Charme, selvtillid og lækkert pomadehår

CS
Din guide
Christoffer Steenbeck
Charme, selvtillid og lækkert pomadehår

Dette indlæg vil jeg tildele et stylingprodukt, som din farfar helt sikkert har været vild med; pomade.

Din farfars yndlings-hårprodukter; pomade!

Der er ingen tvivl om, at 50’erne ikke har været så aktuelle som nu i et halvt århundrede. Der kan med andre ord være god grund til, at lade sig inspirere af stilikoner tilbage fra den svundne tid, såsom; James Dean, Elvis Presley og ja… måske din farfar.

Looket der inddrager pomade er helt klart tilbage. Serien Mad Men kom, og hovedpersonen Don Draper blev med sit skinnende pomadehår et modeikon blandt os mænd. Der er blot noget over pomadehår, som var definition på en rigtig mand tilbage i 30’erne, 40’erne, 50’erne og helt op i 60’erne… Pomadehår udstråler en sublim maskulinitet, som vi ikke fik med i 00’ernes hårmode, og det vil vi mænd have igen!

Pomade er på vej tilbage

Pomade er i og for sig et klassisk stylingprodukt, der ligesom andre stylingprodukter følger hårmoden, og som har været ude i kulden gennem en lang årrække. Pomade er dog nu på vej retur i et ægte comeback. Er DU klar til, at skifte den traditionelle hårvoks ud med pomade?

Pomade er også for dig. Hvad enten du er til et slikket look, eller måske blot har et indre ønske om, at måtte være lidt forfængelig med frisuren uden at blive feminin.

Du får her en how to guide med fokus på hvordan du med succes anvender pomade i håret – og i slutningen af artiklen mit bud på den mest populære variant af et klassisk stylingprodukt, som vi hos Menarenotmonkeys næsten vil garantere – er på vej retur!

1, 2, 3 – lækkert pomadehår

Når du arbejder med pomade vil jeg anbefale, at du lægger ud med et fugtigt hår. Læs: ikke pjaskvådt. Gå for eksempel i bad og tør håret som du plejer lige inden du kommer pomaden i håret. Alternativt kan du smide trøjen og stikke hårpragten ind under vandhanen for herefter, at tørre det grundigt med et håndklæde. Modsat andre stylingprodukter vil pomade være nemmere at arbejde med hvis den tilføres i et fugtigt hår.

Grav en passende mængde pomade op af krukken. En passende mængde? Ja, hvor meget er det så lige? Det kommer helt an på hvor tykt eller krøllet dit hår er, hvilken pomade du har investeret i og hvordan du bedst kan lide din styling. Ligesom med al anden styling er det vigtigt, at man blot prøver sig frem og får sine egne erfaringer. Nogle foretrækker det helt pomade-greasede hår, mens andre er lidt mere sparsommelige.

Nogle pomader er så hårde, at det kan være en stor fordel, at varme dem op med en føntørrer, mens andre er næsten flydende. Alt efter hvilken pomade du har valgt; så vurder lige om den skal varmes op i håndfladerne eller ej. Modsat ’normal voks’ skal pomade ud i hele håndfladen. Så får du alt andet lige et bedre resultat.

Fordel pomaden i håret. Hvordan du herefter styler dit look er op til dig selv. Nogle bruger en kam, mens andre blot bruger hænderne. Er du til sideskilning, tilbagestrøget eller måske et pompadour look, igen er der frit valg på alle hylder. Prøv dig frem!

Har du valgt en vandbaseret pomade kan den selvsagt blot skylles ud varmt vand. Har du derimod fundet dig en lækker pomade der ikke er vandbaseret; så skal du nok forvente, at den skal vaskes ud af flere omgange. Er det helt umuligt, kan du med fordel bruge en lille smule opvaskemiddel når du står under bruseren… Husk dog lige, at opvaskemiddel er ALT for kraftigt til hårstråene og det derfor ikke kan anbefales at gøre dette for tit, da det slider unødvendigt på håret.

En pomade jeg vil fremhæve

Der findes et hav af forskellige varianter når det kommer til pomade. Jeg har dog en helt speciel pomade, som jeg vil fremhæve her i indlægget; American Crew Pomade.

American Crew er kendt for deres store udvalg af stylingprodukter og hårpleje til manden. Så selvfølgelig har de også en god pomade i deres sortiment. Not many words needed; medium til stærkt hold, vaskes nemt ud, købes online eller hos frisøren.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. december 2019.