Clay Voks Guide 2020. Læs frisørens tanker om clay voks!

Clay Voks Guide 2020. Læs frisørens tanker om clay voks!

Clay voks er et af nutidens mest anvendte og efterspurgte stylingprodukter til mænd. Med en god clay voks er det muligt, at skabe et pjusket og mat look, som holder godt og samtidig giver mulighed for, at håret kan restyles i løbet af dagen.

Clay Voks Guide 2020. Læs frisørens tanker om clay voks!

Bedste Clay voks i test var

Sådan udførte vi testen

Vi udfører selv vores test og tester alle produkter på den måde, de er beregnet til at blive anvendt i virkeligheden.

Vi har testet nogle af markedets mest populære og bedste clay voks produkter. Så savner du inspiration til køb af en ny leret hårvoks til håret eller er du måske klar på og prøve noget nyt, så skal du bare fortsætte læsningen her i vores store clay voks guide.

Med testen her guider vi dig til den bedste clay voks!

1. American Crew Molding Clay 85g test - BEDST I TEST

En 5-stjernet clay voks!

Produkttype: clay voks Konsistens: fast clay voks Emballage: dåse Anmelder: Danni S
American Crew Molding Clay 85g
👍
Bedste
i test
Hair Blog

Molding Clay fra American Crew er en klassisk clay voks når det er bedst. Den dufter af ler på den gode måde! Brandet kan mere end blot hårvoks, men American crew hårvoks er trods alt en af de bedste sælgende kategorier fra mærket.

Der har tidligere været gode forsøg på at skabe en god American Crew clay voks, men først med Molding Clay synes jeg det mål er opnået.

Som med enhver anden clay voks er det i min optik en vigtige pointe, at jo mere man varmer den op i håndfladerne des mere glansfuld og fedet vil den gøre lokkerne. Jeg gør derfor altid meget ud af og fortælle mine kunder i frisørsalonen, at man ikke bør varme den her American Crew hårvoks for meget op i håndfladerne inden brug. I sidste ende er det nok smag og behag, men jeg foretrækker den oprindeligt påtænkte effekt; et tørt og mat look.

Molding Clay får 5 stjerner fordi det er en god all-around hårvoks der kan det meste. Ønsker man et mat og tørt look kan man bruge mindre produkt. Ønsker man et glansfuldt look bør man anvende lidt mere produkt og varme det op i håndfladerne inden man løfter det ind i håret.

Privat har jeg (selvfølgelig) også den her voks stående på badeværelset!

Derfor skal du vælge American Crew Molding Clay 85g

Hvis du ønsker en hverdags clay voks der leverer gang på gang er det her produkt det perfekte valg. Duften fra produktet kan hurtigt genopfriske enhver hårpragt.

👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

2. Kevin Murphy Rough Rider 100 g test

En god all-around clay voks

Produkttype: clay voks Konsistens: fast clay voks Emballage: flad plastdåse Anmelder: Danni S
Kevin Murphy Rough Rider 100 g

Jeg plejer og sige at Rough Rider fra Kevin Murphy er en clay voks til både herre og damer samt kort og langt hår. Duften er ‘neutral’ og dufter af, surprise, ‘clay’ - ler. Så man kommer derfor hverken til at dufte af maskuline eller feminine noter. Jeg vil næsten vove den påstand, at dagen derpå - måske blot et par timer efter brug, at duften skifter til en mere sødlig duft. Måske det bare er mig :-))

Kevin Murphy har nu aldrig været indbegrebet af hverken billig voks eller hårprodukter i det hele taget. Her er tale om et kvalitetsprodukt, som jeg også synes man fornemmer når man graver i Rough Rider hårvoksen.

Ser jeg helt bort fra køn, som jeg har forklaret ovenfor hvorfor ikke er aktuelt - vil Rough Rider fungere i både kort og langt hår.

I kort hår kan man få et lækkert mat look. I langt hår kan man få en god volumen ved med fingerspidserne, at tilføre clay voksen på den nederste del af hårstrået - lige før det rammer hovedbunden.

NB. Jeg vil aldrig anbefale at man varmer sin clay voks op i håndfladerne inden brug. Det vil ofte få denne type af voks til at blive alt for blød og dermed give et alt for glansfuldt look i håret henover dagens timer. Det samme gør sig gældende for Rough Rider.

👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

3. d:fi Matte Clay 75 g test

En klassisk clay voks med god effekt (og duft!)

Produkttype: clay voks Konsistens: fast clay voks Emballage: dåse Anmelder: Christoffer Steenbeck
d:fi Matte Clay 75 g

Jeg har nok altid været stor fan af d:fi hårvoks og ikke mindst clay voks i alle dens afskygninger og varianter. Der findes i min optik både blød og hård clay voks. Jeg vil kategorisere denne Matte Clay hårvoks, som værende et sted mellem blød og hård.

Ligesom andre clay vokse synes jeg ikke at man skal varme den alt for meget op i håndfladerne. Grav en fingerspids ud, kør den rundt i håndfladerne så den lige får lidt kærlighed og løft den herefter ind i håret med fingrene. Undgå at ramme hovedbunden da det vil give en skinnende hovedbund - og hvem ønsker det!

Effekten er god og holdbar. Jeg synes ofte man kan opleve at ens stylingprodukter forsvinder i håret henover dagen, men det er ikke tilfældet for den her. Den bliver i håret. Dog skal man være opmærksom på, at vil man dyrke sport - har den en tendens til at klaske håret lidt sammen. Specielt hvis man har fået varmet den for meget op inden brug.

