Fladt hår efter cykelhjelm! Sådan redder du frisuren!

Fladt hår efter cykelhjelm! Sådan redder du frisuren!

Fladt hår efter cykelhjelm! Sådan redder du frisuren!

Vi kender det godt - alle os, der bruger cykelhjelm: Man bruger lang tid på at sætte håret om morgenen. Før man aner det, skal man ud af døren og står med cykelhjelmen i hånden og tænker ”øv, nu går det ud over frisuren”. Når man er fremme og tager cykelhjelmen af, står håret ud til alle sider, krøllerne er skæve, det glattede hår er kruset, eller det puffede hår er atter fladt.

Fladt hår efter cykelhjem

Når man har brugt tid på at sætte sit hår, gider man ikke at bruge en cykelhjelm, der gør arbejdet nytteløst. Jeg er sikker på, at vi er mange, der ærgrer os over cykelhjelmens negative effekt på vores hår. Og faktisk er jeg også ret sikker på, at vi er mange, der måske helt fravælger cykelhjelmen af samme grund (!).

Det er selvfølgelig en dårlig idé at fravælge cykelhjelmen. Og derfor skal du her have nogle fantastisk gode råd, der kan hjælpe dig og dit hår med at vælge den helt rigtige cykelhjelm, så du ikke ender med at gå ud af døren uden hjelm.

Det vigtigt at prøve sig frem, når man skal vælge sin cykelhjelm, og det er ikke nok, blot at købe den flotteste hjelm, for måske har den ikke de fordele, som du ønsker dig, og så kan det igen ende med, at hjelmen slet ikke kommer på. Derfor må du investere lidt tid i udvælgelsesprocessen og sætte dig ind i, hvad netop din hjelm skal kunne tilbyde.

Når man køber cykelhjelm på nettet, har man god mulighed for at læse om de forskellige hjelme, sammenlige dem og finde den helt rigtige. Heldigvis kan du altid returnere en hjelm, der ikke sidder rigtigt på dit hoved, for det er nemlig meget vigtigt, at hjelmen føles godt. Ofte kan man tilpasse den enkelte hjelm med indlæg, der følger med.

Her finder du nogle gode bud på, hvad du skal kigge efter, når du leder efter en hjelm, der tager hensyn til både dit hår og din trafiksikkerhed:

Sørg for luft til hovedbunden

Er der sommer og sol, kan det blive meget varmt under en cykelhjelm, og hvem gider at møde på arbejde med et svedigt og fedtet hår? Derfor kan det være en god idé at vælge en cykelhjelm med god aerodynamik i stedet for en helt lukket hjelm. De fleste producenter af cykelhjelme, heriblandt Giro, MET og Nutcase, arbejder hele tiden på at udvikle hjelme, der giver luft til dit hoved.

Sæt det lange hår i en hjelm-venlig frisure

Hvis du har langt hår, kan du eksperimentere med de helt rigtige frisurer, der både er nemme, flotte og praktiske. Du kan med succes lave en lavt hængende hestehale eller en fletning, som gør, at cykelhjelmen sidder ordentlig fast, og du vil stadig have et flot look, når du tager hjelmen af.

Brug fleksible hårprodukter

Har du kort hår, ja, så er du heldig, for så er der god plads i cykelhjelmen. Men ofte skal et kort hår sidde på en helt bestemt måde, så derfor kan det være en god idé at vælge et fleksibelt hårprodukt, som du kan arbejde med gennem hele dagen. På den måde kan du uden problemer friske frisuren op, når du tager hjelmen af.

Håret må ikke fylde for meget

Hvis du har et meget stort og fyldigt hår, kan det være en udfordring at få hjelmen til at sidde ordenligt, eller du kan fristes til at købe en hjelm, der er for stor. Sørg for, at håret sættes i en frisure, der giver mindst mulig fylde rundt om hovedet. For hvis din hjem er for stor, virker den ikke optimalt.

Hvis dit hår nægter at samarbejde

Et alternativ til cykelhjelmen, er den usynlige cykelhjelm, som fungerer ligesom en airbag i en bil. Den sidder som et halstørklæde rundt om halsen, i stedet for at sidde på dit hoved. Dermed påvirker den slet ikke din frisure.

Husk også CE-mærket

Din cykelhjelm skal være godkendt med CE-mærket, så du er sikker på, at den lever op til sikkerhedsstandarderne. For selvom det er vigtigt at tage hensyn til dit hår (så du i værste fald ikke fravælger hjelmen), så er det naturligvis allermest vigtigt, at sikkerheden er i top.

God fornøjelse med at finde den helt rette cykelhjelm til dig og dit hår!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 5. marts 2015.

Du vil måske også læse om...

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...
Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Når de første solstråler dukker op bag de mørke skyer fra vinteren er det vigtigt at finde den bedste solcreme. Men...
Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

af Rikke, skribent & makeup artist
Bedste økologisk hudpleje Der findes efterhånden meget forskelligt økologisk hudpleje på markedet. Du...
Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

af Katja, skribent & frisør
Bedste rejsehårtørrer Det kan være svært at finde plads til den almindelige hårtørrer i kufferten...