Førstehjælp til vinterhår fra frisøren

Cf
Din guide
Camilla, frisør
2 min læsning
Førstehjælp til vinterhår fra frisøren

Vejret bliver fortsat koldere, og det påvirker rigtig mange ting. Det påvirker mange menneskers humør, idet de bliver "vinter triste", det påvirker vores hud, som kan blive tør og irriteret - og det påvirker ikke mindst vores hår. Alle har prøvet det. Elektrisk hår, som klistrer til siden af hovedet og er knas tørt. Det føles som et evigt marathon løb, for når man så prøvet at style det med gode produkter klasker det endnu mere - det er op ad bakke.

Pleje til tørt vinterhår

Det er ekstra vigtigt i vinterperioden, at man sørger for at pleje sit hår hjemme i forbindelse med sine sædvanlige hårrutiner, men det er samtidig også vigtigt at smutte forbi frisøren for at give sit hår de bedste forudsætninger for at klare sig igennem vinteren. Men den rette "base" har du også bedre mulighed for at passe på dit hår derhjemme.

Ovenstående er et par tips til, hvilke produkter, som kan hjælpe det tørre vinterhår.

  • Først og fremmest skal man bruge en god, fugtgivende shampoo, som giver nyt liv til det triste vinterhår. Vi foreslår i denne omgang Kiehl's som er det amerikanske apotekermærke, der forhandler både hud- og hårpleje. Alternativt kan Avedas fugtgivende shampoo også bruges.
  • Det er også vigtigt at bruge en god hårkur, og i denne omgang har vi valgt at anbefale en hårmaske fra Moroccanoil, som går ind med arganolie og fugter håret samt genopbygger det tørre hår.
  • Slutteligt er det vigtigt at pleje håret med en hårolie, inden føntørring således at spidserne får nyt liv. Det er helt vildt, hvilken forskel det kan gøre ved håret, at man bruger olie. Denne på billedet er fra Avon og er egentlig en arganoilie, som også går under navnet moroccanoil, selvom det ikke er fra det verdensomspændte brand. Den dufter himmelsk og tilfører håret en glans og det bliver helt blødt og lækkert at røre ved.

Glem ikke frisørbesøget

Igennem vinterperioden kan man ikke undgå, at det også er tid til en klipning, eller bare en studsning af spidserne. Det er ikke fordi en klipning er løsningen på tørt hår, men vi kommer ikke udenom den effekt det har på håret, at få trimmet spidserne engang i mellem - særligt i vinterperioden.

Det kan naturligvis være svært at presse en frisørtid ind når det er mørkt når man tager på job, og mørkt når man har fri, men her synes vi, at man skal se det som et frirum - en oase, hvor man bliver nusset om, får vasket hår, en lækker hovedbundsmassage, og måske endda en hårkur hos frisøren, som virkelig kan gøre underværker. Husk dig selv i den kolde vintertid, og husk at dit hår, ligesom dit humør, kan blive vintertrist.

Oprindeligt udgivet 14. oktober 2014, opdateret mange gange siden
Du vil måske også læse om...
Stjæl tøsernes hårpudder
Indlæg

Stjæl tøsernes hårpudder

af Christoffer Steenbeck
Det kommer nok ikke som en overraskelse for dig, men piger har hemmeligheder. De har mange hemmeligheder! Især når det... Læs mere
Guide: Undgå fedtet hår med hårpudder
Indlæg

Guide: Undgå fedtet hår med hårpudder

af Christoffer Steenbeck
Har du nogensinde hørt fra de personer du omgås i hverdagen, eller for den sags skyld læst i et magasin, at en fedtet... Læs mere
M2 Eyelash Serum. Vippeserum der virker!
Indlæg

M2 Eyelash Serum. Vippeserum der virker!

af Camilla, frisør
M2 Eyelash Serum. Den originale vippeserum. Har du altid drømt om at få lidt længere vipper, men har du... Læs mere