Hvordan udglatter jer mine krøller?

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Hvordan udglatter jer mine krøller?

Spørgsmål. Jeg ved udmærket godt at dem som har glat hår ønsker krøllet hår og dem som har krøllet hår ønsker glat hår. Jeg hører så til den sidste del – som har krøllet hår, men ønsker det glat! Jeg synes at jeg har prøvet alle muligheder, men det bliver aldrig helt glat og lækkert som jeg ønsker det. Jeg har overvejet en permanentbehandling, men har også hørt at det ikke skulle være så godt. Så jeg har brug for lidt hjælp. Hvordan udglatter jeg mine krøller?

Sådan udglatter du krøller

Svar fra frisøren. Som du selv skriver, vil dem med glat hår have krøller og dem med krøller have glat hår… Lidt komisk må man sige. Men man vil vel altid have det man ikke har.

Det er ikke altid umuligt at permanente et glat hår, men det kan være en dyr fornøjelse og det holder ikke længe. Det kan også lade sig gøre at permanent krøller i glat hår.

Et naturligt krøllet hår er ofte mere kruset og porøst fra naturens side end det glatte hår er. Derfor kræver en naturligt krøllet hårpragt også mere fugt og pleje.

Man har haft mulighed for at permanente hår i lang tid og metoderne hertil er blevet mere skånsomme og bedre med tiden. Dog er det stadigvæk en kemisk proces man udsætter håret for og en kemisk proces vil alt andet lige ødelægge håret.

Kemikalierne er de samme hvad enten man ønsker at permanente krøllet hår til glat hår eller glat hår til krøllet hår. Efter en permanent behandling vil håret ofte blive tørrere end normalt. Hvis du ønsker at bruge pengene på en permanentbehandling er det utroligt vigtigt at du plejer håret med en fugtgivende hårkur.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 05. november 2009.