Lad håret lufttørre. Derfor skal håret helst lufttørre.

Hvis du ofte føntørrer håret eller bruger glattejern, krøllejern eller ruller har dit hår formentligt brug for en pause. Varmen som håret udsættes for kan være yderst skadelig for håret. Varmen får håret til at fremstå tørt, spaltet og kedeligt. Samtidig vil håret være ekstra modtageligt overfor udefra kommende påvirkninger såsom luftfugtigheden.

Lad håret lufttørre. Derfor skal håret helst lufttørre.

Dit hår har brug for en pause

Giv dit hår en velfortjent pause fra varmeredskaberne og lad det tørre naturligt. Se det som en ferie for dit hår.

Det første skridt for at få håret til at lufttørre er at bruge hårprodukter som er egnet til lufttørring af håret. Et godt tykt absorberende håndklæde er også et plus. Håndklædet suger den overskydende fugt til sig hvilket vil speede lufttørringsprocessen op betydeligt. En god leave-in balsam vil forebygge krus i håret.

Brug håndklædet til at fjerne den overskydende fugt og dup herefter forsigtigt håret tørt. Gnub ikke voldsomt da dette vil ødelægge hårstråene og fremkalde krus og spaltede ender. Ønsket er jo at håret skal fremstå så sundt og glat som muligt.

Hvis dit hår har tendens til at blive fladt eller for kruset ved lufttørring kan du løfte det op med fingrene eller sætte det tilbage med hårklemmer. Mange foretrækker at trække håret op i en hestehale øverst på baghovedet med clips, på denne måde tilføres der samtidig volumen til håret. Efter håret er lufttørret tages hårklemmerne ud og håret har nu sine naturlige krøller, volumen og særtegn. Det har jo helt bestemt også sin charme!

Vælg de rigtige hårpodukter

Det er vigtigt, når du skal vælge hårprodukter, at du vælger hårprodukter som er specielt egnet til netop din hårtype. Fint hår fungerer oftest bedst en mousse eller en aerosol spray. Det er vigtigt at det er en aerosol spray da denne er let i håret i forhold til hårsprays med pumpe. Hvis man ønsker volumen og flotte bløde krøller er det vigtigt ikke at tilføre ekstra vægt til hårstråene – derfor en aerosol spray. Krøllet og bølget hår samarbejder oftest bedst med en gelé eller creme. Men find det hårprodukt som er bedst egnet til netop din hårtype. Dette vil hjælpe dig med at bekæmpe krus ved lufttørring og dermed give dig fuld kontrol over dit hår.

Efter du har fundet det hårprodukt som fungerer bedst med netop dit hår og opdager hvad lufttørring kan gøre for dit hår bliver du afhængig! Oftest vil du efter at have lufttørret håret opleve at håret får vidt forskellige strukturer i forhold til når du føntørrer det. Lufttørring vil gøre håret blødere og mere glansfuldt.

Du skal se lufttørring som en ferie for dit hår og som en stylings mulighed for dig. Lufttørring giver dig mulighed for at prøve forskellige stile og samtidig vil dit hår kunne slappe af uden at skulle udsættes for den ekstreme varme som varmeredskaber nu engang giver.

Bedøm denne artikel
30 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. september 2009.
C
Din guide