Hvordan får jeg tykkere hår?

Cf
Din guide
Camilla, frisør
2 min læsning
Hvordan får jeg tykkere hår?

Spørgsmål. Hej. Jeg ønsker et tykt og stærkt hår. Hvis det er med hjælp fra et hårprodukt, hvad skal jeg så se efter? Mit hår går lidt nedover mine skuldre og er sundt – men tyndt. Er der noget jeg kan gøre for at få det til at blive tykkere?

Sådan får du tykkere hår

Svar fra frisøren. Det er vigtigt at have et realistisk syn på hvad man kan opnå af tykkelse i håret før man begiver sig ud i junglen af hårprodukter og drømme. Det er ikke altid at frisøren fortæller en dette da de altid vil ønske at sælge et produkt, fra hylden.

Se det fra begge sider

Der er 2 aspekter i det at have tykt og tyndt hår. Det første er den aktuelle diameter på hårstråene. Den anden er antallet af hårstrå man har på hovedet. Hvis du har et mindre antal hårsække, har du færre hårstrå, hvilket man kander som betegnelsen ’at have tyndt hår’. Hvis du har hårstrå med en lille diameter vil håret ligeledes gå under betegnelsen ’tyndt hår’. Selvom disse to aspekter kan hænge sammen, er det ikke altid tilfældet.

Der er intet du kan gøre for at få kroppen til at danne flere hårsække. Hvis du har et mindre antal hårstrå end ’normalt’ per centimeter, vil du have mindre hår. Det er ikke altid at alle hårsækkene er aktive og producerer hårstrå. Hvis du tror at du har mistet evnen, eller ikke udnytter det fulde potentiale i håret, kan man bruge en hårtabs hårkur. En sådan hårkur vil hjælpe kroppen til at aktivere de ikke aktive hårsække og dermed udnytte hovedbundens fulde potentiale. Men husk at en sådan hårkur ikke er et mirakel og at den ikke vil give et tykkere og stærkere hår med det samme.

Tynde hårstrå? Hårpleje er vejen frem!

Hvis håret har en tynd diameter er det en bedre hårpleje som er vejen frem. Hvis du farver, afbleger og bruger mange hårprodukter i håret vil det hjælpe at holde en pause med dette. Så undgå skader på hårstrå og hårsække fra kemikalier, dette plejer at hjælpe allerede efter kort tid. Men igen, modernatur har nu engang givet nogen personer en tyndere hårpragt og der er ikke det store man kan gøre for at ændre på dette. Der findes volumengivende shampoo produkter som øger hårets tykkelse, men denne løsning er kun visuel og er samtidig kun midlertidig.

Så lær at blive glad for dit tyndere hår og nyd de muligheder du har for at øge volumen uden de store hårprodukt udgifter. Et tyndere hår skal bruge mindre hårprodukter, så glæd dig i stedet over dette!

Oprindeligt udgivet 03. oktober 2009, opdateret mange gange siden
Du vil måske også læse om...
Stjæl tøsernes hårpudder
Indlæg

Stjæl tøsernes hårpudder

af Christoffer Steenbeck
Det kommer nok ikke som en overraskelse for dig, men piger har hemmeligheder. De har mange hemmeligheder! Især når det... Læs mere
Guide: Undgå fedtet hår med hårpudder
Indlæg

Guide: Undgå fedtet hår med hårpudder

af Christoffer Steenbeck
Har du nogensinde hørt fra de personer du omgås i hverdagen, eller for den sags skyld læst i et magasin, at en fedtet... Læs mere
M2 Eyelash Serum. Vippeserum der virker!
Indlæg

M2 Eyelash Serum. Vippeserum der virker!

af Camilla, frisør
M2 Eyelash Serum. Den originale vippeserum. Har du altid drømt om at få lidt længere vipper, men har du... Læs mere