Bedste Krøllecreme Test 2020 • Frisøren guider til krøllecreme »

Bedste Krøllecreme: Læs frisørens guide til valg af krøllecreme

Er du så heldig at være beriget med smukke krøller, så er den bedste krøllecreme til dit hår et absolut must. Krøller er fantastiske, det er der ingen tvivl om. Men de skal plejes – ellers kan det hurtigt blive en høstak og se på.

En god krøllecreme giver dig mulighed for at style og samle håret på en og samme tid. Det gælder blot om at finde det rigtige produkt til netop dit hår.

Krøller har det ofte med at leve sit eget liv. En god og holdbar curl cream kan både sikre et godt hold, men samtidig også fugte, blødgøre og pleje dem, så dine krøller ser sunde og blanke ud.

Hvad er den bedste krøllecreme?

Jeg vil til hver en tid selv vælge den bedste krøllecreme til krøllet hår, som jeg kan finde på markedet. Et krøllet hår skal passes og plejes, så det får den rette glans og udstråling. Det er derfor vigtigt at vælge en krøllecreme, der er fyldt med fugt og plejende ingredienser, så dit hår vil stråle hele dagen.

Derfor kan det nogle gange være nødvendigt at prøve flere forskellige varianter af, før du finder den bedste krøllecreme til netop dit hår. Hår er forskelligt, og selvom den ene variant er den bedste til din søster, så er det ikke sikkert, at det er den variant og det mærke, der passer bedst til dit hår.

Sådan bruger du den bedste krøllecreme

Alle med krøller ved, hvor irriterende det er, at krøllerne sidder sammen. En god krøllecreme er med til at sikre definerende og uafhængige krøller, som ikke sidder sammen. De bedste varianter af krøllecreme gør det muligt at tæmme krøllerne, tilføre dem elasticitet og adskille dem fra hinanden.

Med den bedste krøllecreme kan du samle krøllerne, samtidig med at den enkelte krølle defineres og får tilført ekstra hold, så den kan holde dagen igennem. Når du bruger en god curl cream, er det muligt for dig at tæmme krøllerne og dermed undgå, at dit hår kruser.

Kan krøllecreme bruges i både fugtigt og tørt hår?

Svaret er ja!

Førhen blev krøllecreme stort set kun brugt til styling af krøller i tørt hår, men i dag er der så mange varianter på markedet, at det nu er muligt at anvende krøllecreme i både tørt og i fugtigt hår.

I fugtigt hår kan du med krøllecreme forme og skabe krøller. Når du har tilført krøllecremen i det fugtige hår, kan du enten vælge at lade det lufttørre eller føntørre det. Vælger du at føntørre håret, skal du tørre det ved svag hastighed for at undgå flyvske hår.

Når du anvender krøllecreme i tørt hår, kan dette være med til at genopfriske krøllerne og give dig smukke og glansfulde krøller.

Udover at have en formgivende effekt, så har de fleste varianter af krøllecremer også en plejende effekt på håret.

Findes der krøllecreme til mænd?

Kort og godt ja, det gør der!

Vi kvinder har brugt krøllecreme og andre vidundermidler til håret i årevis. Gennem de senere år har mænd taget de uundværlige hårprodukter mere og mere til sig.

Der er ikke nogen grund til at gøre det mere besværligt, end det egentlig er. Blot en klat af den bedste curl cream i fugtigt hår, er reelt nok til at få et krøllet herrehår til at se sundt og velplejet ud. Udvalget af krøllecremer til mænd er ikke så stort, som det er til kvinder, men de findes. Ellers kan mange af de bedste krøllecremer bruges til både mænd og kvinder.

Hvordan fremhæver jeg mine krøller med den bedste curl cream?

Krøller er simpelthen så smukt. Dog kan de være ret så svære at holde ved lige, og så går det pæne hurtigt af dem. Derfor gør det en verden til forskel, når du bruger de rette produkter i dit krøllede hår. Når du har krøller, kræver det ofte lidt ekstra styling for at bevare teksturen og undgå kruset hår.