Jeg har efterhånden afprøvet mange forskellige voks varianter fra d:fi og denne er en af mine favoritter.

👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

4. Redken Rough Paste 12 75 ml test

En hybrid mellem clay- og creme voks

Produkttype: hårvoks Konsistens: mellemfast hårvoks Emballage: plastflaske med pumpe Anmelder: Christoffer Steenbeck
Redken Rough Paste 12 75 ml

Jeg har selv af flere omgange haft Redken Rough Paste på badeværelseshylden. Jeg er primært tilhænger af en helt klassisk clay voks . Dog er denne mellemting mellem en clay voks (effekten) og en creme voks (konsistensen) med tiden blevet en favorit, som jeg gerne køber igen og igen.

Man opnår ikke et helt mat look i hårstråene, som med en klassisk clay voks, men derimod en lettere glans. Den blødere konsistens gør den nem at fordele i håret.

Jeg har til dato altid anvendt Rough Paste i tørt hår. Her får man en god effekt. Jeg har endnu ikke oplevet nogen Redken stylingprodukter der har fejlet på effekten og resultatet. Jeg vil til hver en tid anbefale Rough Paste hvis man ønsker en let glans på vej mod det matte look, men en konsistens der rammer mere over i en creme voks.

Derfor skal du vælge Redken Rough Paste 12 75 ml

Du skal vælge Rough Paste hvis du ønsker en hårvoks (clay voks) der nemt og hurtigt kan påføres i håret. Den er hverken for hård eller blød - den er lige tilpas. Pump en enkelt gang, varm produktet let op i håndfladerne og kram det ind i håret.

👍👍👍👍👍

Prissammenligning

- tilbud

Clay voks når det er bedst

De fleste kender helt sikkert til, at håret kan klaske sammen i løbet af dagen. Ofte er grunden til dette, at håret tynges af ens stylingprodukt. Det anvende stylingprodukt kan være for fedtet, indeholde for meget silikone eller på anden måde tynge håret uforholdsmæssigt meget. Det kan selvfølgelig også blot være fordi, at man har tilført ALT for meget voks i håret… Det er næsten ligemeget hvilken type voks der anvendes i håret – så vil det tynges.

Et problem, som en god clay voks hurtigt kan udrede, er hvirvlen på toppen af baghovedet. Det er sjældent, at man er tilfreds med den naturlige hvirvel på toppen, men den kan du selvfølgelig komme til livs. For at komme af med hvirvlen skal du ind og arbejde med en god clay voks…

Udred hvirvlen i nakken med clay voks

  • + Grav en fingerspids clay voks ud af krukken og varm den op i håndfladerne. Bemærk, at konsistensen på din clay voks ikke skal blive alt for flydende – så undgå, at varme den for meget op.. Jo blødere konsistens du ønsker, des mere opvarmning og omvendt.
  • + Kør den flade hånd ind i hvirvlen. Ved at bruge håndfladen fordeles clay voksen jævnt i hele hvirvlen og dermed når du også helt ind til hovedbunden. Når du skal udrede en hvirvel gøres dette nemlig helt inde ved hovedbunden. Du bør sikre dig, at du får tilført rigeligt med voks. Blev hvirvlen ikke udret i første omgang? Så tilfør lidt mere voks.
  • + Når hvirvlen er udredt og du er tilfreds – kan du fortsætte med resten af håret. Grav en ny omgang clay voks op af krukken og varm den op i håndfladerne. Arbejd med håret og sæt det som du ønsker det og oplev hvor nemt en god clay voks kan skabe fylde, volumen, slikhår og mange andre frisurer!

Clay voks spiller bedst i rent hår

Præcis ligesom det er med klistermærker og lim, som binder bedst på rene overflader, er det med clay voks. Sørg derfor altid for, at have rent hår inden du voks i håret. Du vil altid opnå det bedste resultat med clay voks og andre stylingprodukter i det hele taget – i et rent hår. Produktet binder bedre til det enkelte hårstrå og resultatet vil blive ensartet.

Skab volumen med clay voks

Dette tip er mest henvendt til din bedre halvdel, men også til fyre med længere hår. Skandinavisk fint hår er ofte svært, at puffe op og skabe volumen i. Det er faktisk muligt med clay voks! Det vigtigste er her, at man tilfører voksen ved hårrødderne og samtidig undgår, at berøre længderne. Modsat teknikken du brugte da du ønskede at udjævne en hvirvel i håret, hvor du bruger hele håndfladen, skal du her kun bruge fingerspidserne.

Grav en mindre mængde clay voks op af krukken og fordel produktet på fingerspidserne. Masser hårrødderne indtil du fornemmer, at voksen hænger ved. Puf herefter håret op med fingerspidserne eller kast håret fremover. Du kan med fordel afslutte med en stærkt afstivende hårspray hvis ønsket er, at skabe lidt ekstra volumen og samtidig holde på din frisure

BILLEDET, som jeg har anvendt til denne artikel – er et billede af den clay voks, som jeg til hver en tid vil påstå – har været den bedste nogensinde. Den hed Sebastian Xtah Crude Clay. Den produceres desværre ikke længere, men jeg har én dåse stående derhjemme – den passer jeg godt på!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 3. juni 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 5. januar 2020.

Du vil måske også læse om...

TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...
Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

af Katja, skribent & frisør
Krøller et helt fantastiske. Perfekte krøller giver selvtillid af dimensioner! Der er dog ingen tvivl om, at...
Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

af Rikke, skribent & makeup artist
Den bedste foundation til netop din hud er grundlaget for den perfekte makeup. Uanset formålet - hverdag eller fest, kan...
Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...