Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

🥇Dagens tilbud på vandfast mascara

"Maybelline Mascara Sensational Lash Waterproof - Black"

59 kr.
115 kr.

For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være foruden. Dette gælder også selvom man er på ferie. Her bliver den almindelige mascara ofte skiftet ud med en vandfast version.

Dog kan det være svært at finde den bedste vandfaste mascara, der bliver siddende og ikke klumper.

Hvilken vandfaste mascara er den bedste?

Når det kommer til vandfaste mascaraer, så er der utrolig mange at vælge imellem på markedet. Men hvilken en er den bedste vandfaste mascara, af alle dem der findes?

Det er svært at svare på, da vi alle har individuelle behov. Du skal derfor gøre dig nogle overvejelser, inden du skal ud og købe dig en god vandfast mascara. Du kan blandt andet overveje om du har brug for en mascara der kan give dig:

 • Tætte vipper
 • Buede vipper
 • Lange vipper
 • Farve på dine vipper

Uanset hvilke behov og ønsker du har til din vandfaste mascara, kan den helt rigtige variant hjælpe dig et langt stykke hen ad vejen til at opnå det look, som du er ude efter.

Hvor tit skal jeg skifte min mascara ud?

Hvis din mascara begynder at drysse, eller hvis du har haft den i mere end 3 måneder, så er det ved at være tid til, at du skal skifte din mascara ud. Dette gør sig gældende for både en vandfast og ikke vandfast mascara. Vandindholdet i mascara fordamper nemlig med tiden og derfor begynder den at drysse, hvilket er tegn på, at den er ved at være for gammel. Desuden bliver din mascara dagligt udsat for luft og bakterier, og derfor har den en kort levetid.

Fordele og ulemper ved vandfast mascara

Ligesom med så meget andet er der også fordele og ulemper ved en vandfast mascara. Nogle af dem kan du læse her:

Fordele:

 • Selv på de varme sommerdage, hvor tanken om makeup er fuldstændig fjern, kan du holde ud at have en vandfast mascara på.
 • På kølige og regnfulde dage kan vandfaste mascaraer være et hit. En vandfast mascara ender aldrig under øjnene, lige meget hvor våde dine øjne bliver af regn, hedeture og tudeture.

Ulemper:

 • De ingredienser der gør den vandfaste mascara så holdbar, som den er, kan godt være skrappe sager. Bruger du den dagligt i flere måneder, kan den godt slide på dine vipper.

Hvordan lægger jeg den perfekte mascara?

Denne lille guide vil hjælpe dig med, hvordan du kan lægge den perfekte vandfaste mascara uden al for meget besvær.

 1. Du skal altid have en lille børste liggende sammen med din mascara. Herved vil du altid få selv de mindste øjenvipper med.
 2. Børst forsigtigt så langt ind mod huden ved næsen som muligt. Pas på at mascaraen ikke rammer øjenlågene.
 3. Ved at lave zigzag bevægelser, når du påfører mascaraen, undgår du, at dine vipper ikke klumper sammen.
 4. Det er altid en god idé at tage et kig på dine vipper i spejlet, når du er færdig med at lægge mascara. Her har du nemlig mulighed for at fjerne overskydende mascara i form af klumper. Hvis du ikke får det fjernet, vil du risikere, at dine vipper føles tunge og slasket, hver gang du blinker.

Hvor mange lag mascara skal jeg lægge?

Hvor mange lag af den vandfaste mascara du ønsker at lægge, er helt op til dig. Du får det bedste resultat ved at påføre et par lag, men det er dog også vigtigt at du ikke lægger al for mange lag på. Dette vil resultere i, at dine vipper klumper sammen. Det kan også se meget voldsomt og tungt ud, hvis man har smurt al for meget mascara på vipperne.

Det skal nævnes, at ingen mascaraer er ens – dette gælder også for de vandfaste varianter. Derfor kan resultaterne også variere meget fra mascara til mascara. Her vil jeg anbefale, at du mærker dig forsigtigt frem til hvad der virker bedst for dig samt dine ønsker til den bedste vandfaste mascara. Hvor mange lag mascara du skal påføre og hvilke udtryk det giver, kan du se her:

 • 1 lag: Mest brugt til hverdag og til det afslappende udseende, men hvor du stadig ønsker at skabe smukke øjne.
 • 2 lag: Skaber et mere sensuelt udtryk og giver dine øjne mere opmærksomhed.
 • 3 lag: Dine øjne vil her få et mere intens og dramatisk look.
 • Hvordan fjernes vandfast mascara?

  Når du har fundet den bedste vandfaste mascara, kan det være en udfordring og få det af igen på en skånsom måde, uden at være al for hård mod vipperne – særligt hvis dine renseprodukter ikke egner sig til at fjerne vandfast mascara.

  Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, om din makeupfjerner kan fjerne en vandfast mascara, da det ellers kan komme til at slide rigtig meget på dine øjenvipper.

  Skab de perfekte øjenvipper

  Hvis du gerne vil være sikker på, at din mascara sidder flot hele dagen igennem, så kan du med fordel følge nedenstående punkter for at skabe de perfekte vipper.

  • Det er vigtigt, at du plejer dine vipper. Husk derfor at rense dine øjenvipper for rester af mascara inden du går i seng. Hvis du ikke fjerner den gamle mascara, kan du risikere at få øjenbetændelse. Derudover kan dine vipper knække, hvis du sover med mascara på. Fjern derfor mascaraen før du går i seng, så dine vipper kan få den ro, som de har brug for.
  • Brug en øjenvippebukker for at give dine øjne et mere åbent blik samt gøre dem mere buede. Klem ikke for hårdt, da det kan resultere i et unaturligt knæk i dine vipper. Husk at bukke vipperne før du lægger mascara på. Ellers kan du risikere at knække dem.
  • Undgå klumper ved at tørre mascarabørsten i en ren klud før du putter mascara på.
  • Pump aldrig din mascara op og ned for mange gange, da det udtørrer mascaraen.
  • Påfør mascara ved at zigzagge børsten hen over øjenvipperne. Hermed vil du undgå, at vipperne klistrer sammen.
  • Udskift altid din mascara efter 3 måneders brug. Herefter begynder der nemlig at komme bakterievækst i den.

  FAQ - ofte stillede spørgsmål om vandfast mascara

  Man fjerner vandfast mascara med makeupfjerner. Forsøg aldrig med varmt vand, som man kan anvende til og fjerne normal mascara - det slider på dine øjenvipper.

  Bedøm denne artikel
  72 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
  Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 12. januar 2021. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 1. maj 2020.