Det kan være svært at finde rundt i de mange stylingprodukter, der findes på markedet til krøller. Selvom det er vigtigt at bruge de rette produkter, er det også vigtigt, at du undgår at bruge for meget. For meget produkt i krøllet hår, kan resultere i, at håret bliver stift og dermed ikke særlig pænt at se på.

Den bedste krøllecreme er et absolut must have til alle, der er så heldige at være født med et krøllet hår – uanset om du er mand eller kvinde. En god krøllecreme fremhæver krøllerne og giver håret et let hold, så krøllerne holder sig flotte hele dagen igennem.

Hvordan er det med krøllecreme og krøllejern?

Om du har krøller fra naturens side eller må hjælpe dem på vej med et krøllejern gør ingen forskel i forhold til hvorvidt krøllecreme har sin effekt eller ej.

Hvis man laver krøller med et krøllejern bør man dog vente indtil krøllerne er helt kølet af inden man anvender en krøllecreme i håret. Tilfører man produktet i mens håret er varmt vil krøllerne formentlig rette sig ud grundet tyngden fra produktet. Man bør derfor vente med at tilføre produkt i krøllerne indtil de er helt kølet af og dermed er ‘låst i sin form’.

Miniguide til krøller med krøllejern og krøllecreme

  1. Brug et varmebeskyttende hårprodukt
  2. Krøl håret med dit krøllejern
  3. Lad krøllerne køle af (Pro-tip: føntør med kold luft-funktionen. HUSK diffuser!)
  4. Løft krøllecremen ind i håret UDEN at strække krøllerne ud

Pas på med at hive for meget i krøllerne efter de er lavet når du styler det med krøllecremen. Du kan nemt komme til at hive dem ud igen. Så er det forfra med rent hår, ny krølning osv. Så ‘løft’ produktet ind i håret i stedet.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om krøllecreme

Svar på spørgsmål:

Den bedste krøllecreme (for dig) er den der ikke tynger lokkerne, men bevarer krøllernes form dagen lang. Har du fint hår bør du vælge en ‘let krøllecreme’ i form af mousse. Du kan også blot bruge lidt mindre produkt.

Svar på spørgsmål:

Brug altid krøllecreme i håndklædetørt til tørt hår. Det giver den bedste effekt. ‘Løft’ krøllecremen ind i håret UDEN og trække i krøllerne. De skal jo nødigt trækkes ud og låses i den udstrakte form.

Har du lavet krøller med krøllejern? Så bør du vente med og tilføre krøllecreme til krøllerne indtil de er helt kølet af og ‘låst i deres form’. Det er her ligeså vigtigt, at man IKKE trækker i krøllerne under stylingen.

Svar på spørgsmål:

Ja. Krøllecreme går fint i både fugtigt og tørt hår.

Svar på spørgsmål:

Der findes (selvfølgelig) også krøllecreme til mænd. Det er dog ofte blot duften der varierer sig da produktet i sig selv ikke adskiller sig meget fra de andre varianter på markedet.

Svar på spørgsmål:

Ja. Du kan sagtens bruge krøllecreme i hår krøllet med et krøllejern. Det samme gør sig gældende for ‘kunstige krøller’, som med naturlige.

  • Vent indtil at krøllerne er kølet ned efter føntørring og/eller krølning med krøllejern førend du tilføjer krøllecreme i håret
  • Træk ikke i krøllerne unders styling

Overholder du disse to punkter vil du få flotte krøller i håret selv med krøller hjulpet lidt på vej med et krøllejern og krøllecreme!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 14. april 2020.

Du vil måske også læse om...

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...
Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Når de første solstråler dukker op bag de mørke skyer fra vinteren er det vigtigt at finde den bedste solcreme. Men...
Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

af Rikke, skribent & makeup artist
Bedste økologisk hudpleje Der findes efterhånden meget forskelligt økologisk hudpleje på markedet. Du...
Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

af Katja, skribent & frisør
Bedste rejsehårtørrer Det kan være svært at finde plads til den almindelige hårtørrer i kufferten...