Hvordan undgår jeg fedtet hår?

Cf
Din guide
Camilla, frisør
Hvordan undgår jeg fedtet hår?

Spørgsmål. Jeg hører til den del af befolkningen som ofte må lide med en fedtet hovedbund. Håret bliver fedtet og klasker sammen og er umuligt at arbejde med! Hvordan undgår jeg fedtet hår?

Sådan undgår du fedtet hår

Svar fra frisøren. De fleste mennesker bruger utroligt meget tid på at style, beskytte og pleje deres hår i håb om, at de kan undgå en dårlig hårdag . Dog må mange sande, at selvom de har et naturligt glat hår må de bekæmpe bivirkningerne fra overproduktion i talgkirtlerne. Bivirkningerne er et fedtet, livløst og slapt hår.

  1. Vask jævnligt håret et par gange om ugen med en god shampoo. Vasker du håret hver dag eller hver 2. vil du opleve at håret bliver fedtet. Sørg for at vælge en shampoo og balsam som er specielt egnet til fedtet hår. Shampooen behøver ikke være flydende og cremet, men kan sagtens være en tørshampoo . En tørshampoo kræver hverken vand eller den tid som en normal hårvask kræver.
  2. Vær forsigtig når du vasker håret eftersom en hård gnidning mod hovedbunden fremkalder en større produkt af sebum (olie). Tilfør balsam produktet i spidserne og ikke i hverken længder eller ved roden.
  3. Plejer du at rede håret hver dag vil du gøre dit hår en tjeneste og kun gøre det et par gange om ugen. Når du reder håret reder du samtidig de naturlige olier fra hovedbunden rundt i hårstråene. Dermed produceres der mere olie de steder hvor du reder det væk fra. Undgå at røre for meget ved håret efter det er stylet da du blot tilfører ekstra fedt og olie til det med hænderne.

Ekstra tip:

Prøv alternative metoder til at bekæmpe fedtet hår. Der findes forskellige alternative metoder som kan være rigtigt gode, dog også nogen som man bestemt ikke skal udsætte sit hår for.

  • Du kan undgå fedtet hår ved at rede talkum i håret. Talkummet absorberer den overskydende olie i håret. Samtidig kan du ved brug af talkum reducere antallet af gange du vasker håret eftersom det ikke vil fremstå nær så fedtet.
  • Reducerer mængden af fedt i din kost.
  • Hvis du sveder kan du tørre panden med et stykke papir i stedet for hånden.
  • Undgå olie hårkure.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 28. januar 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 11. november 2009.