Hvordan beskytter jeg mit hår når jeg sover?

Spørgsmål. Jeg har haft problemer med at sove på det seneste og jeg vender og drejer mig i søvne. Jeg har lagt mærke til at mit hår ser slidt og skørt ud når jeg vågner. Når jeg ser på puden er den fyldt med hår der er faldet af imens jeg har sovet. Hvordan kan jeg beskytte mit hår bedst muligt når jeg sover?

Hvordan beskytter jeg mit hår når jeg sover?

Sådan beskytter du håret når du sover

Svar fra frisøren. Det lyder som om at du vender og drejer dig i søvne og derved gnubber håret mod puden. Dette skaber et slidt og skørt hår og i længden formentlig et lettere hårtab – som du oplever med hår på puden. Det du oplever, er hvad man kalder et ’bed head’ look. Der findes produkter som kan skabe ’bed head’ looket, men jeg skal forsøge at guide dig igennem til at undgå det.

Når vi vender og drejer os gnubbes håret over stoffet som puden er lavet af og dette vil åbne det naturlige skællag i håret. Den intense gnubning som håret udsættes i løbet af natten skaber et slidt og filtret hår. Dette er helt normalt og naturligt. Det er vigtigt at du når du vågner om morgenen at du sørger for at rede det filtrede hår ud, hvis ikke det redes ud vil det formentlig knække i løbet af dagen eller når du vasker håret.

Hvis du har langt hår kan det betale sig at sætte håret op I en hestehale før du går I seng. Ved at samle håret i en hestehale når du sover, bliver muligheden for at ødelægge håret nedsat eftersom håret er samlet og derved er stærkere. Du kan også minimere problemerne ved at skifte betrækket i bomuld ud med et silke eller satin betræk.

Silke og satin stofferne er glatte og skaber mindre friktion når håret køres henover i løbet af natten.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 7. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. september 2009.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...