Guide: Undgå knækkede hårstrå

Guide: Undgå knækkede hårstrå

Guide: Undgå knækkede hårstrå

De fleste vil på et eller andet tidspunkt opleve af deres hår har en tendens til knække og ’falde af’. Ofte knækker håret i de travle og stressede perioder man nu engang gennemgår i livet. Dog er den mest almindelige årsag til, at håret knækker åbenlys – din behandling af håret!

Derfor oplever du knækkede hårstrå

Overophedning fra et glattejern, permanent behandlinger, farvning af håret osv. Listen er lang og du kan selvfølgelig ikke holde dig fra alt. Det vigtigste er blot at du passer så godt på håret, som muligt. De fleste begår den klassiske fejl ikke at bruge et varmebeskyttende produkt når de glatter håret. Dette fører ofte knækkede hårstrå med sig, da håret tørrer ud og bliver porøst.

Jeg giver dig her et par simple tips til hvordan du kan undgå knækkede hårstrå eller ihvertfald idéer der kan bringe dig på sporet af, hvorfor netop dit hår har en tendens til at knække.

Dit hår er hvad du spiser

En af de faktorer der kan spille ind når det kommer til knækkede hårstrå er hvilken mad du spiser. Hvis du spiser en del fødevarer med et lavt indhold af mineraler, vitaminer og proteiner vil det forsage tørre og ødelagte hårstrå, som i sidste ende vil knække.

Læg dine vaner om og spis rigeligt med spinat, frø, nødder, bær, æg, fisk og fuldkorn. Er du i tvivl om du får nok proteiner, mineraler og vitaminer i din daglige kost kan du tale med din læge om det.

Undgå permanent og farvning af håret hver måned

Får du regelmæssigt farvet, eller måske permanentet håret, vil du formentligt kende en del til knækkede hårstrå. Dertil kan en afblegning af håret også være vægten på vægtskålen der får bærret til at flyde over. En af de værste ting man overhovedet kan udsætte håret for er først at farve eller afblege det og derefter få lavet en permanent i håret. Pas på!

Hvis du får farvet håret bør du undgå en permanent både op til og et godt stykke tid efter farvningen håret.

Beskyt håret nat og dag

Beskyt dit hår både om dagen og om natten. Undgå at have håret siddende i en tot eller hestehale døgnet rundt, men varier i stedet og lad det hænge løst et par gange om ugen. De dage hvor håret er sat op med en elastisk, hårbøjle eller lignende bør du kun ’stramme’ håret moderat.

Ønsker du at beskytte håret om natten, bør du enten bruge et hårnet til at samle håret eller sørge for at håret ikke ligger på selve puden, men ovenfor eller ved siden af. Ved at placere håret korrekt undgår du at ligge og belaste hårstråene på puden. Dermed nedsættes chancen for at håret knækker imens at du sover.

Husk også at du aldrig må rede håret når det er vådt. Når håret er vådt er det på det stadie hvor det er mest skrøbeligt.

Brug en god shampoo og balsam og undgå knækkede hårstrå

Hold skarpt øje med hårets tilstand og plej og pas håret derefter. Brug altid en god og givende shampoo og balsam kombination der er egnet til netop din type af hår. Er uheldet ude og skulle du opleve at håret knækker alligevel, kan en hårkur der tilfører håret fugt være ekstremt givende.

Hvis du er svømmer eller ofte går i pool eller svømmehal bør du altid fugte håret inden du hopper i vandet. Ved at fugte håret under bruseren undgår du at håret absorberer klorinen i vandet. Klorin er skadeligt for håret og kan i værste fald fremprovokere knækkede hårstrå og spaltede spidser.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 25. februar 2015.

Du vil måske også læse om...

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...
Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Når de første solstråler dukker op bag de mørke skyer fra vinteren er det vigtigt at finde den bedste solcreme. Men...
Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

af Rikke, skribent & makeup artist
Bedste økologisk hudpleje Der findes efterhånden meget forskelligt økologisk hudpleje på markedet. Du...
Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

af Katja, skribent & frisør
Bedste rejsehårtørrer Det kan være svært at finde plads til den almindelige hårtørrer i kufferten...