Bruger mænd virkelig føntørrer?

Bruger mænd virkelig føntørrer til at tørre deres hår? Det er et ofte stillet spørgsmål her på Hair-blog.dk. Mit svar er altid et rungende Ja. Bruger størstedelen af mænd en føntørrer? Nej. De fleste mænd ved ikke hvorfor de burde anskaffe sig en eller også føler de sig ikke komfortable med at bruge en. Jeg håber lidt på, at jeg i dette indlæg kan inspirere dig til, at investere i en føntørrer og samtidig forstå, at det er et fantastisk værktøj!

Bruger mænd virkelig føntørrer?

🥇Dagens tilbud på føntørrer

Hvorfor skulle jeg bruge en føntørrer?

”Jeg går ud af badet, tørrer mit hår med et håndklæde og tilfører mit stylingprodukt. Mit hår er kort nok og så længe, at jeg bruger de rigtige stylingprodukter, bliver min frisure helt perfekt.”

Det største problem i ovenstående statement er din idé om, at din frisure er perfekt, så længe, at du ”bruger de rigtige stylingprodukter”. Det typiske scenarie for mænd med denne indstilling er, at de bruger de helt forkerte stylingprodukter og formentligt også alt for meget. Det at bruge stylingprodukter til, at kontrollere ens hår, vil ofte blot resultere i, at håret arbejder sig tilbage til sit naturlige udgangspunkt. Dit hår har hukommelse!

Typisk vil dit hår været trænet til, gennem årevis lang brug af forskellige stylingprodukter, at have sit fald i en bestemt retning og den bedste måde hvorpå, at du kan få håret til, at falde i en anden retning er, at bruge en føntørrer.

Efterhånden som håret tørrer vil det falde på plads. Ved at anvende en føntørrer, kombineret med en hårbørste, kan du bestemme retningen på håret. Når håret først er tørt, uanset hvilket stylingprodukt du tilfører i det, vil håret helt naturligt forsøge, at vende retur til det fald, som du skabte med føntørreren da du tørrede håret. Du behøver derfor ikke, at anvende nær så meget stylingprodukt når frisuren skal sættes. Du bruger mindre stylingprodukt i håret; dit produkt holder længere og ligeså dine penge… Det er smart!

Har kæresten en føntørrer? Stjæl kærestens føntørrer!

Bruger du voks, pomade etc. i håret? Så vil du helt sikkert også vide, at denne type af stylingprodukter holder bedst i et tørt hår. Stylingprodukter sidder bedst fast i et rent og ikke mindst tørt hår. Resultat af ens styling vil også blive langt bedre.

Så det at afsætte 2 – 3 minutter til føntørring af håret efter et bad, før du kaster stylingprodukter i håret, vil forebygge fedtet hår og give dig et godt udgangspunkt for en jævn fordeling af dit stylingprodukt. En jævn fordeling = en flot frisure!

Hvordan bruger jeg den?

  1. Start ud med et håndklædetørt hår. Ikke vådt, men håndklædetørt. Du kan enten gå ud af badet og blot vente til håret selv lufttørrer eller du kan tørre det med håndklædet. Er dit hår for vådt, kan du risikere, at skade håret med varmen fra føntørren. Hvorfor? Fordi det kræver ekstra lang tid, at tørre et helt vådt hår – frem for hvis udgangspunktet hed håndklædetørt.
  2. Spray et varmebeskyttende produkt i håret. (det er ikke strengt nødvendigt, men en god idé).
  3. I kombination med, at du føntørrer håret, bør du anvend en børste til, at skabe en god retning på håret og dermed et godt udgangspunkt for din styling.
  4. Føntør altid fra rod til spids.
  • Fortsæt med at føntørre håret indtil det er tørt.
  • Vurder fra gang til gang, hvor høj en varme og blæsehastighed der er nødvendigt for din frisure. Gå altid efter den laveste varme og blæsehastighed.
  • Brugte du tippet med, at anvende en hårbørste til, at pege håret i den retning du ønskede da du føntørrede det? Så afslut din føntørring med kold luft. Den kolde luft låser håret.
  • Har håret ikke helt fået den volumen og/eller form du ønskede? Så vil jeg anbefale dig, at finde et pre-styling product til før føntørring. Altså et produkt, som er egnet til, at blive tilført i håret før det føntørres.

Hvad gør jeg så nu?

Du finder dig en god føntørrer! Der er intet værre end den her billige føntørre fra det lokale supermarked, som piner håret med al for meget varme og dårlig teknologi. Spar på den næste bytur og invester i en god føntørrer! Jeg vil til hver en tid anbefale en GHD føntørrer. Spørger du din bedre halvdel eller en veninde i omgangskredsen; så vil svaret altid være ghd.

ghd står bare de her populære glattejern, som mænd ofte kun ser på en ønskeliste. Er det ikke længere på ønskelisten, kan du være helt sikker på, at det allerede er købt! Nu kan samtalen så gå på, om din kæreste hele tiden har haft glattejernet eller om det er et nyt køb… Invester i en ghd føntørrer; det vil gavne dig selv og din kæreste vil elske dig for det – hvem sagde 2 fluer med et smæk? ;-))

Når håret er tørt, burde det ideelt set, være formet til den frisure du ønsker at opnå. Det eneste du så behøver at gøre herefter er, at tilføre dit stylingprodukt i håret. I de fleste tilfælde vil du opleve, at du kan lægge dit ”extreme hold” stylingprodukt på hylden samt anvende en langt mindre mængde af de resterende produkter. Er udgangspunkt et føntørret hår, som du under føntørring har arbejdet i den rigtige retning – så er du langt!

Bedøm denne artikel
31 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 29. januar 2020.