Brug hårprodukterne i den rigtige rækkefølge

Cf
Skrevet af
Camilla, frisør
3 min læsning
Brug hårprodukterne i den rigtige rækkefølge

Rækkefølgen for dine hårprodukter i badet – hvilken effekt giver de forskellige produkter dit hår?

Har du styr på, hvilken rækkefølge du skal følge, når det gælder shampoo, hårkur, conditioner og hårolie til dit hår i badet og efter badet? Hair-Blog.dk lærer dig om, hvilken effekt hårprodukterne har for dit hår og guider dig til, hvordan du skal bruge de forskellige hårprodukter i håret. Shampoo Shampoo har den egenskab at vaske dit hår rent for snavs og stylingprodukter. Hvis dit hår er ekstra fedtet, kan du evt. vaske håret 2 gange. Ifølge frisør Gun-Britt, kan du sagtens lade 5 hele dage gå mellem dine hårvaske. Det kan være en god idé at bruge en tørshampoo de sidste par dage. Den sporty type, kan evt. skære ned på de 5 dage, da håret vil komme til at lugte. Hårkur En hårkur plejer dit hår og trænger dybt ind i håret, med den egenskab at få det til at føles og se sundere ud. Det er individuelt fra mærke til mærke, hvor mange minutter hårkuren anbefales at sidde i håret før den vaskes ud. Nogle hårkure kan man sove med i og andre anbefales at skylles let eller grundigt ud. Det anbefales at bruge hårkur intensivt, da hårkuren lukker keratinlaget i håret og dit hår vil automatisk blive blankere. Conditioner/Balsam Conditioner er balsam - ’conditioner’ er den engelsk betegnelse for balsam. Produktets egenskab, er at beskytte håret ved at lægge en tynd hinde om det enkelte hårstrå, og ’lukke’ håret til. Conditioner hjælper med at redde dit hår lettere ud og medfører et mere skinnende og flottere resultat i håret, end hvis dette var undladt. Conditioner tilfører dit hår mere fugt her og nu, hvor effekten mest foregår på overfladen af hårstrået. Hårolie Hårolie kan bruges som pleje til dit hår og som et stylingprodukt, husk at produktet ikke skal skylles ud efter brug. Hårolie kan anvendes i vådt hår efter badet eller i tørt hår inden du fx bruger et glattejern eller krøljern til at style med. Hårolien anvendes i dine hårspidser, hvor produktet går ind at plejer dit hår og giver dig et glansfyldt hår. Rækkefølgen i badet: Her får du den ’korrekte’ rækkefølge at anvende produkterne i badet, så du ikke længere er i tvivl:
  1. Først starter du med at vaske dit hår med shampoo 1-2 gange, afhænger af hvor snavset og fedtet dit hår er.
  2. Derefter anvender du din hårkur i håret, hvor hårkuren genopbygger samt plejer dit hår. Lad den sidde i håret i de antal min. der anbefales på produktets etiket. Hårkuren kan evt. undlades ind i mellem, hvis du vil spare lidt penge.
  3. Til sidst afslutter du med at bruge conditioner i dine hårspidser, som beskyttelse og efterfølgende skylles det ud af håret. Med meget trist og tørt hår, anbefales det, at den skylles let ud. Pas på med at komme hårkuren eller conditioner for tæt på hovedbunden, da både din hårkur og conditioner kan medføre fedtet hår og få det til at klaske sammen. Det er individuelt hvor ofte dit hår har brug for en omgang hårkur.
Efter badet kan du evt. komme hårolie i dine hårspidser, mens håret stadig er vådt eller vente til det er tørt inden det derefter bliver stylet. Er du interesseret i at læse om, hvilken hårshampoo der passer til din hårtype – kan du læse endnu mere her på Hair-Blog.dk.
Oprindeligt udgivet 18. maj 2015, opdateret mange gange siden
Du vil måske også læse om...
Guide: Undgå fedtet hår med hårpudder
Indlæg

Guide: Undgå fedtet hår med hårpudder

Har du nogensinde hørt fra de personer du omgås i hverdagen, eller... [Læs mere]
CS
Skrevet af
Christoffer Steenbeck
M2 Eyelash Serum. Vippeserum der virker!
Indlæg

M2 Eyelash Serum. Vippeserum der virker!

M2 Eyelash Serum. Den originale vippeserum. Har du altid... [Læs mere]
Cf
Skrevet af
Camilla, frisør
TIP: Bland din egen voks til håret
Indlæg

TIP: Bland din egen voks til håret

Voks er mandens foretrukne stylingprodukt. Tidligere var gele det helt... [Læs mere]
CS
Skrevet af
Christoffer Steenbeck