Hvordan undgår jeg hårtab? Læs frisørens svar her

Spørgsmål: Jeg oplever at håret falder af og knækker. Når jeg vågner op har jeg hår på puden og i løbet af dagen hænger det på min ryg. Hvordan undgår jeg hårtab?

Hvordan undgår jeg hårtab? Læs frisørens svar her

Sådan undgår du hårtab

Hårtab er en meget normal ting blandt mænd og kvinder. At mænd lider af hårtab er dog mere normalt end kvinder. Hårtab er ikke altid til at stoppe når det først er begyndt, men det kan forebygges og reduceres. Der findes et utal af eksperter på området som har gode råd og tips til hvordan netop deres behandling kan reducere dit hårtab. Men der er et par hjemmeråd du kan prøve før du begiver dig ud i dyre behandlinger.

Kend først årsagen

Først skal du prøve at identificere hvilken type af hårtab du lider af og oplever. Er der et mønster i hvordan og hvornår du taber håret? Sker det kun på bestemte tider af døgnet? Disse symptomer kan være altafgørende for hvordan du skal behandle hårtabet. Bemærk at hvis du har gjort noget nyt ved håret kan dette være årsagen. Det kunne være en ny hårfarve, ny hårpleje serie eller ny frisure. Dette vil formentlig kun være midlertidigt da håret skal vende sig til en ny eksistens og/eller pleje. Hvis hårtabet fortsætter, så skift hårprodukter igen.

Tal med din læge

Hvis du dagligt tager medicin, eller tager medicin i en sygeperiode kan dette være årsagen til hårtabet. Læs bagpå medicinens æske eller indlæg og læg mærke til om en af de registrerede bivirkninger er hårtab. I de fleste tilfælde kan hårtab være forsaget af den medicin man indtager. Hvis du er i tvivl om det kan være medicinen som forsager hårtabet er det en god idé at spørge din læge.

Brug hårprodukter mod hårtab

Hvis du oplever hårtab findes der hårprodukter som er specielt egnet til at reducere hårtabet og forebygge yderligere hårtab. Udover at reducere hårtabet kan de fleste af disse produkter også hjælpe med at få håret til at vokse hurtigere ud igen, eftersom hårsækkene plejes.

Spis dig til mindre hårtab

Helt almindelige fødevarer kan også være plejende for håret, hvis man lider af hårtab. Fødevarer såsom kokos og tea tree olie er 2 af de mest populære fødevarer til pleje af håret. Du kan tilføre 1-2 spiseskeer olie til din shampoo og massere hovedbunden grundigt hver gang du vasker håret. Jo mere du masserer hovedbunden jo mere stimuleret bliver hårsækkene hvilket vil påvirke udgroningen af håret.

Undgå stress i hverdagen

Kør ned I tempo og undgå stress. Stress er en af de mest normale ting som kan forsage hårtab. Depression, angst og stress er ofte relateret til arbejdet og kan skade kroppens naturlige gang og dermed også håret. Hvis du tror at stress kan være en af grundene til hårtabet er det en god idé at besøge sin læge.

Træn og spis sundt

En sund diet fyldt med vitaminer og antioxidanter kan gore underværker for kroppen og håret. Ernæringen er utroligt vigtig faktor når man ønsker at stoppe hårtabet. Hvis man ikke indtager nok C, E og B vitaminer vil kroppen ikke fungere korrekt og produktion af nye hårstrå i hårsækkene vil blive tilsidesat. Antioxidanterne i kroppen filtrerer den naturlige ’gift’ kroppen indtager. Hvis ikke man ikke spiser fødevarer med nok antioxidanter vil der ikke være antioxidanter til at dræbe ’giftene’ og de vil gå efter håret.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 6. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 6. oktober 2009.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...