Bedste Glattejern: Frisøren guider til valg af glattejern

Det er de færreste, som fra naturens side har fået tildelt et lige og glat hår. For dem der ikke har vil dette scenarie være ønsketænkning! Med de muligheder vi i dag har for, at modificere vores udseende kan dette selvfølgelig lade sig gøre...

Bedste Glattejern: Frisøren guider til valg af glattejern

🥇Dagens tilbud på glattejern

"Bredt glattejern, perfekt til det længere og kraftigere hår. Pladerne er beklædt med tourmaline som er et smidigt materiale, der glider let hen over håret og reducerer kontakten med varme, da..."

641 kr.
1099 kr.

Et godt glattejern skader ikke håret

Hvilken pige ønsker ikke engang imellem, at få følelsen af glat, smukt og glansfuldt hår?! De fleste vælger dog det forkerte glattejern - og så braser drømmen lidt sammen. Stortset alle glattejern der findes på markedet kan glatte håret, men det er et fåtal af dem der ikke skader lokkerne samtidig. Dertil er der en del andre faktorer der spiller ind – herunder bl.a. vægt, bredde på varmeplader, pris m.m.

I dette indlæg vil jeg gøre dig klogere på hvordan, at du kan udvælge det rigtige glattejern!

Varmepladerne på det perfekte glattejern

Alle ved, at et glattejern består af 2 varmeplader der klemmes om håret for, at opnå et glat look. Det er dog de færreste der ved, at der faktisk findes forskellige typer af varmeplader. Der findes glattejern med keramiske varmeplader og glattejern med titaniums varmeplader.

Glattejern med keramiske varmeplader er ekstra skånsomme overfor hårstråene og forsager ikke nær så ødelagte strå, som et med titaniums varmeplader. Ofte arbejder et glattejern med keramiske varmeplader også ved en lavere temperatur. Varmen i et sæt keramiske varmeplader fordeles blot bedre i selve varmepladen. Glattejern med titaniums varmeplader er ofte lidt dyrere end glattejern med keramiske varmeplader. Titaniums varmeplader holder ofte længere end keramiske varmeplader og forlænger dermed glattejerns levetid.

Prisen på det perfekte glattejern

Priserne på et glattejern kan variere fra 100 kroner og godt op til flere tusinde. Det er, som med mange andre produkter vi kender, ikke altid, at kvaliteten følger prisen. Det er altid en god idé at læse anmeldelser af glattejern online eller måske spørge veninder og bekendte hvilke de bruger, hvorfor og om de er glade for deres valg.

Husk dog lige, at et godt glattejern holder længere, er mere skånsomt overfor håret og passer du godt på det vil det følge dig mange år frem i tiden. Køber man et lækkert glattejern fra f.eks. GHD glattejern skal du tænke på, at et glattejern er en engangs investering og først skal skiftes ud MANGE år efter…

Vægten på det perfekte glattejern

Jo bedre glattejernet er, des mindre tid skal du bruge på, at glatte håret. Men uanset om det er et billigt glattejern hvor det måske tager 20 minutter, at glatte håret eller et dyrere glattejern hvor det måske tager 2 minutter – så er det en vigtig faktor, at det ikke vejer meget. Det ”perfekte” glattejern vejer omkring 400 gram.

Et glattejern skal ligge godt i hænderne og ikke forsage krampe i armen efter 2 minutter grundet tyngden.

Udformningen på det perfekte glattejern

De fleste ved formentlig ikke, at der faktisk findes glattejern med forskellige bredder på varmepladerne. Det er en god ide, at overveje sit valg af glattejern - ift. bredden på varmepladerne - ud fra ens hårlængde og type.

 • Hvis du har langt og kraftigt hår vil et glattejern med brede varmeplader være ideelt. De brede glattejern har varmeplader på ca. 4 cm.
 • Har du en kortere frisure eller ønsker du, at skabe lidt effekter i håret bør du vælge et glattejern med smalle varmeplader.
 • Glattejern med smalle varmeplader har varmeplader på ca. 1 cm.

Et godt all-around glattejern vil være mellemstørrelsen. Et glattejern i varmeplader i mellemstørrelse kan anvendes i både kort/mellemlangt/langt hår og i tyndt/kraftigt hår. Ønsker du, at skabe krøller i håret bør du f.eks. vælge et glattejern med mellemstore varmeplader, som ofte er 2 cm – 2,5 cm brede.

FAQ - ofte stillede spørgsmål om glattejern

Med et glattejern i hånden er der uanede muligheder for at glatte, krølle og skabe bølger i håret. At skabe fantastiske og unikke krøller i håret, med et glattejern, er blevet en af de mest populære måder at bruge disse glattejern på.

 1. Sæt håret op med hårclips og lad den nederste del hænge frit. Start altid 'under' håret og arbejd dig op til toppen.
 2. Start din styling ved at tage en mindre mængde hår, ca. 2cm i 'bredden'.
 3. Spray håret med ghd Thermal Protector for optimal beskyttelse af håret.
 4. Sæt glattejernet ved roden af håret, ligesom du ville gøre hvis håret skulle glattes. Når du ønsker at krøllerne skal 'starte', twister du glattejernet 180° og forsigtig trækker du det ud igennem hårets længde.
 5. Når du når du spidsen af den krøllede sektion bør krøllen 'springe op'. Du kan med fordel køre krøllen rundt om fingeren for et ekstra effekt.
 6. Fortsæt med denne metode igennem hele håret.

Tips fra frisøren:

 • Jo langsommmere du kører dit glattejern igennem håret, des finere og kraftigere vil krøllen fremstå.
 • Jo større sektion af hår du krøller, på én gang, jo større og løsere krøller vil du få.
 • Brug altid en varmebeskyttende spray du skal style håret med dit glattejern.
 • Det kan være en god idé at spraye håret med lidt hårspray, som finish på stylingen. Hårspray indkapsler fugten i håret og kan derfor være hæmmende for uønsket krus i håret.
 • Undgå at børste håret efter du har lavet krøllerne. Krøllerne kan forsvinde og du kan i værste fald opleve krus i håret.
 • Vær altid forsigtig når du arbejder med varme-stylingredskaber i håret. For at forhindre skader i hovedbunden og brændte fingre kan du med fordel stå foran et spejl og følge din styling.
 • Undgå at hive og klemme håret for voldsomt når du skaber krøllerne med dit glattejern.

Med en føntørrer og en pladebørste. Varmen fra føntørreren sikrer glat hår uden glattejern. Se min 3-steps guide herunder.

 • Lad håret falde ned fra hovedbunden i sin fulde længde
 • Placer pladebørsten sådan reder håret “væk fra hovedbunden
 • Tænd for føntørren og sigt efter pladebørsten samtidig med, at du trækker den væk fra hovedbunden

Glattejern kan købes online, hos frisøren og i en række supermarkeder. Man bør dog altid vælge et professionelt glattejern uanset hvor man påtænker at købe det. Man kan ofte med fordel køb glattejern online og spare en hel del.

Bedøm denne artikel
50 stemmer, gennemsnit 4.5 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 3. februar 2020.