Gør håret vinterklar med disse simple tips

Vinteren er kold og ubarmhjertig. Vinteren bringer kolde vinde, uld hatte og huer. Håret bliver utroligt påvirket af den klimatiske ændring, så det er vigtigt at din pleje at håret følger med årstiden. Det kræver blot lidt sund fornuft at undgå de skader vintersæsonen kan give ens hår.

Gør håret vinterklar med disse simple tips

Vinterklargøring af håret

Vinterens lunefulde vejr kan være hårdt for håret. Du får her et par tips & tricks til hvordan at du kan forberede håret på vinterens kolde vinde og (måske) helt undgå elektrisk hår, fimrehår m.m.

Af hårprodukter skal du bruge

  • Et hårprodukt med glans effekt
  • Et varmebeskyttende produkt
  • En lækker fugtgivende shampoo og conditioner

Tips og tricks til at gøre håret vinterklar

#1: Sørg for at hovedbunden er sundt – er hovedbunden sund vil håret følge efter. Husk at en tør og skællet hovedbund kan påvirke hårets udgroning negativt. En usund hovedbund kan få håret til at knække af. Sørg for at hovedbunden får luft og ikke er smurt ind i stylingprodukter døgnets 24 timer. Husk at masser hovedbunden når du vasker håret, på den måde aktiveres hovedbunden og hårsækkene.

#2: Altid huske, aldrig glemme. Varmebeskyttende hårprodukter er et absolut must hvis man ønsker at bruge varmeredskaber i håret såsom krøllejern og fladjern. Et varmebeskyttende produkt forsegler hårstråene og danner dermed et skjold mod varmen som håret udsættes for. Det er ikke så når man krøller håret med et krøllejern dog er det derimod utroligt vigtigt når man bruger et glattejern. Varmebeskyttende hårprodukter kan også være en hjælp til at beskytte håret mod varmen fra føntørring. Husk at beskytte håret. Varmeskader er den hyppigste årsag til ødelagt hår.

#3: Vær smart og tilfør håret ekstra glans om vinteren. Hvis du har farvet håret op til eller i løbet af vintermånederne vil du formentligt opdage at vintervejet får den lyse farve til et fade ud og blive mere mat. At tilføre lidt ekstra glans til håret, i stedet for at farve håret på ny, er den bedste løsning til at overleve en mat hårfarve. Dette trick kan også bruges hvis man i løbet af året oplever at farven i håret fader ud. Når man får håret farvet et det utroligt hårdt får hårstråene og det skal derfor kun gøres engang imellem, og ikke hver måned.

Hvis man ikke er glad for udgroninger i håret kan man farve disse, men husk at det kun er dem der skal farves. Farves hele håret på ny vil det allerede farvede hår taget skade.

#4: Skær ned på shampoo produkterne. Shampoo er generelt er udtørrende og ødelægge får håret når det bruges dagligt. Shampoo renser ikke kun håret, men fjerner også de naturlige olier vi har i håret hvilket kan få håret til at tørre ud. En løsning på dette problem er at undgå shampoo hver gang man vasker håret. Skær ned på shampooen og brug kun shampoo et par gange om ugen. Når du ikke bruger shampoo kan du bruge en lækker balsam. Husk at balsam kun skal bruges i spidserne.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 8. oktober 2009.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...