Hvordan glatter jeg håret så det føles som silke? Læs frisørens svar her

Spørgsmål: Jeg glatter ofte håret, men jeg synes nu altid at resultat er som hø? Hvordan glatter jeg håret så det får et glat look og samtidig føles som silke?

Hvordan glatter jeg håret så det føles som silke? Læs frisørens svar her

🥇Dagens tilbud på glattejern

-76%

Ego Professional TRIP Gold Mini Hair Dryer + Mini Iron Gold (Limited Edition)

"Ego Professional ego TRIP Gold er et super fint rejsesæt, som består af et glattejern og en føntørrer i rejsestørrelse. Dette sæt er perfekt til dig som værdsætter høj kvalitet, selv i..."

249 kr.
999 kr.

Sådan glatte du håret nænsomt

Svar fra frisøren. Du drømmer blot ligesom mange andre om at kunne køre fingrene igennem et silkeblødt og glat hår, hvilket også kan blive virkelighed med blot et par stylingtips! Nøglen til at få glat hår til at føles som silke er fugt, fugt og atter fugt. En dyb og effektiv hydrering af hårstråene er nødvendig for at opnå disse utroligt eftertragtede bløde lokker i håret. Før du ved af det kan du opleve at du har svært ved at holde fingrene ude af dit hår! Læs guiden nedenfor og du får silke hårstrå…

Du skal bruge:

 • Olivenolie
 • Leave-in balsam spray
 • Glattejern med keramiske plader
 • Avokadoolie
 1. Start med at gøre håret vådt under bruseren. Varm olien op til albuetemperatur, og tilfør den fra rod til spids. Lad hårkuren sive ind i hårstråene i præcis 60 sekunder. Herefter vaskes olie ud af håret med shampoo, som normalt. Husk kun at tilføre shampoo produktet i hovedbunden. En varmolie hårkur vil gøre håret blødt, silkeagtigt og kontrollerbare.
 2. Dup håret med et håndklæde og red håret igennem med en fint takket kam. Sprøjt din leave-in balsam i håret og lad håret lufttørre for at undgå et fald i hårets fugtniveau.
 3. Del håret op I 3 sektioner, da dette gør stylingen nemmere. Tænd for glattejernet og lad det komme op på fuld arbejdstemperatur. Red håret igennem og red filtret hår ud. Et glattejern med keramiske plader er mindre ødelæggende for håret end metalplader. De fleste glattejern man kan købe i dag har keramiske plader. Udover at være skånsomme mod håret tilfører keramiske plader håret glans når det glattes. Det er vigtigt at dit glattejern har keramiske plader, ellers kan silkeblødt hår føles længere væk.
 4. Start med at glatte den første sektion af hår. Tag 2-4cm hår i bredden, start ved hårrødderne og bevæg dig langsomt mod hårspidserne, med et let tag på glattejernet. Husk at håret ikke skal trækkes glat, men varmes glat. Afhængig af længden af hår går dette for nogen hurtigere end andre. Fortsæt i 2. og 3. sektion indtil hele hårpragten er glattet.
 5. Fordel 2 dråber avokadoolie i håndfladerne. Sørg for at begge håndflader er smurt ind i avokadoolie. Læg herefter håndfladerne på håret og fordel olien fra håndfladerne i hele håret. Den naturlige vegetabilske olie vil tilføre fugt til lokkerne og få dem til at føles som silke. Samtidig tilfører avokadoolien håret et flot glinsende look!
Ekstra tips:
 • Vær' ekstra forsigtigt med at varme olivenolien op. Vær sikker på at den ikke er for varm, før den bruges i håret!
 • Brug kun 2 dråber avokadoolie i første omgang, hvis du bruger for meget vil håret blot ende op med at se snavset og fedtet ud. Du kan altid tilføre håret mere olie efterfølgende hvis du ikke synes det er skinnende nok.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 6. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 20. oktober 2009.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...