Hvordan får jeg tykkere hår?

Hvordan får jeg tykkere hår?

Spørgsmål. Hej. Jeg ønsker et tykt og stærkt hår. Hvis det er med hjælp fra et hårprodukt, hvad skal jeg så se efter? Mit hår går lidt nedover mine skuldre og er sundt – men tyndt. Er der noget jeg kan gøre for at få det til at blive tykkere?

Hvordan får jeg tykkere hår?

Sådan får du tykkere hår

Svar fra frisøren. Det er vigtigt at have et realistisk syn på hvad man kan opnå af tykkelse i håret før man begiver sig ud i junglen af hårprodukter og drømme. Det er ikke altid at frisøren fortæller en dette da de altid vil ønske at sælge et produkt, fra hylden.

Se det fra begge sider

Der er 2 aspekter i det at have tykt og tyndt hår. Det første er den aktuelle diameter på hårstråene. Den anden er antallet af hårstrå man har på hovedet. Hvis du har et mindre antal hårsække, har du færre hårstrå, hvilket man kander som betegnelsen ’at have tyndt hår’. Hvis du har hårstrå med en lille diameter vil håret ligeledes gå under betegnelsen ’tyndt hår’. Selvom disse to aspekter kan hænge sammen, er det ikke altid tilfældet.

Der er intet du kan gøre for at få kroppen til at danne flere hårsække. Hvis du har et mindre antal hårstrå end ’normalt’ per centimeter, vil du have mindre hår. Det er ikke altid at alle hårsækkene er aktive og producerer hårstrå. Hvis du tror at du har mistet evnen, eller ikke udnytter det fulde potentiale i håret, kan man bruge en hårtabs hårkur. En sådan hårkur vil hjælpe kroppen til at aktivere de ikke aktive hårsække og dermed udnytte hovedbundens fulde potentiale. Men husk at en sådan hårkur ikke er et mirakel og at den ikke vil give et tykkere og stærkere hår med det samme.

Tynde hårstrå? Hårpleje er vejen frem!

Hvis håret har en tynd diameter er det en bedre hårpleje som er vejen frem. Hvis du farver, afbleger og bruger mange hårprodukter i håret vil det hjælpe at holde en pause med dette. Så undgå skader på hårstrå og hårsække fra kemikalier, dette plejer at hjælpe allerede efter kort tid. Men igen, modernatur har nu engang givet nogen personer en tyndere hårpragt og der er ikke det store man kan gøre for at ændre på dette. Der findes volumengivende shampoo produkter som øger hårets tykkelse, men denne løsning er kun visuel og er samtidig kun midlertidig.

Så lær at blive glad for dit tyndere hår og nyd de muligheder du har for at øge volumen uden de store hårprodukt udgifter. Et tyndere hår skal bruge mindre hårprodukter, så glæd dig i stedet over dette!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 3. oktober 2009.

Du vil måske også læse om...

TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...
Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

af Katja, skribent & frisør
Krøller et helt fantastiske. Perfekte krøller giver selvtillid af dimensioner! Der er dog ingen tvivl om, at...
Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

af Rikke, skribent & makeup artist
Den bedste foundation til netop din hud er grundlaget for den perfekte makeup. Uanset formålet - hverdag eller fest, kan...
Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...