Hvad er fordelene ved en Ionic føntørrer?

Spørgsmål. Jeg står overfor at skulle købe en ny føntørrer, men er gået i stå da jeg oplever at der findes utroligt mange forskellige specifikationer som man skal tage stilling til. Jeg har fået styr på de fleste, men jeg mangler stadigvæk at få afklaret hvilke fordele der kunne være ved at købe en Ionic føntørrer?

Hvad er fordelene ved en Ionic føntørrer?

🥇Dagens tilbud på føntørrer

-76%

Ego Professional TRIP Mini Hair Dryer + Mini Iron (Limited Edition)

"Ego Professional ego TRIP er et super fint rejsesæt, som består af Little Dryer og Little Iron. Dette sæt er perfekt til dig som værdsætter høj kvalitet, selv i mini format. Little Dryer er..."

249 kr.
999 kr.

Vælg den rigtige ionic føntørrer

Svar fra frisøren. Først vil jeg anbefale dig at læse en anden artikel her på hair-blog.dk som beskriver hvad en føntørrer skal kunne. Det er formentlig de parametre som du har fået styr på, men læs den inden du beslutter dig.

Varmeredskaber til styling af håret, herunder føntørreren, glattejernet, er blevet utroligt smarte med tiden og det seneste nye hedder ’ION-teknologi’. Der findes også hårbørster med ION teknologi. Produkter med ION teknologi er blevet en helt industri for sig selv som producenterne selvfølgelig er lykkelig for. Det byder at alle skal skifte deres føntørrer ud til en med ION-teknologi. De fleste der køber disse Ionic føntørrere er faldet for reklamerne og ved faktisk ikke hvorfor en Ionic føntørrer er bedre mod håret.

I modsætning til en standard føntørrer som udtørrer håret, nedbryder en Ionic føntørrer vandmolekylerne på hårstråene. Bedst af alt er at det ikke koster meget mere for en føntørrer med Ion teknologi.

Sådan virker en Ionic føntørrer

Føntørrer med ION-teknologi indeholder negativt ladede ioner, disse nedbryder vandmolekylerne og reducerer dem til en brøkdel af deres størrelse. Dette kan lade sig gøre fordi at vandmolekyler er positivt ladede og derfor er tiltrukket af de negativt ladede ioner. Den varme luft fra føntørren har derfor nemt ved at gennemtrænge hvert et hårstrå indefra og ud. ION-teknologien minimerer skaderne på hårsækkene og dermed nedsættes tiden der skal tørres.

Fordelene ved en Ionic føntørrer.

Eftersom Ionic føntørren nedbryder vandmolekylerne og dermed får håret til at tørre hurtige skal personen som bruger føntørren bruge mindre tid med håret under den varme luft. Jo mindre tid man bruger med føntørren jo sundere og stærkere vil håret fremstå. Udover at nedsætte tørre tiden hjælper en Ionic føntørrer også til at glatte længderne i håret og strammer samtidig hårsækkene op. Dette vil få hvert enkelt hårstrå til at fremstå mere glansfuldt og glat. Samtidig øges volumen i hele hårpragten.

De negativt ladede ioner minimerer også mængden af krus i håret, som kommer fra statisk elektricitet.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 16. november 2009.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...