Hvordan undgår jeg hattehår? Læs frisørens svar her

Spørgsmål: Om vinteren er jeg utroligt afhængig af min varme hue, men når jeg så sidder indenfor skal den af, og jeg står tilbage med  et umuligt hattehår. Hvordan undgår jeg det?

Hvordan undgår jeg hattehår? Læs frisørens svar her

Sådan kan du undgå hattehår

Svar fra frisøren. Det er et klassisk dilemma som de fleste må igennem igen og igen. Dilemmaet består i at man ønsker at holde sig varm, men det er ikke muligt uden en hat eller hue. Hvad enten man skal have en motorcykelhjelm, cykelhjelm eller hue på er det praktisk talt umuligt at style håret inden og forvente at håret står perfekt når den tages af igen. Hvad skal man dog gøre? Jeg giver dig her et par tips til hvordan du undgår hattehår og kan klare eventuelt hattehår, hvis uheldet skulle være uge.

Du skal bruge:

  • Et leave-in balsam produkt.
  • En hairspray.
  • Et bredbåndet silke hårbånd eller tørklæde.

#1. Sørg for at håret er optimalt plejet og sundt. Sundt hår har en hukommelse om du vil. Sundt og smukt hår er bedre til at rejse sig efter hatten, hjelmen eller huen er taget af. For at holde håret sundt og velplejet skal du undgå varme redskaber og samtidig bruge en leave-in balsam i håret.

#2. Undgå gele, voks og pomade stylingprodukt. Voks, gele og pomade hårprodukter har en evne til at varme sig selv op hvis de bliver lukket inde i en hat. Varmen får håret til at klaske sammen og stylingproduktet sørger for at det forbliver klasket sammen. Undgå derfor at tilføre håret decideret styling før efter hovedbeklædningen er taget af. Bruger du et stylingprodukt for at undgå flyvske hår kan en hårspray med et let hold og en antikrus effekt gøre underværker.

#3. Sørg altid for at have en rejsestørrelses hårspray i tasken. Efter håret er blevet gjort fladt under hovedbeklædningen kan du nemt og hurtigt skabe volumen i håret. Kast håret fremover og spray hårsprayen i hovedbunden ved hårrødderne. Ret dig op og puf håret op med fingrene for at løfte håret ved hårrødderne.

#4. For at undgå at håret står til alle sider når du tager hatten af kan et silkebånd gøre underværker. Sørg for at du har sat et tørklæde om håret før du tager hatten på. Så undgår du at håret står ud til alle sider når du tager den af igen. Samtidig ser det også smart ud med et tørklæde i den rigtige farve!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 6. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 7. oktober 2009.

Du vil måske også læse om...

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

Julekalender 2020 - Find den bedste beauty pakkekalender!

af Camilla, skribent & frisør
December måned er fuld af jul, hygge og kærlighed! Men hvorfor ikke forkæle sig selv eller en du har kær med én...
5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

5 fantastiske egenskaber ved hårmousse

af Camilla, skribent & frisør
Vidste du, at mousse til håret er meget mere end blot styling af krøllede lokker? Det er ofte en udbredt...
Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

Sådan bruger du tørshampoo + 3 tips!

af Camilla, skribent & frisør
Tørshampoo er et helt fantastisk hårprodukt, som man ikke kan leve uden når man først har prøvet det. Produktet...
TEST: 3 læbepomader med farve testet

TEST: 3 læbepomader med farve testet

af Rikke, skribent & makeup artist
Går man lidt op i sine læber vil ønsket afgjort være, at man altid havde velplejede, flotte og ikke mindst kysseklare...