Bedste Øjenskygge: Læs makeupartistens guide til valg af øjenskygge

Bedste Øjenskygge: Læs makeupartistens guide til valg af øjenskygge

🥇Dagens tilbud på Øjenskygge

"The Balm Overshadow Mineral Eye Shadow - You Buy, I'Ll FlyDenne øjenskygge giver et intenst udseende og flotte øjne.The Balm Overshadow Mineral Eye Shadow indeholder glimmer og bruges over din..."

49 kr.
149 kr.

At vælge den bedste øjenskygge afhænger i første omgang af hvem der skal træffe valget. Det kan være vidt forskellige ting vi hver især lægger vægt på når den næste nye øjenskygge skal vælges. Ligesom mange andre valg vil denne type af produkt også ofte blive valgt ud fra en personlige præference.

Jeg selv, som makeupartist, ville se og bedømme produktet ud fra mit professionelle synspunkt. Her er jeg nok lidt farvet af mit daglige arbejde.

Jeg vil lægge vægt på om farven er godt pigmenteret, om øjenskyggen drysser i større eller mindre grad, om den er let at arbejde med og slutteligt prisen. Det er ingen hemmelighed, at jeg qua mit arbejde anvender en del øjenskygge. For både min og mine kunders pengepung har prisen selvfølgelig også en betydning. Der er dog en stor fordel i og vælge den bedste øjenskygge frem for at gå på kompromis med noget så vitalt i min makeup kuffert.

Øjenskygge kommer i mange varianter

Udvalget af øjenskygger er enormt! Både når det kommer til konsistens, farve og finish.

Øjenskyggens konsistens. En klassisk øjenskygge kommer oftest i pudderform. Dog findes der også creme og flydende øjenskygger. Der kommer formentlig løbende nye oplæg til den ‘bedste øjenskygge’ da udviklingen aldrig sover. Jeg har selv alle tre varianter i min makeup kuffert og anvender dem til forskellige kunder.

Øjenskyggens farve. Når det kommer til farver kan man findes stortset alt hvad hjertet måtte begære. Jeg har dog et par faste farver jeg ALTID har med mig. En brunlig neutral farve er altid et hit og med denne er man sikker på et godt resultat. Er man lidt mere vovet kommer øjenskygger i et hav af forskellige farver. Prøv dig frem - det kan jo altid fjernes igen og øvelse gør jo mester ;-)

Øjenskyggens finish. Endnu et afgørende punkt er hvordan det enkelte produkt arter sig på huden når det anvendes. Giver øjenskyggen et mat, shiny eller måske glimmer look? I sidste ende handler finish om præference til hvilket udtryk man ønsker i sin makeup. Jeg vil derfor anbefale at man prøver nogle forskellige øjenskygger, evt. i butikken - og ikke køber stort ind af alle varianter i første omgang.

Mere omkring finish m.m længere nede i artiklen!

Hvilken øjenskygge skal jeg vælge?

Det er som altid en god ide og blande flere farver for det bedste finish. Jeg plejer at gå med en to til tre forskellige farver på øjenlåget. At anvende forskellige farver giver en bedre dybde i det færdige udtryk.

Vil man play it safe kan jeg anbefale en kombination af farverne brun, lysebrun og creme. Denne kombination af øjenskygge farver giver et godt udgangspunkt for et flot defineret udtryk. Ønsker du at skabe endnu mere dybde samt en tydeligere markering af øjet kan du blande f.eks. to matte øjenskygger og en øjenskygge med shine.

Øjenskygge paletter er svaret til os kreative sjæle. Det er sjældent man køber øjenskygge i enkeltstående varianter, men snarere i flotte farverige paletter. Det giver mulighed for at være kreativ og ikke holde sig tilbage foran makeup spejlet!

Nok om øjenskygge paletter for nu - der kommer mere længere nede.

Hvordan fremhæver jeg min øjenfarve?

Har du et ønske om at fremhæve din øjenfarve kan dette f.eks. gøres ved at påføre en øjenskygge der har farven som er placeret overfor din øjenfarve i farvehjulet. Har du f.eks. blå øjne vil farven orange fremhæve din øjenfarve ekstra godt.

Orange kan dog for de fleste, selv jeg, være lidt af en mundfuld. Det er trods alt en skarp og kraftig nuance - specielt til hverdagsbrug. Jeg ville derfor altid vælge en varm brun med en orange tint eller varm kobberfarve til kunder med blå øjne. Disse nuancer går til de fleste outfits, begivenheder og tidspunkter på dagen.

Øjenskygge paletter gir’ mange muligheder

Som jeg har fremhævet tidligere i artiklen er øjenskygge paletter et musthave til os kreative sjæle der vil eksperimentere med vores makeup og (måske) aldrig play it safe. Vælger man en palette med mange forskellige nuancer af øjenskygger har man mange muligheder for udtryk og man kan måske lege med nogle farver man ikke ellers havde turde vove sig ud i.

Jeg vil til hver en tid anbefale nye makeup entusiaster at vælge en øjenskygge palette frem for enkeltstående øjenskygger. Jeg har selv både paletter og enkeltstående. Dem jeg vælger i enkeltstående er udelukkende fordi det er mine go to farver der altid virker og jeg anvender dem i store mængder. Det er med andre ord den bedste øjenskygge jeg vælger i disse. Jeg har dog også mange, mange øjenskygge paletter så jeg altid kan justere udvalget til den enkelte makeup kunde.

Økonomien spiller selvfølgelig også en rolle når man vælger makeup. Ved at købe en øjenskygge palette vil man spare penge frem for at investere i de enkelte farver hver for sig. Jeg vil vove den påstand, at man i 10 ud af 10 tilfælde altid vil få mere for pengene i disse paletter. Måske man er heldig og finde den bedste øjenskygge heriblandt? I så fald kan man måske være heldig at den også findes i en enkeltstående variant så man kan købe mere efterfølgende.

Antallet af øjenskygge farver man anvender til sit look afhænger delvis af erfaring, men ligeså det ønskede look. Jeg vil til hver en tid anbefale mere end blot én farve på sine øjenlåg. Jeg vil gå med en to til tre forskellige øjenskygge farver. Flere farver giver et mere levende og defineret look. Det er jo netop det skønne med en palette - her er man meget sjældent begrænset i sine muligheder da de ofte spænder bredt i nuancer.

Derfor skal du købe en øjenskygge palette

Den åbenlyse grund til at vælge en øjenskygge palette frem for en enkelt vil være at man har mulighed for at skifte mellem farverne og dermed ikke altid få det samme look. Mulighederne er mange og udtrykket i ens makeup kan varieres i både lyse og mørke toner.

Skal jeg bruge en blending brush?

Ja. Jeg anvender selv altid en blending brush (faktisk flere forskellige) når jeg lægger makeup på jeg selv og på kunder. Har man fundet den bedste øjenskygge er det næsten synd ikke også at give den de bedste forudsætninger for at forblive den bedste og give et flot udtryk.

Blending brush, øjenskygge børste… kært barn har mange navne. Søg evt. efter begge dele hvis du ikke finder en der matcher dit behov i den første søgning.

At vælge en god applikator kan gøre en verden til forskel om ens øjenskygge bliver god eller ej. Er du nybegynder eller vil du eksperimentere lidt med øjenskygge vil jeg klart anbefale dig at vælge en øjenskygge palette samt en god applikator. Øvelse gør mester og man kan altid fjerne øjenskygge igen. Så hold dig endelig ikke tilbage!

Bedøm denne artikel
73 stemmer, gennemsnit 4.7 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 11. april 2020.