Elektrisk hår? Få 7 tips fra frisøren mod statisk og kruset hår!

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Elektrisk hår? Få 7 tips fra frisøren mod statisk og kruset hår!

Elektrisk hår opstår på de mest upassende tidspunkter. Håret skriger efter frugt grundet de ofte skift i temperaturen vi udsætter det for og det står i alle retninger. Her får du frisørens tips til god hårpleje samt et forslag til et lille udvalg af quick fixes - hvis håret mangler fugt og glans. Man kan næsten forebygge elektrisk hår 100%. Læs med!

Et elektrisk hår-mareridt

Oplever du fra tid til anden og måske endda helt vilkårligt, at dit naturlige flotte fald i håret forvandler sig til et ægte elektrisk hår-mareridt i de kolde vintermåneder? Frygt ej, men det er nu, at du skal igang med at ændre og tilpasse dine vaner når det kommer til hårpleje.

Krus i håret kan få selv det kønneste hår til at fremstå tørt og glansløst. Har hårpragten tilmed en tendens til at blive statisk i vintermånederne, skal det have endnu mere fugt.

For at kunne forstå, hvordan du bedst muligt kan tæmme elektrisk hår, er det en god idé at vide og kende årsagen til, hvorfor håret lige pludselig bliver elektrisk om vinteren.

Derfor får du elektrisk hår om vinteren

Vi kender formentlig alle tricket med at gnide en ballon mod hårpragten og efterfølgende se hvordan at den fint kan hænge på væggen helt af sig selv. Det er samme process med elektrisk hår. Statisk elektricitet opstår, når to forskellige ting bliver gnedet mod hinanden. Elektroner sendes fra den ene til den anden part. Parten, der mister elektroner, bliver positivt ladet, og den part, som får elektroner bliver negativt ladet.

Det er faktisk lige præcis det, der sker, når du har elektrisk hår, efter du har taget din hue af og/eller måske har udført det smarte ballontrick, som nævnt ovenfor. Hårstråene bliver fyldt med elektroner, og når luften er tør grundet varmen, bliver elektronerne ladet. Og så bliver det en hårrejsende oplevelse med elektrisk hår.

Nok snak om fysik! Hvordan løser jeg det, spørger du nok?!

Frisørens tips mod elektrisk hår

  • Fugt, fugt, fugt - specielt om vinteren, hvor tørt og kold luft udtørrer hovedbund og hårstrå. Elektrisk hår opstår hyppigere af tørt hår end et velfugtet hår. Brug fugtgivende shampoo og balsam, og anvend en god fugtgivende hårkur 1-2 gange om ugen.
  • Vælg en hårbørste med naturhår. En plastik kam eller børste gør blot det hele værre og håret endnu mere statisk. Vælg derfor en hårbørste med naturhår eller en i træ eller metal. Det er nok nemmest og finde en med naturhår, som efterhånden er ret mainstream.
  • Krøllet hår bliver mere tørt. Det sker, simpelthen fordi, at hovedbundens naturlige sebum (olie) har en længere og for den sags skyld snørklet rejse ned gennem håret. Har du krølelr eller et naturligt fald i håret bør du fugte dit hår ekstra med en god hårolie. Brug et par dråber i enten tørt eller fugtigt hår. Tørre hårstrå kan suge mere end fugtige. Så prøv dig frem.
  • Undgå den daglige hårvask. Det er nok et tip, som vi alle efterhånden har hørt en del gange, men der er noget om snakken. Hvis du gerne vil have det bedste ud af hovedbundens naturlige sebum (olie) bør du undgå at vaske den ud med en hårvask. Drop derfor den daglige hårvask og vask blot håret hver anden dag eller måske endnu sjældnere. Husk den fugtgivende shampoo, balsam og hårkur!
  • Lad tyngdekraften gøre arbejdet for dig. Elektrisk hår stritter i alle retningerne, men er det tungt i spidserne ‘kan det ikke stritte’. Så find en god leave-in balsam, som ikke skylles ud - fordel den i spidserne og oplev hvordan tyngdekraften kan hjælpe dig lidt på vej. Lidt ekstra fugtgivende balsam er jo også lige i tråd med en effektiv behandling af elektrisk hår. Win-win hele vejen rundt.
  • Fugt og pleje. Fugt og pleje. Gode vaner og god hårpleje sikrer håret her i vintermånederne så det ser lækkert ud. Hvis du alligevel befinder dig i en nødsituation med elektrisk hår får du her frisørens absolutte bedste og mest effektive tip: Spray lidt hårlak på hårbørsten og red den gennem håret. Vupti. Punktum. Basta.

Tak fordi du læste med. Jeg håber at min guide til at slippe for elektrisk hår kan hjælpe dig på vej mod færre elektrisk hår-mareridt moments her i vinterperioden.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 19. december 2019.