Hjælp! Jeg har fedtet hår lige efter badet.

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Hjælp! Jeg har fedtet hår lige efter badet.
Q: Jeg går i bad et par gange om ugen, som I anbefaler. Jeg bruger shampoo i hele håret og balsam i spidserne. Jeg er derfor opmærksom på, at balsam ikke skal ud i hele manken. Jeg oplever dog alligevel, at jeg stortset altid har fedtede hårstrå tættest på hovedbunden. Jeg synes og vaske håret grundigt efter hårvask, men det hjælper ikke. Hvordan fjerner jeg de fedtede hårstrå tæt på hovedbunden?! Jeg har mellemlangt hår. A: Du kan sagtens komme af med de fedtede hårstrå tættest på hovedbunden. Der er forskellige muligheder, som vil gøre at du kan komme af med de fedtede hårstrå. Alt andet lige må de også forsage ekstra tyngde til håret og klaskede dit samlede look? Fedt i hovedbunden følger også tyngdeloven og kravler stille og roligt ned langs længderne og ender sidst på dagen ude i spidserne. Jeg antager derfor også, at det må være helt umuligt og skabe volumen i dit hår?

Vælg de rigtige hårprodukter

Jeg kan forstå på dig, at du allerede er opmærksom på et par af de andre artikler vedr. hårpleje vi har her på Hair-Blog.dk. Jeg antager derfor, at du har helt styr på hvilke hårprodukter du plejer håret med? Man skal selvfølgelig altid vælge en shampoo, balsam og hårkur der matcher ens hårtype. Har man fint hår skal man vælge hårprodukter specielt egnet til fint hår, har du krøllet hår skal du vælge til krøllet hår osv.

Sørg for alt er vasket ud

Under hårvask er du helt rigtigt opmærksom på, at shampoo er til hele håret og balsam primært til spidserne. Man kan dog godt give hele håret en omgang med balsam engang imellem. Det er selvfølgelig vigtigt, at du får vasket alt ud af håret. Tip. Vask håret ’på hovedet’ og få det hele ud. Har du langt hår kan det være svært og få det hele ud. Men står du i badet og kaster håret fremover – således at det hænger ned foran dig – så vil du kunne vaske håret direkte ved hovedbunden og dermed få det hele ud.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 21. juni 2012.