Hjælp: Fedtet hår dagen derpå!

Hjælp: Fedtet hår dagen derpå!

Hjælp: Fedtet hår dagen derpå!
Som de fleste af jer sikkert allerede ved har vi en Facebook side for Hair-Blog.dk. Her kan du som læser sende os gode idéer, tanker og forslag til emner vi kan skrive om her på Hair-Blog.dk. Sophie har stillet et spørgsmål, som jeg vil besvare i denne artikel. ”Jeg kender en, som ofte må døje med, at hendes hår bliver fedtet allerede dagen efter hårvasken. Hun har problemer med, a håret er så glat og fladt, at det er umuligt at lave krøller, style det, eller lave volume. :( det er et meget stort problem for hende” - Sophie. Der er ingen tvivl om, at fedtede lokker og ikke mindst en fedtet hovedbund er en killer for volumen og fylde i ethvert hår. Det er uanset længden og tykkelsen på ens lokker. Det fungerer bare ikke. Men der er heldigvis håb forude!

Undgå hårvask hver dag

En naturlig og nem måde hvorpå, at man kan undgå fedtede hårstrå er ved, at undgå hårvasken hver dag. Simpelthen fordi, at hovedbunden helt af sig selv producerer sebum. Sebum beskytter hårstrå og hovedbund. Vaskes håret så hver dag i en periode, vil hovedbunden vende sig til, at producere sebum svarende til den daglige ’afrensning’ samt ’forbrug’. Derfor: Holdes der så en dags pause med hårvasken - vil håret indeholde 2 dages produktion af sebum og dermed fremstå fedtet og flat.

Skab ikke volumen i håret med hænderne

Det er måske en lidt tvetydig overskrift, men det er ikke helt forkert, at læse den ordret. Som nævnt i punktet ovenfor producerer hovedbunden naturligt sebum for at beskytte hovedbund og hårstrå. Det samme gør huden. Dertil sveder vi naturligt på hænder og hud. Vores hænder vil derfor blive fedtet i løbet af dagen. Dertil anvender vi hænderne til at spise frokosten, røre ved kuglepennen, taste på computeren osv. Kombinationen af den naturlige sebum på huden, eventuelle lette svedperler og hændernes påvirkning af omgivelserne gør, at de er en ren killer for volumen og fylde i håret. Køres hænderne op i håret vil de aflejre ovenstående og dermed skabe en ekstrem tyngde for håret – og det giver ikke kun et fedtet look, men også en flad frisure. Så sæt håret om morgenen og undgå, atkøre hænderne op i håret i løbet af dagen – selvom det i øjeblikket synes at kunne give volumen og fylde til håret. I sidste ende vil det klaske sammen.

Gnub ikke hovedbunden unødvendigt

I sammenhæng med ovenstående er det en ren fremkaldelse af sebum, hvis man gnubber hovedbunden. Gnidningerne mod hovedbunden gør, at der produceres mere olie og sebum fra hovedbunden. En let og følsom hovedbunds massage er lækkert, men overvej den en ekstra gang hvis du ofte oplever fedtede lokker.

Undgå at rede håret hver dag

Reder du hårstråene vil du fjerne den naturlige sebum og olie fra hovedbunden og trække den ud i hårstråene. Friser dig derfor før badet og aldrig i badet eller efter hvor lokkerne er fugtige. Hårstrå er mest sårbare når de er fugtige. Når ovenstående ’naturlige’ tips er videregivet - kommer der her et forslag til hårprodukter, som kan være yderst givtige hvis ovenstående ikke giver pote.

Hårprodukter mod fedtet hår

  • Tørshampoo er altid godt mod fedtede hårstrå. Olie og sebum absorberes i tørshampooen og forsvinder dermed fra hårstråene.
  • Hårpuder kan ligeså suge fedt fra hårstråene og give et mere mat look.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 26. januar 2015.

Du vil måske også læse om...

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...
Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

Bedste Solcreme: Hvilken solcreme er bedst til børn og voksne?

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Når de første solstråler dukker op bag de mørke skyer fra vinteren er det vigtigt at finde den bedste solcreme. Men...
Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

Økologisk Hudpleje: Guide til valg af økologiske hudpleje produkter

af Rikke, skribent & makeup artist
Bedste økologisk hudpleje Der findes efterhånden meget forskelligt økologisk hudpleje på markedet. Du...
Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

Bedste Rejseføntørrer: Frisørens guide til valg af mini føntørrer

af Katja, skribent & frisør
Bedste rejsehårtørrer Det kan være svært at finde plads til den almindelige hårtørrer i kufferten...