Gør det rigtigt eller drop føntørren

Gør det rigtigt eller drop føntørren

Gør det rigtigt eller drop føntørren
Har du krøllet hår - oplever du formentlig ofte, at håret har en tendens til at kruse på de mest mærkelige tidspunkter. Forsøger du derfor, at bekæmpe krus ved at blæse håret tørt med føntørren endnu engang - så er du på helt gal kurs. At tilføre krøllerne ekstra varme, øger blot chancen for, at håret kruser unødvendigt. I stedet for at føntørre krøllerne, anbefales det, at lade krøllerne lufttørre. Løft krøllerne op med fingerspidserne og lad luften tørre håret. Dette kan dog tage sin tid, men resultatet her og nu - og til dels på længere sigt – vil være langt mere tilfredsstillende. Holder du dig kun til at vaske håret et par gange om ugen, med en lækker rensende shampoo og en plejende balsam specielt egnet til krøllet hår - selvfølgelig, er dette ofte nok til, at holde håret tørt og fri for et trist fedtet look. Hvis du dog alligevel vælger, at føntørre krøllet hår er det vigtigt, at du bruger en form for softstyler. Alternativt kan du puffe håret op nedefra, samtidig med, at du lader luften blæse nedefra og op.

Stræk ikke krøllerne ud

Stræk for alt i verden ikke krøllerne ud med en kam eller lignende når du føntørrer dem. Når håret varmes op, blødgøres hårstråene og når det køler ned igen, låses det i den form, det sidst havde da det var varmt. Det er en god huskeregel, aldrig at gnide hverken krøllet hår eller ’normalt’ hår med et håndklæde. Friktionen kan i værste fald skabe uønsket krus i håret. Brug i stedet papir til at klemme og duppe den overflødige fugt ud af håret.

Brug de rigtige hårprodukter

Brug et lækkert serum til at forebygge og bekæmpe krus i håret. Dertil er det altid en god idé, at bruge en lækker krøllecreme. Stylingcremen indkapsler fugten i håret og hinder udefra kommende fugt i, at trænge ind i hårstrået og dermed skabe krus i håret. Brug en god føntørrer, som udnytter ion-teknologien. At en føntørrer eller for den sags skyld et glattejern, udskiller ioner, kan være alt afgørende for, om håret kruser eller ej. De ioner som føntørren udskiller, er negativt ladede og håret er som udgangspunkt positivt ladet. Ion teknologien forebygger dermed krus i håret og tilfører håret et lækkert glansfuldt shine!
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 23. februar 2015.

Du vil måske også læse om...

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...
Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Når de første solstråler dukker op bag de mørke skyer fra vinteren er det vigtigt at finde den bedste solcreme. Men...
Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

af Rikke, skribent & makeup artist
Bedste økologisk hudpleje Der findes efterhånden meget forskelligt økologisk hudpleje på markedet. Du...
Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

af Katja, skribent & frisør
Bedste rejsehårtørrer Det kan være svært at finde plads til den almindelige hårtørrer i kufferten...