Bedste Rejseføntørrer: Frisørens 2020 guide til valg af mini føntørrer

Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

Bedste rejsehårtørrer

Det kan være svært at finde plads til den almindelige hårtørrer i kufferten eller i sportstasken. Men det er også et uundværligt apparat, hvis du er vant til at bruge den dagligt til at tørre og style dit hår.

Har du prøvet en standard hårtørrer, som der ofte er på hoteller, i svømmehaller og i træningscentre, så ved du også, hvor ubrugelige de ofte kan være. Det kan derfor være en fordel og investere i en ekstra god rejsehårtørrer, da den er nem at pakke ned, når du skal på ferie, i svømmehallen eller til træning.

Du kan her finde inspiration til valg af den bedste rejsehårtørrer.

Hvad skal du kigge efter, når du skal finde den bedste rejsehårtørrer?

Når du skal finde den bedste rejsehårtørrer, er der flere ting du skal tage hensyn til. Her på siden kan du finde nogle af de mest væsentlige ting, som du skal kigge efter, når du skal ud og købe en rejsehårtørrer. Når du har styr på dette, så er det egentlig bare op til dine personlige ønsker og præferencer, om det skal være den ene eller den anden model.

Hvilken rejsehårtørrer er bedst?

Ligesom almindelige hårtørrere finder du også rejsehårtørrere i alle mulige forskellige former, priser og fra et hav af brands som for eksempel GHD, BaByliss, Schwartzkopf med mere, og det kan derfor være svært at gennemskue, hvilken model der er den bedste rejsehårtørrer.

Du kan med fordel vælge en rejsehårtørrer, der passer til din hårtype. Her kan det godt betale sig at give lidt mere og få en bedre kvalitet, hvis du ofte har brug for en rejsehårtørrer i forbindelse med ferier, efter træning med mere. Bruger du derimod ikke en rejseføntørrer så ofte, kan du sagtens nøjes med en billigere model.

Hvordan får du det bedste ud af din rejsehårtørrer?

For at du får det bedste ud af din rejsehårtørrer, så du får den hurtige tørring og dit hår bevares sundt og smukt, kan du her med fordel tage højde for et par simple tricks:

 1. Tør helt – det kan måske lyde dumt, men du skal altid huske at tørre dit hår helt. Et fugtigt eller vådt hår er mere sårbart og mere modtagelig over for miljømæssige påvirkninger.
 2. Luft – begynd med at bruge varmluft og skift derefter til kold luft. Dette gør, at du har nemmere ved at style håret.
 3. Volume – ønsker du mere volume i håret frem for det glatte look? Så få hårrødderne til at løfte sig ved at bruge styling produkter, som for eksempel hårmousse eller krøllecreme, og føntør håret med hovedet nedad.

Rejsehårtørrer med eller uden diffuser?

Før du køber dig en rejsehårtørrer, skal du overveje, om du ønsker at købe en med eller uden diffuser. Der findes mange fordele ved at vælge en model med en lille diffuser. Særligt hvis du har krøller, bølger i håret eller skadet hår. Der er dog også et par ulemper ved at vælge en rejsehårtørrer med diffuser. Blandt andet kommer apparatet til både at fylde og veje noget mere i kufferten eller i sportstasken. Derudover skal diffuseren også rengøres med jævne mellemrum.

Hvis du blot kan bevare dine smukke krøller – også på ferien – gør det nødvendigvis ikke så meget, at der er lidt arbejde en gang imellem. Har du ikke behov for at bruge diffuseren på hver ferie og efter hver træning, kan du også vælge en model, hvor diffuseren kan tages af.

Hvad er en diffuser?

Diffuseren spreder luften fra hårtørreren, så den ikke kommer i direkte luftstrøm. Dette betyder, at du ikke ødelægger dine flotte krøller eller bølger i håret. Netop derfor bliver disse rejsehårtørrere med diffuser oftest brugt til den type hår. Udover det, får krøllerne også et ekstra lækkert look, da krøllerne får mere fylde.

En god rejsehårtørrer med diffuser anbefales også til folk med skadet hår, da den er mindre skadelig for håret på grund af luftfordelingen fra hårtørreren.

Fordele ved en rejsehårtørrer frem for en almindelig hårtørrer

Der findes mange af de bedste rejsehårtørrere på markedet samt en række fordele ved at investere i en mindre føntørrer:

 • Den fylder og vejer mindre end en almindelig hårtørrer.
 • Den er billigere, hvis du skulle være så uheldig og glemme den på ferien, i træningscentret eller lignende.
 • De fleste modeller er med foldbart håndtag, så de kan opbevares i mindre rum i enten kufferten eller sportstasken.
 • De fleste har universal strømspænding, hvilket giver dig den samme ydeevne i hele verden.

Sådan føntørrer du håret med en rejseføntørrer

Guide til hvordan man nemmest og mest effektivt kan tørre hårret med en rejseføntørrer og efterfølgende style det med hårprodukter.
Du skal bruge:
 • Rejseføntørrer
 • Varmebeskyttelse
Forberedelse
1

Gør håret klar til føntørring. Spray håret med en varmebeskyttende hårspray inden du tænder for rejseføntørren

 • Du kan også anvende en hårolie
Føntørring
2

Føntør håret. Tænd for din rejseføntørrer på mellemvarme og blæsehastighed

 • Du kan med fordel afslutte din føntørring med kold luft og dermed 'låse håret' i dets form.
 • Blæs altid med føntørren fra hovedbund og ud. Det vil hjælpe med og lukke hårstråenes skællag frem for og 'åbne dem' yderligere.
Styling
3

Afslut føntørring med hårplejeprodukter. Når håret er tørt kan du bruge dit stylingprodukt. Ønsker du volumen kan du afslutte med en god hårspray eller let hårmousse der ikke tynger håret.

 • Du kan med fordel bruge en clay voks til og skabe volumen i håret efter føntørring. Massér clay voksen ind i hårstråene et par cm fra hovedbunden og lav en let opadgående bevægelse. HUSK, INGEN clay voks i længderne - det vil få håret til og klaske sammen. Så hold dig til tæt på hovedbunden, men selvfølgelig ikke i hovedbunden. Det vil få den til og skinne unødvendigt.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 6. maj 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 28. april 2020.

Du vil måske også læse om...

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...
Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Når de første solstråler dukker op bag de mørke skyer fra vinteren er det vigtigt at finde den bedste solcreme. Men...
Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

af Rikke, skribent & makeup artist
Bedste økologisk hudpleje Der findes efterhånden meget forskelligt økologisk hudpleje på markedet. Du...
Sulfatfri Shampoo: Frisørens guide til den bedste sulfatfrie shampoo

Sulfatfri Shampoo: Frisørens guide til den bedste sulfatfrie shampoo

af Camilla, skribent & frisør
Bedste sulfatfri shampoo Hårshampoo kan være med til at bringe din hovedbund i ubalance, hvilket kan...