TIP: Bland din egen voks til håret

Voks er mandens foretrukne stylingprodukt. Tidligere var gele det helt store hit, men den dille er ligesom lidt på vej ned, og har faktisk været det henover en lang årrække. Gele gjorde det muligt, at kreere datidens hårmode og i dag skal der voks til, at skabe nutidens hårmode!

TIP: Bland din egen voks til håret

Bland din egen voks til håret

Der findes efterhånden et stort udvalg af voks til håret. Fælles for dem alle er, at de har hver deres unikke egenskaber. Egenskaber, som gør den enkelte voks helt unik og anderledes end alle de andre. Er det endnu ikke lykkedes for dig, at finde den ’rigtige’ voks, er der fortsat håb forude…

Jeg kender selv alt til det, at skulle vælge den rigtige voks. Jeg plejer selv, at vælge min voks med udgangspunkt i længden på håret. Længden på håret afhænger selvfølgelig af hvor lang tid siden det er jeg er blevet klippet – hov… et sidespring.

Mit udvalg af voks er enormt. Jeg kan dog fortsat støde på situationer hvor jeg ikke føler, at dem jeg nu har (jeg har mange) kan gøre det godt nok. Så begynder min kreativitet at arbejde – og så går jeg ellers i gang med at blande de forskellige varianter af voks, som jeg har stående på hylden. Over en årrække er jeg kommet frem til nedenstående ’formler’, som har virket perfekt for mig.

Ønske: bevægeligt hold, mat look – bland American Crew Fiber med American Crew Forming Cream

Ofte tørrer en almindelig fibervoks en anelse for hurtigt i håret og man skal derfor skynde sig, at sætte håret, som man ønsker det inden voksen er stivnet. Ved at blande fibervoksen American Crew Fiber med den lettere creme voks American Crew Forming Cream, opnås et bevægeligt hold der ikke stivner hårstråene og du kan derfor let restyle håret indtil det sidder som ønsket. Man kan i øvrigt også restyle håret i løbet af dagen.

Ønske: glans – bland d:fi d:struct med d:fi d:tails

Ønsker du ekstra glans i håret vil det være oplagt, at blande en klassisk creme voks med pomade. Ved at blande en modellerbar voks såsom D:fi d:struct med d:fi d:tails pomade, opnås en ekstrem glans og et medium hold. Ønsker du yderligere glans kan du afslutte med en glans hårspray.

Ønske: mildt hold – bland d:fi extreme cream med d:fi d:struct

Ønsker du et mildere hold end det kraftige hold, som d:fi extreme cream tilfører håret, kan du med fordel mikse en kraftigt stivnende voks, som denne, med en creme voks i stil med d:fi d:struct. Denne blanding giver et mildt hold.

Ønske: stærkt hold, mat look – bland ID Hair Extreme Titanium med ID Hair Dusty Bronze

Er du vild med det matte look, som en klassisk clay voks kan tilføre håret, bør du prøve dette miks. Ved at blande en kraftigt afstivende voks med en blødere clay voks variant, kan du opnå et mat look med ekstremt hold. ID Hair Extreme Titanium afstiver håret og ID Hair Dusty Bronze tilfører det bevægelige touch med et mat look.

Ønske: stærkt hold, blød voks – bland ID Hair Hard Gold med ID Hair Extreme Titanium

Når håret er et par centimeter langt kan det være for voldsomt med en stærkt afstivende voks og omvendt kan en medium afstivende voks være for let. Ønsker du en mellemting herimellem kan du skabe din helt egen blanding. Miks en blød voks med en kraftigt stivende. Kom blandingen i håret og arbejde med håret indtil det sidder som ønsket.

Ønske: glans/mat look – bland Fudge Matte Hed med Fudge Hair Shaper

Ønsker du et mat eller glansfuldt look?! Med disse 2 voks varianter kan du aldrig gå forkert i byen. En blanding af disse kan give dig både og. Ønsker du et mat look mikser du ¾ Fudge Matte Hed og ¼ Fudge Hair Shaper. Ønsker du derimod et glansfuldt look blander du blot ¼ Fudge Matte Hed og ¾ Fudge Hair Shaper.

Afprøver du ovenstående tips, vil du hurtigt opdage, at det kan være spændende at blande de forskellige voks kryds og tværs. Det er en helt ny verden der åbner sig!

Der er intet facit når du blander din egen voks. Prøv dig frem med forskellige blandingsforhold. Du kan helt sikkert finde den perfekte blanding, til netop dit hår og ønskede stil!

Go’ fornøjelse!

Bedøm denne artikel
166 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 10. januar 2020.