Etageklip i 2021 til kort- og langt hår samt efter ansigtsform

Etageklip er måden hvorpå enhver hårpragt kan tilføres fylde og form. At finde den rigtige frisure til netop sin egen ansigtsform samt stil og smag kan være noget af en udfordring. Spørger din frisør dig; ‘hvad ønsker du så i dag?’ og trækker du måske lidt på svaret - vil din frisør med stor sandsynlighed foreslå en etageklip. Det er en god måde at fremhæve fylde og former.

Etageklip i 2021 til kort- og langt hår samt efter ansigtsform

Vælg etageklip og hold formen

Vi kender det alle i mer’ eller mindre grad. Dårlige hårdage. Det er dage hvor ens styling af lokkerne går helt galt. Man kan have investeret i de bedste hårprodukter og virkelig have taget sig tiden til at style håret til perfektion inden man skal ud af døren. Alligevel ender håret med at ligne en flad pandekage inden du har nået at se dig om.

Jeg kan måske trøste dig med, at du bestemt ikke er alene i verden med dette problem. Det kan måske nogen gange føles sådan… Etageklip kan være en måde hvorpå man helt kan undgå disse dårlige hårdage, som vi jo alle gerne vil af med. For altid. Bum!

Etageklip i fint hår

Os, Native Scandinavias - har (ofte) fra naturens side fået tildelt et silkeblødt, fint hår, der desværre ikke har så meget naturlig fylde, som vi måske kunne have ønskes os. Vi oplever derfor ofte, at toppen bliver flad inden dagen er omme. Den uigenkaldelige mission er derfor, dag ud og dag ind, at få tilført lokkerne volumen. Massere af volumen!

Kan du gætte hvor jeg vil hen? Etageklip is your friend!

Etageklip i tykt hår

Det er bestemt ikke kun fint hår der kunne have glæde af etageklip. Etageklip er ligeså en god idé i selv tykt hår hvor volumen måske er en naturlighed. Et ‘stort problem’, hvis man har tykt hår, er ofte det helt modsatte, netop, at man har brug for at få taget noget af tyngden så håret bliver mere medgørligt. Måske endda mindre voluminøst.

At klippe håret i etager

Medmindre du allerede har lyttet med fra frisørstolen eller af andre veje stiftet bekendtskab med etageklip kunne et spørgsmål måske være; hvad er etageklip. Etageklip dækker over noget så simpelt, som ordet dog kunne antyde, at klippe sit hår i etager. Frisøren klipper håret, så det faldet i forskellige længder. Det er en god måde at få tilført lokkerne bevægelse og volumen.

Jeg vil næsten vove den påstand, at etageklip, i alle typer af hår, kunne være en god måde at få taget noget af hårets tyngde, så det bliver mere medgørligt og voluminøst.

Uanset om du selv eller din frisør betegner dit hår, som værende tyndt eller tykt - vil en etageklip kunne gøre det lettere for dig i hverdagen. Med en god etageklip vil de dårlige hårdage være færre og du kan nemmere holde formen på frisuren i løbet af dagen.

Man kan vælge etageklip i hele håret, men faktisk også blot gøre det i forskellige lag. Man skal derfor ikke frygte ordet og stejle når det nævnes af frisøren. Man kan nemlig sagtens bevare sine lange lokker, men samtidig få etageklip. Om du/I skal vælge det ene eller andet afhænger af din hovedform og ønsker til resultatet.

Etageklip til forskellige ansigtsformer

Den gode frisure og klipning fremhæver de bedste træk ved dit ansigt og hår. Med en etageklip kan man samtidig forsøge at nedtone de træk, som du måske ikke ønsker skal trække ekstra opmærksomhed.

Jeg vil nu forsøge at guide dig igennem etageklip til forskellige ansigtsformer. Er du i tvivl om hvilken ansigtsform du har? Så forhør dig hos frisøren eller Google-away. Det er bestemt ikke rocket science. Det smarte med denne ‘diagnose’ er jo netop, at man ikke sådan lige skifter ansigtsform - så når du først kender den i dag - kender du den også i morgen...

Rund ansigtsform? Etageklip giver dit ansigt længde

Har du en rund ansigtsform kan etageklip til sin ret. Klippemetoden kan tilføre mere volumen på toppen og mindske volumen i siderne. Ideelt set bør lokkernes længde gå ned over kæbelinjen. Et rundt ansigt vil efter en god etageklip fremstå længere og mindre rundt, rundt.

Kvadratisk ansigtsform? Etageklip kan blødgøre firkantede træk

Med en mere kvadratisk/firkantet ansigtsform kan en etageklip løsne op og blødgøre de markerede træk. En etageklip gør det lettere at style håret i bølger samt fremhæve naturligt fald og bevægelse. Et helt glat hår kan let på en kvadratisk ansigtsform til at fremstå meget firkantet og endnu mere kantet.

Oval ansigtsform? Etageklip kan mindske volumen på toppen

Men var det ikke netop volumen, som etageklip var godt for? Jo. Har du en oval ansigtsform vil jeg dog anbefale en etageklip, som mindsker volumen på toppen og fordeler den udover hele hårpragten. Med en oval ansigtsform kan dit hår bære mange forskellige looks. Du bør dog undgå de helt lange og glatte lokker - da de vil understrege aflange former og gøre ansigtet længere end ønsket måske er.

Aflang ansigtsform? Klip op i etager og undgå langt hår

En klassisk aflang ansigtsform kan minde om den ovale, som beskrevet ovenfor. Dog er en aflang ansigtsform kategoriseret ved at være smallere og længere end den ovale.

Etageklip til en aflang ansigtsform kan gøre underværker. Håret bør kun have længde til skulderne og fokus bør være på, at skabe volumen omkring ansigtet og dermed vil ansigtet fremstå kortere. Helt generelt set kan man sige, at etager der indrammer ansigtet vil få det til at se kortere ud. Undgå derfor det klassiske, men dog utroligt lækre - lange og glatte hår, som vil få din ansigtsform til at fremstå endnu længere.

Hjerteformet ansigtsform? Skab lange etager med etageklip

Kan du se dig ind i beskrivelse om, at du har høje kindben, som gradvist bliver smallerede ned mod kæben? Så vil du gå i kategorien ‘hjerteformet ansigtsform’. Du kan derfor med fordel gå med en frisure der har lidt længde og volumen i siderne.

Du bør undgå for meget fylde på toppen samt det helt korte hår med meget fylde. Disse vil få dit hjerteformede ansigt til at tiltrække opmærksomheden ned mod hagen. Du bør i stedet gå efter lange etager, som ideelt set starter ved kindbenene.

Hårprodukter til etageklippet hår

Har du været hos frisøren og fået etageklip, som matcher din ansigtsform jvf. min mini-guide ovenfor? Så bør du vælge de rigtige hårprodukter til etageklippet hår og dermed sikre dig selv et godt udgangspunkt for udelukkende gode hårdage!

Har du fint hår bør du vælge hårprodukter uden så meget tyngde.

Det kunne være en foam eller måske en aerosol hårspray (ikke pumpe hårspray!) med let hold.

Du kan også vælge en god clay voks; dog bør du kun bruge små mængder der ikke varmes for meget op i håndfladerne og KUN nulre de første par centimeter af hårstrået startende ved hovedbunden. Denne type af hårvoks kan tilføre volumen i etageklippet hår.

Bedøm denne artikel
65 stemmer, gennemsnit 4.7 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 13. februar 2020.
C
Din guide