Hjemmelavet hårkur med majonæse!

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Hjemmelavet hårkur med majonæse!
Plejer du at købe en dyr hårkur, men er løbet tør? Eller har du bare lyst til at prøve noget nyt og give håret en anderledes pleje – som vil spare dig en masse penge? Der findes mange forskellige hårkure på markedet, alle med hver deres egenskab. Du kan opnå, næsten, de samme egenskaber i en hjemmelavet hårkur. Så kig i køleskab og vær kreativ! Vidste du at majonæse kan være utroligt givende og godt for håret? Jo mere fedt majonæsen indeholder jo bedre. Så når du skal købe majonæse til din hjemmelavede hårkur skal du bestemt ikke gå efter et light produkt. Pres en god håndfuld majonæse ud i håndfladen og masser den godt ind i hårpragten. Vær ekstra opmærksom på at hårspidserne bliver ekstra godt smurt ind. Dæk håret med en plastikpose og udover plastikposen et håndklæde. Lad majonæsen have sin virkning i godt en halv til en hel time. Skyl herefter håret godt igennem med en lækker shampoo, og vupti – håret er lækkert og blødt! Du undrer dig sikkert over hvad det er i majonæsen som gør lige præcis denne fødevare, til den ideelle ingrediens i en hjemmelavet hårkur? Det er simpelthen kombination af olie og æg i majonæsen som gør den ekstra velegnet til en hårkur. Ligesom meget andet bliver det bedst når man laver det selv. Så den majonæse du kan købe i supermarkedet er helt sikkert godt til håret, men den du laver selv vil blive en tak bedre! Hvis du vælger selv at lave din egen majonæse undgår du samtidig de tilsætningsstoffer som er i en færdiglavet.

Opskrift på hjemmelavet majonæse:

- 2 æggeblommer - 2 ½ dl olie - 1 tsk. eddike eller citronsaft #1: Sørg for at æg og olie har stuetemperatur inden du begynder at blande ingredienserne. Bland æggeblommerne med eddiken og rør godt i blandingen. #2: Tilsæt den første dl af olien samtidig med at blandingen røres kraftigt. Brug eventuelt en pisker til det. Pisk blandingen godt. #3: Tilsæt den sidste 1 ½ dl olie og pisk blandingen godt.

Ekstra tip:

- Hvis du laver en dobbelt portion og vil gemme den ene halvdel til æggemadderne kan du tilføre salt, peber og lidt sennep. - Hvis du er nervøs for salmonella fra æggene kan du købe varmbehandlede æg i supermarkedet og bruge dem til din hjemmelavede majonæse. - Majonæsen kan holde sig i ca. 1 uge i køleskabet. God fornøjelse med din hjemmelavede hårkur – med majonæse! hjemmelavet-harkur-majonase
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 30. oktober 2009.