste ende op til dig selv. Vær’ dog opmærksom på, at der, ligesom med så mange andre produkter, kan være stor forskel i pris fra mærke til mærke. Maskinen er måske alligevel tæt på den samme. Så se på hvad den kan og sammenhold gerne med andre

En multitrimmer vil oftest være et dyrere valg en en skæg- elller hårtrimmer.

Undgå at gå på kompromis

Jeg nævnte tommelfingerreglen i starten af artiklen - pris og kvalitet hænger (ofte) sammen. Du kan selvfølgelig godt vælge den billige hårtrimmer, men du bør samtidig være realistisk omkring hvad den kan og hvad du kan forvente af den. Man skal dog omvendt ej heller tro at en dyr hårtrimmer gør en til frisør og besidder magiske egenskaber.

Vær’ realistisk når du vælger den bedste hårtrimmer til dine behov og ønsker.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om hårtrimmer

De bedste hårtrimmer er den der matcher dine behov. Se efter mulighed for længdeindstilling og lad det være den faktor der afgør hvilken model der kunne være den bedste hårtrimmer for netop dig.

Man rengører hårtrimmeren efter brug og smør fra tid til anden skærene med olie.

Vælg længdeindstilling før du begynder. Start i nakken, herefter siderne og til sidst toppen af hovedet.

Bedøm denne artikel
136 stemmer, gennemsnit 4.7 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 12. januar 2021. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 26. april 2020.