Hvad er fordelene ved en Ionic føntørrer?

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Hvad er fordelene ved en Ionic føntørrer?

Spørgsmål. Jeg står overfor at skulle købe en ny føntørrer, men er gået i stå da jeg oplever at der findes utroligt mange forskellige specifikationer som man skal tage stilling til. Jeg har fået styr på de fleste, men jeg mangler stadigvæk at få afklaret hvilke fordele der kunne være ved at købe en Ionic føntørrer?

Vælg den rigtige ionic føntørrer

Svar fra frisøren. Først vil jeg anbefale dig at læse en anden artikel her på hair-blog.dk som beskriver hvad en føntørrer skal kunne. Det er formentlig de parametre som du har fået styr på, men læs den inden du beslutter dig.

Varmeredskaber til styling af håret, herunder føntørreren, glattejernet, er blevet utroligt smarte med tiden og det seneste nye hedder ’ION-teknologi’. Der findes også hårbørster med ION teknologi. Produkter med ION teknologi er blevet en helt industri for sig selv som producenterne selvfølgelig er lykkelig for. Det byder at alle skal skifte deres føntørrer ud til en med ION-teknologi. De fleste der køber disse Ionic føntørrere er faldet for reklamerne og ved faktisk ikke hvorfor en Ionic føntørrer er bedre mod håret.

I modsætning til en standard føntørrer som udtørrer håret, nedbryder en Ionic føntørrer vandmolekylerne på hårstråene. Bedst af alt er at det ikke koster meget mere for en føntørrer med Ion teknologi.

Sådan virker en Ionic føntørrer

Føntørrer med ION-teknologi indeholder negativt ladede ioner, disse nedbryder vandmolekylerne og reducerer dem til en brøkdel af deres størrelse. Dette kan lade sig gøre fordi at vandmolekyler er positivt ladede og derfor er tiltrukket af de negativt ladede ioner. Den varme luft fra føntørren har derfor nemt ved at gennemtrænge hvert et hårstrå indefra og ud. ION-teknologien minimerer skaderne på hårsækkene og dermed nedsættes tiden der skal tørres.

Fordelene ved en Ionic føntørrer.

Eftersom Ionic føntørren nedbryder vandmolekylerne og dermed får håret til at tørre hurtige skal personen som bruger føntørren bruge mindre tid med håret under den varme luft. Jo mindre tid man bruger med føntørren jo sundere og stærkere vil håret fremstå. Udover at nedsætte tørre tiden hjælper en Ionic føntørrer også til at glatte længderne i håret og strammer samtidig hårsækkene op. Dette vil få hvert enkelt hårstrå til at fremstå mere glansfuldt og glat. Samtidig øges volumen i hele hårpragten.

De negativt ladede ioner minimerer også mængden af krus i håret, som kommer fra statisk elektricitet.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 01. februar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 16. november 2009.