Sulfatfri Shampoo: Frisørens guide til den bedste sulfatfri shampoo

Sulfatfri Shampoo: Frisørens guide til den bedste sulfatfri shampoo

🥇Dagens tilbud på sulfatfri hårprodukter

"250 ml.Fudge Luminizer Moisture Boost Shampoo er en super lækker shampoo, som egner sig perfekt til dig der ønsker en masse fugt til håret. Shampooen er super fugtgivende, og den efterlader dit..."

75 kr.
229 kr.

Bedste sulfatfri shampoo

Hårshampoo kan være med til at bringe din hovedbund i ubalance, hvilket kan føre til tørhed og kløe i hovedbunden. Særligt når du bruger en shampoo med sulfat. Sulfat er et stof, der ofte findes i rigtig mange shampooer, og som er med til at vaske dit hår rent samt give masser af skum, som rigtig mange af os elsker.

Førhen indeholdt langt de fleste shampooer sulfat. Men flere og flere brands der producerer shampoo, undgår at bruge at bruge sulfater som den vaskeaktive ingrediens for at skåne dit hår og din hovedbund.

Betyder dit hår meget for dig, og ønsker du et flot og glansfuldt hår, så skal du derfor gå efter en shampoo uden sulfat, når du skal købe hårpleje. Du kan finde inspiration om hvad sulfat er, og om hvorfor det er godt for netop dit hår her.

Hvad er sulfat?

Sulfat er kort og godt det, der vasker rent. Dette gælder både i håndsæbe, opvaskemiddel, renseprodukter og hårshampoo. Det er et slags afspændingsmiddel, som får fedtstof til at fjerne sig fra hud, opvask eller i dette tilfælde hvor det er i shampoo; hår og hovedbund. Derfor kan sulfat i hårshampoo udtørre din hovedbund og give kløe og irritation.

Hårshampoo er designet til at opløse fedt og snavs i hår og hovedbund. De mest almindelige sæbestoffer i hårshampoo er sodium laureth sulfat (SLES) og sodium lauryl sulfat (SLS). Begge stoffer kan virke hudirriterende, hvilket kan resultere i kløende og tør hud og hovedbund.

Er sulfater farlige?

Sulfater er ikke farlige, men det kan være generende for din hud og dit hår. Sulfaterne fjerner snavs, men visse typer arbejder lidt for grundigt og fjerner også alle de olier, som din hovedbund og hud har brug for, for at holde sig sundt og aktivt, hvilket kan efterlade din hovedbund tør og ekstra udsat.

Sebum som er en olieagtig substans, som talgkirtlerne producerer for at beskytte hud og hår, er også noget af det, som sulfat kan gå ind og fjerne. Dette er nødvendigt for at holde dit hår fugtigt og glansfuldt. SLS og SLES kan altså medføre fugttab, hvilket i værste fald kan forårsage irritationer i hovedbund samt udtørre hud og hår.

Hvad skal du kigge efter?

Det du skal kigge efter på din shampoo, er SLES eller SLS. Selvom du mener at have købt et super rent og godt produkt med astma- allergimærket osv., så kan der altså stadig godt være sulfater i. Er du på udkig efter den bedste sulfatfri shampoo, så skal du nærstudere en ekstra gang, når du skal købe pleje til dit hår. Det er dog vigtigt at understrege, at sulfater ikke er farlige eller dårlige for dig på nogen måde. Men har du en sensitiv hårbund, så kan det være et forsøg værd at vælge sulfater fra.

Sulfatfri shampoo til alle hårtyper

Bøvler du med en hovedbund, der enten udtørrer eller som kompenserer for fugttabet ved at overproducere olier og sebum, så dit hår konstant hurtigt bliver fedtet, så bør du overveje en god sulfatfri shampoo uden de hårde SLS og SLES sulfater. En shampoo uden sulfat fra SLS og SLES er et mildere og mindre udtørrende alternativ, så dit hår forbliver fugtigt og glansfuldt at se på.

Er en sulfatfri shampoo til dig?

