Grønt ler som hårkur eller hårmaske

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Grønt ler som hårkur eller hårmaske

Grønt ler er ideelt som hårkur og hårmaske

Når ordet ler eller grønt ler nævnes, tænker de fleste på lermasker og ansigtsmasker. Men det grønne ler kan faktisk anvendes til meget andet end blot dette. Leret er meget rig på mineraler, hvilket gør den velegnet til både håret, fødderne og mod sår, betændelse og ømme muskler. Og så er det ikke en gang løgn! Leret er yderst effektiv og virksom.

Hvis du vil have et flot, sundt og stærkt hår, er det nødvendigt, at du jævnligt giver håret en hårkur, en slags vitamin og mineral boost til håret, som tilfører håret alle de nødvendige stoffer. Der er rigtig mange forskellige former for hårkure, både dem du kan købe færdige og klar til brug, men også en masse hjemmelavede masker. Du kan bruge rigtig mange forskellige ingredienser, og mange af dem kan du faktisk finde i dit køkken.

At anvende grønt ler som hårkur er faktisk meget let og simpelt. Du skal blot lave en lerblanding klar, som du kan massere i håret. En lerblading kunne bestå af 3 dele ler, 1-2 dele vand og ½ del arganolie. Dermed får du en virksom og effektiv hårkur, som både booster håret, men som også plejer og fugtgiver håret i en sådan grad, at du allerede dagen efter vil opleve en forskel, og efter 1-2 plejer om ugen, vil du efter 1-2 uger opleve, at dit hår føles meget bedre.

Hårkuren skal masseres i håret, fra hovedbunden og ud i spidserne, og det er vigtigt, at du kommer rundt over det hele. Der skal du lade den sidde i 10-30 minutter alt efter tiden og behovet. Efterfølgende skal den skylles ud med lunkent vand og evt en mild shampoo.

Du kan også anvende grønt ler alene som hårkur, eller du kan begynde at eksperimenterer lidt. Hvis du f.eks ved, at dit hår har godt af honning, så prøv at tilsætte en lille mængde honning til leret, det værste der kan ske er, at kuren ikke er så effektiv. Du hverken ødelægger eller skader dit hår, så længe du holder dig til naturlige ingredienser. Og her er der rigtig rigtig rigtig mange muligheder!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 15. januar 2015.