Guide: 10 tips til god ånde

Kan du huske skolelærens ånde, som hang tungt i luften når der skulle hjælpes med i matematiktimen fra kanten af dit bord? Præcis! Den situation vil du formentlig ikke selv ud i, altså være ’læren med ånden’ – eller ’fyren med ånden’ for den sags skyld…

Guide: 10 tips til god ånde

10 tips til god ånde!

Grooming handler ikke kun om det ydre, men også om det vi ikke lige ser ved første øjekast. Her spiller ens ånde ind. Møder du nye personer er der intet der kan stemple dig hurtigere end dårlig ånde. Alene dette må siges, at være det rette incitament til, at få pustet lidt i hånden og tjekke status på ens ånde – blot engang i mellem.

+1 Drop kaffen

Tilbage til skolelæren, som hang indover dit bord i matematiktimen. Kan du huske lugten af kaffe? Don’t go there! Snup derfor et glas vand, en kop god te eller måske et glas kold juice, så vil du ikke ende ud i de samme problemer med ånden, som du sikker har nu – hvis du er kaffedrikker.

+2 Invester i en god mundskyl

Det er ikke mange år siden, at mundskyl blev et allemandseje, så selvfølgelig har du også en flaske af dette mirakelvand stående derhjemme på badeværelset. Husk nu bare lige, at skylle munden i mundskyld inden du går ud af døren.

+3 Snup et glas vand

Vand, vand og atter vand. Vand holder alt i gang, også din ånde! Du bør derfor altid drikke masser af vand i løbet af dagen. Dermed undgår du, at din ånde bevæger sig mod kategorien; dårlig ånde.

+4 ’Vask munden med sæbe’

Selvfølgelig ikke i bogstaveligste forstand! Husk dog at få børstet tænderne grundigt. Madrester mellem tænderne, og tænder der ikke bliver børstet inden du går ud af døren er med til at give dig en dårlig ånde. Du kan også med fordel børste tungen lidt ekstra…

+5 Du lugter af hvad du spiser

Hvidløg i mad kan smage himmelsk, men du bør tænke dig om en ekstra gang. Der er intet værre end en tung hvidløgsånde! Holder du dig fra sådanne måltider, så vil din ånde på magisk vis også blive noget bedre.

+6 Tungen

Tungen kan i sig selv være lidt af en synder. Tungen blev ligeså nævnt i punkt 4, men fortjener dog alligevel sit helt eget punkt på listen over ”10 tips til god ånde”. Der samles et hav af bakterier omkring tungen, så giv da lige tungen en omgang med tandbørsten når du alligevel er i gang. Således har du taget et stort skridt på en bedre ånde.

+7 Er du tandlægeskræk?

Dårlig ånde kan selvfølgelig også skyldes andet end ude fra kommende påvirkninger. Har du prøvet disse 10 tips og eventuelt 100 andre, og hjælper det fortsat ikke? Så bør du nok bestille en tid hos tandlægen.

+8 Spis sundt

Spis sundt og drop de hurtige måltider med dårlig mad. Sjovt nok hjælper dit indtag af sund mad også på din ånde. Din krop belønner din initiativ til sund mad med en god ånde.

+9 Drop cigaretterne

Host host, askebæger… Cigaret-ånde eller askebæger – kært barn har mange navne. Dette er ånden, som de færreste kan finde tiltrækkende. Så gør dig selv og dine omgivelser en stor tjeneste ved at stoppe med at ryge. Tak :-))

+10 Tyggegummi, Tic Tac, Polo etc.

Fejler alt andet for din ånde og dig? Så ha’ altid en pakke tyggegummi, Tic Tac eller måske lidt Polo’er i lommen. Husk også lige en til den venstre lomme – så løber du ikke tør, for man ved jo aldrig hvornår det kan blive aktuelt med en god ånde…

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 4. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 4. januar 2020.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...