Har du en dårlig hårdag? Frisøren guider til en redning!

Har du en dårlig hårdag? Frisøren guider til en redning!

Spørgsmål. Jeg har oplevet at håret er blevet grønt, permanenterne jeg selv har lavet er ikke vedvarende og klipningen jeg har fået hos frisøren er elendig. Kald mig uheldig eller perfektionist. Hvordan fikser jeg håret ved sådanne katastrofer?

Har du en dårlig hårdag? Frisøren guider til en redning!

Sådan redder du en dårlig hårdag

Svar fra frisøren. En flot og ny frisure kan gøre vidunderlige ting ved en persons selvtillid. Samtidig kan en frisure, man ikke er tilfreds med, få selvtilliden held i bund og gøre alle dage dårlige – indtil den dag håret et vokset ude igen. Selvom det måske kræver Sigmund Freud til at forklare hvorfor giver vi dig her et par tips til at genskabe dine gamle lokker og måske din selvtillid?

  1. Er frisuren helt forkert? Hvis du har fået en frisurer du ikke er glad for, så prøv for guds skyld ikke selv at klippe håret som du vil have det. Frisøren du er blevet klippet af er helt sikkert interesseret i at du er glad for din frisure, så gå tilbage til salonen og bed frisøren ændre frisuren gratis. Det er også vigtigt for frisøren at du er glad for din frisure og fortæller vidt og bredt om salonen. Hvis din egen frisør ikke evner at rette op på det kan du forsøge at besøge en anden salon og bede dem give forslag til hvordan de vil kunne rette op på fejlen. Hvis alt går helt galt findes der heldigvis hairextensions som kan redde selv de værste klipninger. Hvis du bruger hairextensions i håret indtil håret vokser ud igen er dagen reddet og du kan forsøge en ny frisør næste gang du skal klippes.
  2. Dårlig farvning af håret? Hvis håret er underfarvet er det formentligt fordi håret er blevet vasket for hurtigt. Hvis du har fået den forkerte farve er håret formentligt overfarvet. Hvis håret er overfarvet kan du overveje at bruge et farvefjernings produkt. De fleste saloner har produkter som kan fjerne hårfarve fra håret. Hvis du har oplevet dårlige farvninger et par gange er det måske en god idé at besøge en frisør som er specialiseret i at farve håret.
  3. Er de hjemmelavede permanenter ikke perfekte? Hvis din hjemme permanent af håret ikke giv som ønsket, så vent 3 dage før du går til en salon og beder dem klare permanenten. Håret skal have mulighed for at restituere sig. Hvis håret er overpermanentet kan det vær en dog idé at tilføre en lækker dybdegående balsam fra hårrod til spids. Lad den have sin virkning i 15 minutter. Rens og set herefter håret i store varmeruller. Hvis dette ikke fungerer, så bed en professionel frisør lave dine permanenter. Det er bedre at få det gjort rigtigt så du er tilfreds med resultatet.
  4. Er det afblegede hår blevet grønt? Hvis du er så uheldig at opleve at håret har fået et grønt skær kan du bruge et hårprodukt som fjerne det grønne fra håret. Sådan et produkt kan findes på nettet eller hos din frisør. Har du afbleget hår og har det fået et grønt skær er det formentligt sket ved at du har badet meget i klorvand. Klorvandet angriber hårstråene. For at undgå det grønne skær i håret når man bader i klorvand kan man tilføre håret en leave-in balsam og tage en badehætte på. Vask håret med en shampoo og rens håret umiddelbart efter svømmeturen. Hvis du ikke er meget for at fjerne det grønne i håret selv kan du besøge din frisør og bede dem hjælpe dig.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 27. april 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 6. oktober 2009.

Du vil måske også læse om...

TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...
Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

Frisørens 7 tips til perfekte krøller i håret

af Katja, skribent & frisør
Krøller et helt fantastiske. Perfekte krøller giver selvtillid af dimensioner! Der er dog ingen tvivl om, at...
Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

Bedste Foundation: Makeupartistens guide til foundation

af Rikke, skribent & makeup artist
Den bedste foundation til netop din hud er grundlaget for den perfekte makeup. Uanset formålet - hverdag eller fest, kan...
Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast  mascara

Bedste Vandfaste Mascara: Læs makeupartistens guide til valg af vandfast mascara

af Rikke, skribent & makeup artist
For langt de fleste kvinder – inklusiv mig selv – er mascara nok det skønhedsprodukt, som vi helst ikke vil være...