Clay Voks Guide 2020. Læs frisørens tanker om clay voks!

CS
Din guide
Christoffer Steenbeck
Clay Voks Guide 2020. Læs frisørens tanker om clay voks!

Clay voks er et af nutidens mest anvendte og efterspurgte stylingprodukter til mænd. Med en god clay voks er det muligt, at skabe et pjusket og mat look, som holder godt og samtidig giver mulighed for, at håret kan restyles i løbet af dagen.

Clay voks når det er bedst

De fleste kender helt sikkert til, at håret kan klaske sammen i løbet af dagen. Ofte er grunden til dette, at håret tynges af ens stylingprodukt. Det anvende stylingprodukt kan være for fedtet, indeholde for meget silikone eller på anden måde tynge håret uforholdsmæssigt meget. Det kan selvfølgelig også blot være fordi, at man har tilført ALT for meget voks i håret… Det er næsten ligemeget hvilken type voks der anvendes i håret – så vil det tynges.

Et problem, som en god clay voks hurtigt kan udrede, er hvirvlen på toppen af baghovedet. Det er sjældent, at man er tilfreds med den naturlige hvirvel på toppen, men den kan du selvfølgelig komme til livs. For at komme af med hvirvlen skal du ind og arbejde med en god clay voks…

Udred hvirvlen i nakken med clay voks

  • + Grav en fingerspids clay voks ud af krukken og varm den op i håndfladerne. Bemærk, at konsistensen på din clay voks ikke skal blive alt for flydende – så undgå, at varme den for meget op.. Jo blødere konsistens du ønsker, des mere opvarmning og omvendt.
  • + Kør den flade hånd ind i hvirvlen. Ved at bruge håndfladen fordeles clay voksen jævnt i hele hvirvlen og dermed når du også helt ind til hovedbunden. Når du skal udrede en hvirvel gøres dette nemlig helt inde ved hovedbunden. Du bør sikre dig, at du får tilført rigeligt med voks. Blev hvirvlen ikke udret i første omgang? Så tilfør lidt mere voks.
  • + Når hvirvlen er udredt og du er tilfreds – kan du fortsætte med resten af håret. Grav en ny omgang clay voks op af krukken og varm den op i håndfladerne. Arbejd med håret og sæt det som du ønsker det og oplev hvor nemt en god clay voks kan skabe fylde, volumen, slikhår og mange andre frisurer!

Clay voks spiller bedst i rent hår

Præcis ligesom det er med klistermærker og lim, som binder bedst på rene overflader, er det med clay voks. Sørg derfor altid for, at have rent hår inden du voks i håret. Du vil altid opnå det bedste resultat med clay voks og andre stylingprodukter i det hele taget – i et rent hår. Produktet binder bedre til det enkelte hårstrå og resultatet vil blive ensartet.

Skab volumen med clay voks

Dette tip er mest henvendt til din bedre halvdel, men også til fyre med længere hår. Skandinavisk fint hår er ofte svært, at puffe op og skabe volumen i. Det er faktisk muligt med clay voks! Det vigtigste er her, at man tilfører voksen ved hårrødderne og samtidig undgår, at berøre længderne. Modsat teknikken du brugte da du ønskede at udjævne en hvirvel i håret, hvor du bruger hele håndfladen, skal du her kun bruge fingerspidserne.

Grav en mindre mængde clay voks op af krukken og fordel produktet på fingerspidserne. Masser hårrødderne indtil du fornemmer, at voksen hænger ved. Puf herefter håret op med fingerspidserne eller kast håret fremover. Du kan med fordel afslutte med en stærkt afstivende hårspray hvis ønsket er, at skabe lidt ekstra volumen og samtidig holde på din frisure

BILLEDET, som jeg har anvendt til denne artikel – er et billede af den clay voks, som jeg til hver en tid vil påstå – har været den bedste nogensinde. Den hed Sebastian Xtah Crude Clay. Den produceres desværre ikke længere, men jeg har én dåse stående derhjemme – den passer jeg godt på!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 01. februar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 05. januar 2020.