Der kan være mange fordele ved at vælge en god sulfatfri shampoo. Men vil dit hår have gavn af en shampoo uden sulfater? Det kan du læse her:

1. Du har krøller

Er svaret ja, så skal du helt sikkert overveje en sulfatfri shampoo til dit hår. Er du så heldig at have naturlige krøller, så ved du med sikkerhed, at krøllerne har brug for en masse fugt. Ved at vælge den bedste sulfatfri shampoo til dit hår, hjælper du dine krøller godt på vej ved at holde den gode fugt i håret, som også bidrager til at krøllerne ikke kruser eller glattes ud. Derudover hjælper du også dit hår og din hovedbund med at bevare de naturlige olier, som er nødvendige for en sund hårvækst.

2. Du farver dit hår

Hvis du farver dit hår, så kan en sulfatfri shampoo bidrage med at holde farven frisk og fin. Endnu en årsag til at en shampoo uden sulfat er bedst egnet til dig, hvis du farver dit hår, er, at håret er mere sensitiv og tørt efter en hårfarvning, og derfor har håret brug for masser af fugt. Netop derfor skal du vælge en sulfatfri shampoo, som ikke udtørrer håret. En shampoo uden sulfat hjælper derimod også med at holde på farven.

3. Dit hår er tørt og glansløst

Er dit hår ofte tørt og glansløst, så har det helt sikkert brug for masser af fugt. En sulfatfri shampoo er mere mild og arbejder effektivt på at bevare fugten i håret, modsat hvad sulfaterne SLS/SLES gør.

4. Du har tungt og skadet hår

Kan du nikke genkendende, så skal du helt sikkert gå efter den bedste sulfatfri shampoo, som du kan finde. Har du fint hår, og oplever du ofte at håret kan virke tungt og kedeligt samt have nemt ved at knække, så kan det være tegn på, at du har produktophobninger fra bl.a. sulfater. Brug derfor en god sulfatfri shampoo, som kan genopbygge dit hår i dybden og løfte håret naturligt.

5. Du har en tør og kløende hovedbund

Hvis du har en tør og kløende hovedbund, så skal du vælge en sulfatfri shampoo. Ulempen ved visse sulfater som SLES/SLS er nemlig, at de vasker de naturlige olier fra hovedbunden og håret væk. Er din hovedbund følsom, kan sulfaterne forårsage irritation som rødme, kløe og tørhed.

6. Du vasker dit hår få gange om ugen

Vasker du ikke dit hår mere end 2-3 gange om ugen, og ikke oplever problemer med fedtet hovedbund, så kan du med fordel vælge en shampoo uden sulfater. Du kan højst sandsynligt springe den daglige hårvask over, da din sebum produktion er i balance, og hovedbunden ikke overproducerer en masse naturlige olier. Du kan derfor med fordel forsøge dig med den bedste sulfatfri shampoo til dit hår. Du vil efter kort tids brug hurtigt opleve forskellen på dine hårlokker.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om sulfatfri shampoo

Du skal bruge sulfatfri shampoo hvis du vil passe ekstra godt på dit hår og hovedbund. Sulfat er ingrediensen i shampoo der skaber den skum, som mange elsker. Sulfat kan give kløe og irritation i hovedbunden og udtørre hårstråene.

Sulfat er et afspændingsmiddel der vasker emnet rent. Sulfat finder man i håndsæbe, opvaskemiddel, renseprodukter OG hårshampoo. Sulfat fjerner fedtstof fra hud, opvask og i dette tilfælde hvor vi snakker shampoo, hår og hovedbund. De mest almindelige sulfater er sodium laureth sulfat (SLES) og sodium lauiryl suflat (SLS). Begge kan skabe hudirritation der udmunder i en kløende og tør hud og hovedbund.

Nej. Sulfater i shampoo er ikke farlige, men de kan virke generende for din hud og hår. Sulfater fjerner snavs, men visse typer er lidt for effektive og fjerner derfor også hovedbundens naturlige produktion af sebum / olie. Sebum (olie) er hvad der holder din hovedbund og hund sund og aktiv.

Bedøm denne artikel
154 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 12. januar 2021. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. april 2020.