Hvor langt kan mit hår blive? Få svaret her!

Hvor langt kan mit hår blive? Få svaret her!

Spørgsmål. Er det rigtigt at håret vokser til en hvis længde, afhængig af ens gener, også stopper? Jeg spørger fordi jeg plejer at have mit hår sat op, men jeg synes det har været den samme længde måned efter måned. Det er lige under mine ører og det bliver ikke længere.

Hvor langt kan mit hår blive? Få svaret her!

Hvor langt kan mit hår blive?

Svar fra frisøren. Den maksimale hårlængde er varierende fra person til person eftersom hårlængde afhænger af et par forskellige faktorer. Hastigheden ens hår vokser med og hvornår håret knækker eller blot falder af. Hastigheden af hvor hurtigt ens hår vokser afhænger af de gener man har. Håret går igennem flere livscyklusser igennem livet. Hvis håret brækker af hurtigere end det vokser bliver det aldrig længere. Hvornår håret falder af og/eller knækker, er delvis også bestemt ud fra generne. Dertil kommer de ydre påvirkninger såsom temperatur, luftfugtighed osv.

Selvom du forsøger at undgå at håret knækker af med hårprodukter vil det kun nå en bestemt længde. Når håret først har nået det bestemt tidspunkt i sit ’liv’, altså ikke længde, vil det stoppe med at vokse. Hver person har en maksimums længde deres hår kan vokse til. Teoretisk set vil det være lig med hastigheden håret vokser med gange længden håret kan vokse til i håret livscyklus. Hårets vokse periode kan være 2-6 år. Et eksempel kunne være hvis håret vokser 15cm om året og håret livscyklus er 3 år, vil den maksimale længde, som håret kan opnå være (15*3) 45cm.

Efter livscyklussen for håret er færdig vil håret gå igennem en kortere overgangsfase på et par uger hvor håret vil stoppe med at vokse og holde en pause. Når denne kortere overgangsfase er overstået vil hårets cyklus begynde på ny igen.

Sådan opnår du maksimal hårlængde

For at opnå den maksimale længde for ens eget hår skal man gore alt for at undgå knækkede hår. Dette involverer en god hårpleje som gør håret stærkere. Samtidig er det også nødvendigt at vedligeholde håret så håret ikke bliver svagt efter det er vokset ud. For at opnå den maksimale længde i håret, som håret kan yde i sin cyklus, kan man hjælpe det på vej ved at spise grønbladede grøntsager. Hårpleje produkter som hjælper med at vedligeholde en sund hovedbund kan også være nøglen til den maksimale længde i håret.

Hvis du gør ovenstående vil du opnå et flot og langt hår, men husk at ikke alle kan få håret til at vokse ned til fødderne.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 3. oktober 2009.

Du vil måske også læse om...

TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...
Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

af Katja, skribent & frisør
Krøller et helt fantastiske. Perfekte krøller giver selvtillid af dimensioner! Der er dog ingen tvivl om, at...
Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

af Rikke, skribent & makeup artist
Den bedste foundation til netop din hud er grundlaget for den perfekte makeup. Uanset formålet - hverdag eller fest, kan...
Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...