Fimrehår? Få 3 tips til at tæmme strittende hår på hovedet

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Fimrehår? Få 3 tips til at tæmme strittende hår på hovedet

Fimrehår, som vi alle kender og stifter bekendtskab med. Det er små strittende hår på hovedet, som har deres eget liv og stikker i alle retninger. Fimrehår opstår på de mest mærkelige tidspunkter, men kan selvfølgelig tæmmes. Få her i guiden 3 tips til hvordan at du nemmest kan tæmme dem.

Fimrehår, strithår, babyhår

Kært barn har mange navne. Uanset hvor sødt navnet end måtte lyde er de ikke ‘søde’, men blot uregerlige, svære at få bugt med og ødelæggende for det perfekte look. Vidste du, at man fælder ca. 25 hårstrå om dagen? De knækker, ‘dør’ og slides af. Det er derfor helt naturligt, at små fimrehår titter frem i din hovedbund. Det er jo faktisk fimrehår, som bliver til lange glatte lokker senere hen. De skal jo starte et sted. De er dermed en helt naturlig og selvsagt uundgåelig del af dit hårs livscyklus.

I perioden hvor dine hårstrå ryger under betegnelsen “fimrehår” - er der selvfølgelig en række tips og tricks, som kan gi’ dig kontrollen tilbage.

Børst og spray fimrehår væk

  1. Find den gode hårbørste med naturhår og en sprayvoks frem. Spray/pust et par gange på hårbørsten så der ligger et fint og let lag af voks på hårene.
  2. VIGTIGT. Spray hellere en ekstra gang for lidt end for meget.
  3. Kør nu hårbørsten gennem håret ved at starte i skilningen på toppen af hovedet og bevæg dig ned langs siderne. Fornem evt. hvor de værste områder med fimrehår sidder og fokuser her.

Sådan. De små fimrehår er tæmmet og går nu fint i lag med resten af din flotte hårpragt. Det vigtigste ved dette trick er, at man vælger en sprayvoks der er mat. Undgå en med glans da den hurtigt kan få håret til at se fedtet og usoigneret ud når den anvendes på den her måde.

Serum - de strittende fimrehår -away

  1. Find en gammel mascarabørste frem og rengør den grundigt.
  2. Dyb den let i din yndlings serum / hårolie.
  3. Start, ligesom med hårbørste+spray tricket, ved skilningen på toppen af hovedet og bevæg dig ned langs siderne.

Det bedste og nok vigtigste tip til den her fremgangsmåde vil være, at man anvender en tørolie. Altså en serum / olie, som tørrer ind i håret og ikke fedter for meget.

Hårvoks er fimrehårs fjende nr. 1

  1. Find en god clay voks / mud wax eller lignende hårprodukt uden så meget shine.
  2. Varm et lille mængde hårvoks let op i fingerspidersne ved at gnide hænderne mod hinanden.
  3. Dup nu håret fra toppen og ned langs længderne med flade hænder.

Det handler ligeså i det her tip om, at man ikke anvender alt for store mængder hårprodukt. Så hellere ta’ en ekstra gang...

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 11. december 2019.