Hvordan slipper jeg af med klorin grønt hår?

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Hvordan slipper jeg af med klorin grønt hår?

Spørgsmål: Jeg er netop kommet hjem fra en kort ferie i syden og har selvfølgelig badet en del i pool. Som jeg godt ved kan badning i klorvand give et grønt skør i håret, men jeg kan ikke undvære at bade i pool!! Hvordan slipper jeg nu af med det grønne skær? Tidligere lod jeg det bare vokse ud, men der må kunne gøres noget…

Sådan slipper af med grønt hår

Svar fra frisøren. "Svømmer man ofte i pool, eller opholder man sig blot i en pool i et par timer om dagen på en ferie bliver håret påvirket af klorvandet. Kloren i vandet skader og ødelægger håret. Hvis man ikke er forsigtig og beskytter sit hår kan klorvandet farve håret grønt, hvilket er hvad du har oplevet. Den bedste måde at undgå at håret farves grønt, når man bader i klorvand, er ved at beskytte håret og undgå at det absorberer kloren. Men hvis håret først er farvet grønt af klorvandet, er der et par tips du kan bruge for at få det grønne skær væk igen. Nedenfor giver jeg dig et par tips til hvordan du fjerner den grønne klorinfarve i håret."

  1. Undgå at håret absorberer klorinvandet ved at gøre håret vådt inden du går i poolen. Håret har brug for fugt, og hvis det er ’under-fugtet’ absorberer det selvfølgelig vandet fra poolen, og dermed klorinen. Tilfør eventuelt en god leave-in-balsam i håret før du går i poolen og lad den sidde i imens du bader.
  2. Hvis dit hår først er begyndt at blive grønt af klorinen kan du forsøge at undgå yderligere farve ved at tilføre bagepulver til din shampoo. Bland bagepulveret og din shampoo i håndfladerne og vask håret som normalt. Lad shampooen sidde i håret i 4-5 minutter før du vasker den ud, så den når at have sin virkning.
  3. En anden måde du kan få det grønne skær ud af håret er ved at blande et vaskemiddel i shampooen. Ligesom med bagepulveret blandes vaskemiddel og shampoo i håndfladerne, og håret vaskes som normalt. Denne metode har frisørerne brugt i lang tid, og den virker!
  4. Efter du har vasket håret skal du bruge en dybdegående balsam. Grønt klorinfarvet hår er normalt utroligt skadet og har derfor brug for fugt får at blive normalt igen. Så brug en professionel balsam som tilfører håret fugt, og undgå en billig balsam fra supermarkedet. Dit hår er trods alt en vigtig del at dit udseende, så behandl det godt!
  5. Tilfør håret rigeligt med balsam og arbejd balsam produktet helt ind i hårrødderne. Vær sikker på at du har tilført balsam produktet i hele håret, fra rod til spids. Hårets spidser er dem som bliver tørrest og derfor har brug for ekstra meget balsam. Lad balsam produktet sidde i håret i lidt tid og vask det herefter ud.
  6. Hvis du virkelig ønsker at gøre dit hår en tjeneste, og opnå det bedste resultat med balsam produktet, så gør følgende. Tilfør håret den dybdegående balsam og dæk håret med en badehætte eller en plastikpose. Sørg for at der ikke kommer luft ind under plastikken. Varmen fra hovedbunden vil hjælpe balsammen til at trænge ind i hårstråene. Du kan sidde i solen eller bruge en føntørrer for at tilføre ekstra varme. Lad balsammen virke i håret i 15-20 minutter før du vasker den ud igen.
  7. Brug en dybdegående balsam i håret så ofte som muligt, gerne et par gange om ugen. Så undgår du grønt hår og håret vil se sundt og naturligt ud!
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 18. oktober 2009.